Loading

Başarıya Giden Yolda Larry Page'den 14 Adım

Lawrence Page, bilinen ismiyle Larry Page bir Amerikalı girişimci, internet arama motoru temel algoritmalarının geliştiricisi ve Sergey Brin ile birlikte Google şirketinin kurucusudur.

Google Logo

Larry Page Kimdir?

Michigan'da dünyaya geldi. Anne ve babası bilim profesörüydü. Bu nedenle yaşadığı ev her zaman bilgisayarlar ve bilimsel makalelerle doluydu. Tüm bunlar onun erken yaşlarda teknolojiye ilgi duymasına neden oldu. İş hayatı ve inovasyonlarla çok ilgiliydi.

Michigan Üniversitesinde eğitim aldıktan sonra Stanford Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. 1995 yılında bir araştırma projesi üzerinde çalışırken Sergey Brin ile tanıştı ve ikili 1998 yılında Google'ı kurdu.

Şu an Alphabet Inc. şirketinin yönetim kurulu başkanı Larry Page'in dünyaya bakış açısının bir çoğumuzdan farklı olduğunu düşünüyor ve kendisinin başarıya giderken attığı adımları takip etmek istiyoruz…

 

Larry Page ile Adım Adım Başarı

1) Her zaman beklenenden daha fazlasını sun. Yapman gereken ne ise, bir fazlasını ver.

2) Bir fikri geliştirmek için 100 kişilik bir ekibe sahip olmaya gerek yok.

3) Her zaman daha rahatsız olacağın şeyler üzerinde çalış.

4) Birçok şirket zaman içerisinde başarıyı yakalayamıyor. Temelde neyi yanlış yapıyor? Genellikle, geleceği kaçırıyorlar.

5) İmkansızlığı göz ardı et.

6) Küçük insan gruplarının etkisi beklenmedik şekilde büyük olabilir.

7) Temel olarak amacımız, dünyanın bilgisini sistemli şekilde organize etmek ve onu evrensel olarak erişilebilir ve faydalı hale getirmektir.

8) Bazen uyanıp, hayal kurmayı bırakmak gerekebilir. Eğer harika bir hayal kurduysan şimdi kalkıp onu gerçekleştirme zamanı.

9) Asla hayalini kaybetme, sadece onu hobi olarak gerçekleştirmeye çalış.

10) Eğer çılgınca bir şeyler yapmıyorsan, o zaman yanlış şeyler üzerinde çalışıyorsundur.

11) Var olmayan harika şeyler inşa etmeliyiz.

12) Artık çok ekranlı bir dünyada yaşıyoruz. Hatta akıllı telefonu olmadan insanlar kendilerini çıplak hissediyor. Cihazlar ve yazılımları son senelerde oynadığımız en büyük bahis oldu.

13) Mükemmel olmaya çalışmak önemlidir. Hızımızı arttırmak, uygulamayı hızlandırmak ve dünyada değişiklik yaratacak her şey için çok uğraştım.

14) Bir lider olarak benim işim, şirketteki herkesin büyük fırsatlara sahip olmasını, önemli bir etkiye sahip olmasını ve toplumun yararına katkıda bulunduğunu hissetmesini sağlamaktır.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST