Loading

Verimlilik Artışı İçin Pomodoro Tekniği

Pomodoro Tekniğinin amacı, yapmak istediğimiz şeyi yapmak istediğimiz şekilde başarmak için değerli bir müttefik olarak zamanı kullanmak ve çalışmalarımızı sürekli olarak geliştirmemizi sağlamaktır.

Pomodoro Tekniği, herhangi bir görev için kullanılabilecek bir "zaman yönetimi" tekniğidir. Birçok insan için zaman bir düşmandır. “Zaman akıyor” deyimi tarafından tetiklenen endişe, özellikle de bir son tarih içerdiğinde, etkisiz çalışma alışkanlıklarına sebep oluyor. Pomodoro Tekniğinin amacı; yapmak istediğimiz şeyi yapmak istediğimiz şekilde başarmak için değerli bir müttefik olarak zamanı kullanmak ve çalışmalarımızı sürekli olarak geliştirmemizi sağlamaktır.
(Çeşitli "pomodoro" mobil uygulamalarını telefonunuza yükleyerek pomodoro tekniğini daha rahat kullanabilirsiniz.)

 

Hedefler

Pomodoro Tekniği, aşağıdakileri gerçekleştirecek üretkenliği (kendiniz ve takım üyeleriniz) artıran basit bir araç/süreç sağlayacaktır:

 1) İşe bağlanmış anksiyeteyi hafifletin
 2) Kesintileri azaltarak işe odağı ve konsantrasyonu geliştirin
 3) Kararlarınızın bilincine varın
 4) Motivasyonu artırın ve sabit tutun
 5) Hedeflerinize ulaşmak için kararlılığı destekleyin
 6) Kestirim sürecini hem nitelik hem de nicelik açısından hassaslaştırın
 7) İşinizi veya eğitim sürecinizi geliştirin
 8) Karmaşık durumlara karşı kendinizi uygulamak için kararlılığınızı güçlendirin


hedefler


Çalışmaya Başlarken

Her günün başında, tamamlamanız gereken görevleri seçin ve yukarıdaki "yapılacaklar" listenize ekleyin. Çalışmaya başlamak için:
 
1) Pomodoro zamanlayıcıyı başlatın
2) Pomodoro halkalarına kadar çalışın (mobil "pomodoro" uygulamalarında yer alıyor)
3) Kısa bir mola verin (3-5 dakika)


Eldeki iş bitene kadar her 4 Pomodorodan sonra daha uzun bir mola, (15-30 dakika).

calismaya_baslarken


Kurallar ve ipuçları

1) Görev bir Pomodoro'dan daha az sürerse, bu görevi ve başka bir görevle birleştirin.
2) Bir Pomodoro başladığı zaman, o görev bitmek zorundadır.
3) Bir sonraki Pomodoro daha kolay gelecek
4) İlerlemenizi takip edin
5) Pomodoro Tekniği, boş zamanlarınızda yaptığınız faaliyetler için kullanılmamalıdır. Boş zamanların tadını çıkarın!


kurallar

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST