Loading

30 Yaşından Önce Milyarder Olan 6 Girişimci

Daha 30 yaşına bile gelmeden milyarder olup adını dünyanın en zenginleri listesine yazdırmak nasıl mümkün olabilir?

Zeka, azim, sabır, belki biraz da şans... Bunlara sahip olmak gencecik bir milyarder olmak için yeterli mi? Dünyanın en genç milyarderlerinden öğrenelim.

1) Kylie Jenner, 21

kyliejenner

Kylie Jenner 21 yaşında ve resmi olarak dünyanın en genç milyarderi. Forbes ve Bloomberg, kozmetik markası ve hayatı ile serveti 1 milyar doları aşan Kylie Jenner'in, dünyanın resmen en genç milyarderi olduğunu bildirdi. Forbes'e göre Jenner'in işlettiği ve sahibi olduğu Kylie Cosmetics 900 milyon dolar değerinde. 

2) Mark Zuckerberg, 23

markzuckerberg

34 yaşındaki Amerikalı Zuckerberg, Harvard Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi okumaya başladı. İlk sene, okuldaki öğrencilerin bilgilerine erişmek için üniversitenin veri tabanını hack'leyince okuldan atıldı. Ancak daha sonra kurduğu Facebook projesi 18 ayda Amerika'nın en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline geldi. Zuckerberg 23 yaşına geldiğinde, 2008 yılında, milyarderler arasına girmeyi başardı. Bugün, serveti 34 milyar dolar değerinde.

3) Evan Spiegel, 25

evanspiegel

Snapchat adlı sosyal medya platformunun kurucusu ve CEO'su 28 yaşındaki Evan Spiegel milyarderler arasına girdiğinde 25 yaşındaydı. Snapchat, ilk aşamada Spiegel ve iki arkadaşının ders projesiydi. Ancak Snapchat'in potansiyelini farketmiş olan Spiegel bir süre sonra Stanford Üniversitesi'nden ayrılarak Snapchat'i geliştirmeye başladı. Proje başarıya ulaşınca Facebook, Snapchat'i satın almak için 3 milyar dolarlık bir teklif sundu ancak Speigel bu teklifi reddetti. Böyle Facebook-Snapchat savaşı da başlamış oldu.

4) John Collison, 26

johncollison

28 yaşındaki John Collison, abisi Patrick Collison ile kurduğu Stripe adlı proje ile 26 yaşında dünyanın en genç milyarderleri arasına girdi. Stripe internet üzerinden yapılan bir ödeme sistemi. 2 kardeş Stripe'i geliştirmek için eğitimlerini yarıda bıraktı. Daha sonra Elon Musk'ın da desteğini alan projenin değeri bugün, 9 milyardan fazla ve dünya çapında 100 binden fazla kullanıcısı var. 

5) Elizabeth Holmes, 30

elizabethholmes

Holmes, 20'li yaşlarında mühendislik okuduğu Stanford Üniversitesi'nden ayrılarak Theranos adlı şirketi kurdu. Theranos, çok pahalı olan ve uzun süren kan tahlili işlemini %70 daha ucuza ve daha hızlı gerçekleştirerek, sonuçları e-posta yoluyla bildiriyor. Şirketin adını çok fazla duymuyor olsak da milyonlarca müşterisi bulunuyor. 

Holmes, 500 kişi ve ortakları ile çalışan bur şirketin yarısından fazlasına sahip. 30 yaşına geldiğinde kurduğu şirketin değeri yaklaşık 4.5 milyar dolar oldu. Ancak Forbes Holmes'in servetini dolandırıcık iddiaları sebebiyle sıfırladı.

6) Sergey Brin, 30

sergeybrin

Rusya doğumlu Amerikalı girişimci Brin, Stanford Üniversite'sinde eğitim aldığı yıllarda arkadaşı Larry Page ile Google adlı arama motorunu kurdu. Sene 2004 olduğunda Google'nin varlığı da 27 milyon dolar oldu. Brin net varlığı ise Forbes'e göre, 50.6 milyar dolar.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST