Loading

2022’de Girişimcilik Ekosistemi 1 Milyar Doların Üzerine Çıkacak

Mobil Oyun ve Tele tıp girişimleri 2022’de daha da parlayacak

entrepreneur

Girişimcilik ekosisteminin her alanında ciddi bir hareketlilik söz konusu. Sayıları sürekli artan melek yatırımcılar yeni fikirlere yatırım yaparak, bu fikirlerin ticarileşmesini desteklerken, girişimciler ise hız kesmiyor. Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, 2022’de ekosistemdeki 1 milyar dolarlık yatırımın artacağını, mobil oyun ve Tele tıp dikeylerinin büyüme ivmesinin de yükseleceğini açıkladı.

2021’de 20 girişime yatırım yaparak kırılması zor bir rekora imza atan Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, “Bir yılda 20 girişime yatırım yaparak rekor kırdık. 2022 yılında Startup yatırımları ve çıkışları daha artacak. Geçen seneye baktığımızda üçüncü çeyrekte toplam, bütün ekosistem olarak 116 milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştı. Fakat bugün ekosisteme baktığımızda 1.28 milyar dolarlık yatırım çıktı. Yatırım miktarlarının artmasıyla girişimcilik ekosistemi 2022’de de büyümeye devam edecek ve 2021 yılında gerçekleşen 1 milyar dolarlık yatırımın daha da üzerine çıkacak.” dedi.

Pandeminin etkilerinin derinleştikçe bu alana çözüm üreten girişimlerin değerlemesinin arttığına da dikkat çeken Eren, “Bu sebeple 2022’de özellikle mobil oyun ve tele tıp dikeylerinin büyüme ivmesi daha da artacak. Öte yandan pandeminin sosyal problemlerine çözüm olması amacıyla ABD ve Avrupa’da parasal genişleme oldu. Bu parasal genişlemenin, girişim sermayesi firmaları için kaynak bulma noktasında kolaylaştırıcı etken olacağını öngörüyorum. Dünyada NFT, Metaverse gibi yeni kavramlar ortaya çıktı ve şu anda çok büyük bir teknolojik dönüşümün etkisindeyiz. Bunu Nasdaq’ta en çok teknoloji hisselerinin değer kazanmasından ve büyük şirketlerin Startup yatırımlarından görebiliyoruz. 2022 yılının sonunda kazananlar, teknolojiyi işlerine ve kendi hayatlarına adapte edip, aynı şekilde yatırım perspektifinde de bu Startuplara yatırım yapanlar olacaktır.” şeklinde konuştu.

Eren ayrıca; Türkiye Girişimcilik Ekosistemini destekledikleri için çok mutlu olduklarını ve 2022’de hedeflerinin nitelikli girişimlerle yatırımcılarını bir araya getirip 2021 rakamlarının üzerine çıkmak olduğunu ifade etti.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 416,5K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST