Loading

13 Yaşındaki Girişimci Milyon Dolarlık Bir Şeker Şirketi İnşa Etti

Detroit'de bulunan milyon dolarlık bu şeker şirketinin adı Zollipops ve sahibi de 13 yaşındaki Alina Morse.

1) Fikrin Ortaya Çıkışı 

lolipop

Şirketin ilk ürünü olan lolipop fikri Alina'nın aklına 2012'de geldi. Ancak lolipoplar çok şekerli olduğundan özelliklere dişlere çok zararlıydı. Alina, bu lolipopların diş dostu versiyonu nasıl üretilebilir merak etmeye başladı. Şekersiz şekerleme üretilebilir miydi?

2) Whole Foods ile İş Birliği

wholefoods

2 yıl süren online araştırmalar ve ev fırını, farklı bitkiler üzerindeki denemeler ile yapılan girişimlerden sonra Alina ve babası ürünün ilk perakende satışları için Whole Foods ile görüşme yaptılar. Alina, "Ürünümüzü, fikrimizi ve misyonumuzu sevdiler" dedi. Whole Foods, bir süre sonra Zollipop'ları şirketin yıllık satışlarının dörtte birini oluşturan Amazon'a göndermeye başladı.

3) Şirketin Gelişimi

kroger

Alina 9 yaşına geldiğinde katıldığı bir gösteride, "Amerika'daki her çocuğun temiz bir ağzı, sağlıklı bir gülümsemesi ve ellerinde bir Zollipop'u olmasını umuyorum" demişti. Ertesi yıl, Amerika'nın en büyük marketlerinden olan Kroger'de satışlar başladı. Başlarda en alt raflarda olan yapılan satışlar, ikinci raflara yükseldi. 

Satışlar 5 milyon ila 6 milyon arasında rakamlara ulaştığında yani şirket büyüdükçe, Alina'nın ailesi de şirketin yönetimine katıldılar. Alina bugün fuarlara ve televizyon programlarına katılmaya devam ediyor. 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/317455

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST