Aşağıdaki gerçek deneyimler sonucunda ortaya konmuş maddeleri okuyarak dikkate almanı öneriyoruz.
1) Sermayeyi Etkin Kullanamamak

İşini kurarken başlangıç aşamasında her şeyin lüks olmasına gerek yok. Daha işin başında yapacağın gereksiz harcamalar girişimine zarar verir. Her girişimci başlangıç sermayesini kullanırken kazanca odaklanmalıdır. İster kendi paran olsun, istersen yatırım almış ol paranı bir yatırım planı dahilinde kullanmıyorsan hata yapmış olursun. Maalesef birçok start-up bugünlerde aynı hataları yapıyor ve milyon dolarları batırıyorlar.
2) İş İle Uyumlu Olmayan İnsanları İşe Almak

İyi bir ekip kurmak için ekip üyelerinin daha önce ki iş performansları iyi analiz etmiş olman gerekir. Kişisel özellikleri iyi olan bir insan başarılı bir eleman olmayabilir. Kişilerin işteki rolleri üzerinde iyi kararlar vermelisin.
3) En iyi Olmaya Odaklanamamak

Girişimciler para kazanmaya başladıklarında şirketi ayakta tutmak için kendi işinde mükemmelliği yakalamayı düşünmeyi bırakırlar. Şirketin gelecek kaygısı üzerine inşa edilen işler zamanla seni hataya sevk edebilir. Birçok firma bu hatayı sık sık yapıyor. Belli başlı bir kazanca ulaşmak senin şirketinin iyi olduğu anlamına gelmez. İş dünyasında her şirketin alternatifi vardır. Bu yüzden belli bir alanda takılı kalma ve işini devam ettirmek ve büyütmek için sürekli üzerinde çalış.
4) Kendine Karşı Dürüst Olmamak

Birçok girişimci kendisini yanlışlıkla her şeyin sorunsuz ilerlediğine ikna eder. Her şeyin güzel olduğunu iddia etmek ve dürüst olmak yerine pozitif şeyler aramak daha kolaydır. İyimserlik kesinlikle önemlidir, ancak girişimciler mevcut şirketin
ne zaman başarısız olacağını anlayamazlarsa hatalı bir duruma düşerler.
5) Dengeli İş Paylaşımı Yapmamak

İşlerin belirli bir şekilde yapılmasını istediğinde çalışanları görevlendirmek zordur. İlk bakışta zor gibi görünmeyebilir. Bir şirket büyüdükçe, temsilci seçmekle ilgili mücadele eden girişimcilerin zor anları vardır. Bunlar sosyal medyadan, web sitesi oluşturma, faturalandırma, her işe alım kararının bir parçası olmaya kadar her şey olabilir. Eğer çalışanların önüne çok fazla iş koyarsan bazı işlerde hata yapmalarına sebebiyet verirsin. Bu sebeple işçilerine kaldırabileceği kadar iş yükü ver.
6) Sağlıklı İş ve Yaşam Dengesinin Olmaması

Bir girişimci olarak iş ve yaşam dengesini korumak son derece zordur. Birçok girişimcinin içine düştüğü tuzak, kesinlikle sıfır dengeye sahip olmaktır. Girişimciler sıklıkla, dünyanın önemli meselelerinin kendi işi olduğunu düşünürler. İşini takıntı haline getirmek güçlü bir motivasyon kaynağı gibi görünebilir ancak farklı çıkışlara sahip olmak ve dinlenmenin yollarını bulmak, enerji düzeylerini zamanla yüksek tutmaya yardımcı olur. İş-yaşam dengesi mükemmel olmak zorunda değildir. Bununla birlikte, stres ve yüksek yoğunluklu çalışmayı dengelemek için bir miktar dengenin olması, büyük başarılara ulaşmanı sağlayabilir.