Loading

2020'de Gelir Kaynaklarını Çoğalt!

2020 yılında kazancını çoğaltarak farklı gelir kaynakları edinmek için iyi bir başlangıç yapabilirsin. Bunun için yapman gerekenler yeteneklerin doğrultusunda pasif gelirler elde etmek.

İçinde para ve bozukluk olan bir kavanoz

Düzenli bir işin ve maaşın var. Ancak istediğin gibi birikim yapamıyorsan gelir kaynaklarını çoğaltman gerekiyor. Yeni yılda yeni hedeflerinin arasına 2020'de kazancını artıracak pasif gelirler edinebilirsin. Tek yapman gereken bilgini veya herhangi bir yeteneğini kazanca dönüştürmen. 

Gelecek E-Ticarette

E-Ticaret, Online Satış, E Ticaret, Satın Almak, Satmak

Günümüzde milyonlarca kişi, online alışveriş yaparak e ticaret pazarının içinde yer alıyor. Ancak tüketici olarak yer aldığın pazardan kazanç elde edebilirsin. Yapman gereken tek şey bir pazar yeri üyeliği ile mağaza açarak satış yapmak. Bunun için ekstra bir efor harcamana gerek yok. Para kazandıkça göreceksin ki pasif gelir kaynaklarından birini elde ettin bile. Bu konuda detaylı bilgi veren içerikler ve eğitimler var. Sen de bu basit ve hızlı eğitimleri alarak işe başlayabilirsin.

İçerik Üretip Eğlenerek Para Kazan

Mike, Ses Sistemi, Podcast, Kayıt Stüdyosu

Vaktinin yüzde kaçını internette harcıyorsun? Araştırmalara göre internet bağımlısı olanların çoğu vaktinin üçte ikisini sosyal medyada geçiriyor. Bu da demek oluyor ki İnternet, hem vakit hem para kaybına neden oluyor. Peki bunu tam tersine çevirmek mümkün mü? Yani internetten para kazanabilir ve iş yapabilirsin. Bunun için de yine çeşitli sosyal medya mecralarından içerik üreterek eğlenebilir ve para kazanabilirsin. Örneğin; Youtube kanalı açarak başlayabilir ya da Podcast yayınları yapabilirsin.

Yazarak Değer Üret

Yazı, Yazmak, Kişi, Evrak, Kağıt, Defter, Kahve Fincanı

Birçok insan gibi sen de blog yazabilirsin. İlk etapta yüksek miktarda para kazanamasan da zamanla hem kazanacak hem de kendine iyi bir arşiv oluşturmuş olacaksın. Bununla birlikte vakit bulduğun her yerde yazma şansı bulabilirsin. Kahve molalarında, seyahat ederken, akşamları uyumadan önce ya da izin günlerinde kolaylıkla yazabilirsin. Herhangi bir konu hakkında bilgi sahibiysen düzenli olarak yazılarını paylaşabilirsin. Ya da kelime başı ücret ödeyen sitelerle anlaşarak onlara da içerik yazabilir kazancını arttırabilirsin. 

Uzak Projelere Katıl

Bazı reklam platformları, tüketiciler için proje açarak değerlendirmelerini istiyor. Eğer sen de böyle bir projeye katılarak sadece düşünlerini belirttiğin ya da çok kısa testleri çözdüğün bir platformda yer alırsan yine oturduğun yerden para kazanabilirsin. Bu reklam iş birlikçilerini de yine bir kaç farklı plarform olmak üzere araştırarak bulabilirsin. Bunlardan en yaygın olanları ise; Adgager, The Panel Station gibi uygulamalar...

Derya BUDAK
Standart Üye / 6 Yazı / 28,9K Okunma

Gazi Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu. Girişimci marka sahibi. Kalbi Ege'de, işi Ankara'da, aklı başka yerlerde...


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST