Loading

Web Sitenizi Basit Yöntemler ile Daha Etkili Hale Getirin

İşletme sahipleri bir web sitesine ihtiyaçları olduğunu biliyor ancak bunu nasıl daha etkili hale getirecekler?

Bir web sitesi ile müşterilerinizi işletmenize çekebilir, onlarla etkileşim kurabilir ve ürünlerinizi satabilirsiniz. Ancak kitlenizi kaybetmemek için sitenizin bazı gereklilikleri karşılaması gerekir. Peki etkileyici bir web sitesi nasıl olur?

1) Görsel Tasarım

gorseltasarim

Öncelikle web sitenizin iyi görünmesini sağlamalısınız. Bir web sitesinin profesyonel bir tasarıma sahip olması iyi bir ilk izlenim yaratıyor. Kullanıcılar böyle sitelerde daha çok vakit geçiriyorlar. Adobe’nin yaptığı bir araştırmaya göre, eğer siteniz çekici ve profesyonel bir tasarıma sahip değilse kullanıcılar %38 oranında siteyi ziyaret etmeyi bırakıyor. Profesyonel bir web sitesine sahip olmak için bir web tasarımcısıyla çalışabilir veya wordpress gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

2) Kolay Ulaşılabilirlik

websiteform

Birçok işletme adresinlerini, telefon numaralarını ve e-postalarını web sitelerinde listeler. Ancak, potansiyel müşterilerinizin sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırmanız gerekir. Birçoğu telefonu açıp basit bir soru sormak için sizi aramaz. BankMyCell tarafından yapılan bir çalışmada, ankete katılanların %75'i telefon aramalarından kaçındıklarını çünkü zaman alıcı bulduklarını söyledi.

Web sitenize basit bir iletişim formu ekleyerek onlar için durumu kolaylaştırın. Bu iletişim formu sayesinde, işiniz için daha fazla potansiyel müşteri kazanabilirsiniz.

3) Sosyal Kanıt

grafik

Web sitenizi ziyaret edenleri bir rakibinize kaptırmak istemiyorsanız yaptığınız işi destekleyecek sosyal kanıtları sitenize ekleyin. Amazon bunu web sitesinde satılan tüm ürünler hakkında müşteri yorumları göstererek yapar.

Müşteri incelemelerinin yanı sıra web sitenize vaka çalışmaları, referanslar, en büyük müşterilerinizin logolarının gösterimi, satılan ürün/müşteri sayısı grafikleri, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, medya hakkında veriler şeklinde sosyal kanıtlar ekleyebilirsiniz.

4) Blog

blog

Web sitenizi daha etkili hale getirecek bir diğer unsur bir blog. Bir blog yalnızca web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmeye yardımcı olmakla kalmaz, bir kez ziyaret ettikten sonra müşteri olmalarını da teşvik eder.

Unutmayın, işletme blogunuz düşüncelerinizi paylaşmanız için bir günlük değildir. Okuyucularınızı eğiten ve dönüştüren içerikler yazmanız gerekir. Örneğin, küçük bir çevre düzenleme işiniz varsa ve çevre düzenleme ipuçları hakkında blog yazmaya başlarsanız, ziyaretçileriniz işinize hakim olduğunuzu görebilirler. Sektörünüzde uzman olduğunuzu gösterirseniz, ziyaretçilerinizin aynı zamanda birer müşteriye dönüşme olasılığı artar.

5) Güçlü "Eylem Çağrısı"

eylemcagrisi

Birçok web sitesinin eksiği, güçlü bir “Eyleme çağrı” ifadesine sahip olmamasıdır. Müşterilerin tam olarak ne yapmasını istiyorsunuz? Onları harekete geçirecek bir ifade, bu beklentiyi belirtir ve acil bir geri dönüşüm almak üzere tasarlanmıştır. Örneğin ziyaret süreci boyunca, kullanıcının bir satın alma butonu görmesi o anda satın alma yapmasa bile aklında yer edecektir.

Ne tür bir iş yaptığınız önemli değil, ziyaretçileri etkileyecek ve harekete geçirecek, sizin için çalışan bir “Eyleme çağrı” ifadesi oluşturabilirsiniz. Bu ifade şimdi arama, randevu alma, fiyat teklifi alma vb. Gibi birkaç farklı kelime grubu olabilir.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST