Loading

Zor Zamanlara İlaç olabilecek 7 Öneri

İşlerimiz yolunda gitmediğinde genelleme yaparak hayatımızdaki her şeyin kötü gittiğine inanırız.

En değerli hediyelerden biri zor zamanlarda verilmiş olan iyi bir tavsiyedir. Çoğumuz böyle zamanlarda kendimizle ilgilenmeyi bırakıp kötümserliğe kapılırız. Ne kadar güçlü ve akıllı olsan da ne yapman gerektiğini bilemeyebilirsin. Aşağıdaki açıklamaların sana faydalı olmasını umut ediyoruz.

1) Durumu Kabullen, Direnme

su

İşlerimiz yolunda gitmediğinde genelleme yaparak hayatımızdaki her şeyin kötü gittiğine inanırız. Hayatımıza objektif bir bakış açısı ile yaklaşmamız güçleşir. Gerçekleri olduğu gibi kabul etmek zordur ve bu da bizim acı çekmemize neden olur. Hayatımızda dönem dönem zorluklar yaşarız ve bu zorluklarla çözüm bulmayı öğreniriz. Sorunların varlığını ne kadar çabuk kabullenirsek çözüme de o kadar yaklaşırız.

2) Kendi İçine Dön

yalniz

Hayatındaki sorunlarla ilgili bakış açını dışarıya yönlendirmek doğal bir davranıştır. Bu tavır çok doğru değildir çünkü gerçek kontrolünün dışındaki birçok farklı güçten oluşur. Doğru olan böyle zamanlarda kendi içimize dönmektir. Çünkü, sen değişirsen her şey değişir.

3) Mağdur Edebiyatı Yapma

uzgun

İnsanın kendisini mağdur gibi sunması aslında büyük bir tehlikedir. Bu kendine acımaktan çok sorumluluk almaktan kaçınmanın farklı bir yoludur. Her sorun kendiliğinden oluşmaz bir hareketin sonucudur ve bu işte parmağınız vardır. Kendini mağdurlaştırmak sadece çaresizlik duygusunu artırır ve bir çözüme ulaşmanı engeller.

4) Bakış Açını Değiştir

pencere

Olaylara farklı bakış açıları ile yaklaşmayı dene. Yaşadıklarını doğaüstü bir olaya benzetebilirsin ya da hayatın bir zorluğunu, önüne çıkan bir engel olarak görebilirsin. Burada önemli olan güçlükler içerisindeki fırsatı görebilmektir. Sen kendi düşüncelerinin ve dünyanın yaratıcısısın. Zorluklar kendi gücünü keşfetmek ve daha çok şey öğrenmek için bir fırsattır.

5) Şükret

sukretmek

Şükretmek bizi her türlü üzüntü ve depresyondan korur ve durumu aşmak için harika bir ip ucudur. Elindeki her şey için şükret, derin bir nefes al ve "Şükürler olsun" de. Zor bir durum yaşıyorsan bunun nedeni, bunu yaşamaya ihtiyacın olduğudur. Şükürler olsun dediğinde duygu durumun hemen değişmeye başlayacaktır. Sihirli bir etkiye sahiptir.

6) Evrende Her Şey Değişir 

evren

Evrende her şey dinamiktir ve sürekli değişir. İyi ya da kötü hiçbir şey sonsuza kadar sürmez. Tek yapman gereken biraz zamana bırakıp sabırla bekleyip sorunların düzene girmesini beklemektir. Odağını biraz farklı konulara dağıttıktan sonra geri döndüğünde cevapları bulmuş olacaksın.

7) Hayatta Her Şey Mümkündür

yasam

Hayatta her şeyin mümkün olduğunu kabul et. Umudunu her zaman canlı tut. Hayal kırıklıklarının umudunu kaybetmene yol açmasına engel ol. Her gün mucizelerin gerçekleştiğini unutma. Hayatımızdaki güçlükler kendimizi aşmamızı ve sürekli büyümemizi sağlar, unutma…

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST