Loading

Girişimcilere Vakit Kaybettiren 6 Davranış

“Zaman, içinde fırsatın bulunduğu şeydir; fırsat da, içinde çok fazla zamanın bulunmadığı şeydir.” Hipokrat

1) Birden Fazla İşle Uğraşmak

isler

İnsan beyni iki işi birden yapmak için pek uygun değildir. İşleri aynı anda yapmak istediğinde beyin bu işlerin arasında gidip gelirken işler yavaşlar ve verimin düşer. İşler gelişigüzel tamamlanmış olur. Eğer yapacağın işler için ayrı zamanlar ayırırsan daha az hata yapar ve istediğin sonuçları elde edebilirsin.

2) E-Posta Okumak

eposta

Gelen e-postaları okumak oldukça zaman alan bir iştir. Bu işi yapmak için kendine belirli zaman aralıkları ayır. Örneğin; sabah işe e-postaları okuyarak başla ve bütün gününü e-posta okumak için harcama. Böylece gün içerisindeki önemli işlerin yapmak için gereken vakit sana kalacak ve e-postalar dikkatini dağıtmayacaktır.

3) Sosyal Medyayı Gerekenden Fazla Kullanmak

sosyalmedya

Kişisel amaçlar için kullanıldığında sosyal medya büyük bir konsantrasyon bozukluğuna neden olur. Sosyal medya doğru şekilde kullanıldığında işler için oldukça faydalı olacaktır. Ancak gereksiz araştırmalara takılıp kalmak senin için zaman kaybından başka bir şey olmayacaktır. Sosyal medya kullanımının sana sağlayacağı yararları öğrenerek o konuya odaklanman senin için çok daha yararlı olacaktır.

4) Düzensiz Çalışma Ortamları

calismaortami

Çalışma masanın üzeri kağıt yığınları ve gelişigüzel alınmış notlarla mı dolu? Bilgisayarındaki dosyaların yerleri karışmış ve birçok gereksiz dosya mı var? Bu düzensizlik nedeniyle aradığın şeyleri bulmak için oldukça zaman harcarsın. O halde çalışma alanını düzenlemenin vakti gelmiş demektir. Çalışma ortamındaki düzen sayesinde aradığın herşeyi kısa sürede bulup işlerini hızlı bir şekilde bitirebileceksin.

5) Mola Sürelerinin Fazla Olması

mola

İş yerinde öğleden sonra üzerine bir ağırlık çöker ve canlanmak için çözümler ararsın. Bu bir kahve ya da ufak bir atıştırmalık olabilir. Ancak verilen molanın süresi uzaması, işe döndüğünde odaklanma sorunu yaşamana neden olacak ve sana zaman kaybettirecektir. Kafanı dağıtmak için ara vermeye ihtiyacın olduğunda kısa bir yürüyüşe çıkarak zihnini boşaltabilir ve işine odaklanabilirsin.

6) Motive Olmak İçin Bir Amaca Sahip Olmamak

hedef

Eğer gelecek ile ilgili bir planın ve amacın yoksa zamanını boşa harcamış olursun. Motive olmanı sağlamak için seni cesaretlendirecek bir nedenin yoksa işleri zamanında bitiremez, zaman kaybedersin. Başarılı olabilmek için kararlılık ve irade sahibi olunmalıdır.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST