Loading

Mutlu Ol, Daha Fazla Para Kazan

Yapılan araştırmalara göre, daha mutlu insanlar işlerinde daha yüksek performans sergiliyor. Bu da kazançlarını artırıyor. Peki bu nasıl oluyor?

Genellikle, maddi anlamda ne kadar rahatsan o kadar mutlu olduğunu düşünebilirsin. Ancak, Princeton Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalara göre, ne kadar mutlu olursan o kadar paran oluyor. Ayrıca, ABD Ulusal Bilimler Akademisi Bildirileri'nde yayınlanan bir araştırma makalesinde, yaşamdan daha çok haz alan, daha mutlu olan genç yetişkinlerin daha sonra kariyerlerinde önemli ölçüde daha yüksek başarı ve kazanç elde ettiklerine dair tespitler bulunuyor.

Peki mutluluk nasıl oluyor da kazancını etkiliyor?

1) Mutlu İnsanlar Daha İyimser Bir Yaklaşıma Sahip Olurlar

mutlu

Çevrende karamsar, olumsuz insanlar vardır. Bu insanları yüzleri gülerken görüyor musun veya bu şekilde mutlu olabileceklerini düşünüyor musun? Mutlu insanlar genel olarak daha iyimserdir. Bu durum onların fırsat yakalama şansını artıran bir etkendir. Kötü kararları, çıkan sorunları veya aksilikleri kişisel bir başarısızlık olarak algılamak yerine bunu bir öğrenme fırsatı olarak görürler. Öğrendikçe kendilerini geliştirerek daha çok maddi ve manevi kazanç sağlarlar.

2) Mutlu İnsanlar Daha Az Hasta Olurlar

saglikli

Stres, üzüntü kanser gibi ciddi hastalıklara bile sebep olabiliyor. Olumsuz duyguların sağlığımız üzerinde bu kadar büyük olumsuz etkileri olabildiği gibi, pozitif olanların da aynı şekilde büyük olumlu etkilerini görürüz. Illinois Wesleyan Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, mutlu çalışanlar mutsuz çalışanlardan, yılda ortalama 15 gün daha fazla çalışıyor ve 10 yıl daha fazla yaşıyor.

3) Mutlu İnsanlar Daha Üretken Olurlar

uretken

İngiltere'deki Warwick Üniversitesi'nde bulunan araştırmacılar mutluluk ile verimlilik arasında bir bağlantı buldular. Rastgele bir grup insan seçtiler ve bir kısmının mutlu olmasını sağladılar. Diğer kısım ise mutsuz olanlardı. Sonunda, mutlu olan grup mutsuz olan gruba göre %12 daha fazla üretkenlik gösterdi. Mutluluk bir motivasyon kaynağı olabiliyor.

4) Mutlu İnsanlar Sorunun Değil Çözümün Parçası Olurlar

cozum

Davranış teorisyeni ve liderlik gelişimi koçu Linda Talley çoğu insanın işyerinde, patronunda veya iş arkadaşlarında gördüğü yanlışlardan şikayet ederek sorun yaratmaktan veya sorunun bir parçası olmaktan hoşlandığını ama mutlu insanların çözüm üretmeye meyilli olduğunu savunuyor. Mutlu olmanın verdiği pozitif bakış açısı ile fırsatları yakalamak daha kolay olacaktır. Daha mutlu insan daha başarılı insandır.

5) Mutlu İnsanlar Kendilerine Yatırım Yaparlar

ogrenme

Lexion Capital adlı yatırım şirketinin kurucusu ve CEO'su Elle Kaplan'a göre mutlu insanlar daha fazla kazanıyor çünkü daha fazla bilgi edinerek, kendilerini geliştirerek ve geleceklerine yatırım yaparak kendilerini sürekli geliştiriyorlar. Sorunlara, olumsuzluklara hayat şartlarının zorluklarına odaklanarak zaman kaybetmek yerine, fırsatları gören değerlendiren ve kendini bir adım ileriye taşımak için çabalayan mutlu ve pozitif insan için aslında başarı kaçınılmaz oluyor. Başarının olduğu yerde de mutlaka kazanç vardır. 

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST