Loading

Başarılı Girişimcilerin Hafta Sonu Rutinleri

Başarılı bir girişimci olmak istiyorsan hafta sonları da dahil zamanını doğru değerlendirmelisin.

Çoğumuz yoğun çalışma temposu içerisinde hafta sonunu bekleriz. Geç saatlerde uyanmak, ayaklarımızı uzatıp televizyon seyretmek veya kitap okuyarak miskinlik etmek isteriz. Başarılı girişimciler ise bunun tersine zamanlarını en efektif şekilde kullanarak hafta içi hafta sonu ayrımı yapmaksızın çalışmak ister.

İşte Başarılı Girişimcilerin Hafta Sonu Alışkanlıkları

1) Erken Uyanmak


Başarılı bir girişimci hafta sonlarını uzun süreli uykularla öldürmez. Sabah erken saatlerde kalkar ve üzerinde çalıştığı projelerle ilgilenir. Bilir ki, hafta sonu uyursa kalan işler hafta içinde yoğunlaşacaktır. Örneğin; Twitter kurucularından Jack Dorsey sabah 5.30'da kalkar ve 9 kilometre koşar. Sonrasında hafta içi yetiştiremediği konular üzerinde çalışır.

2) Egzersiz Yapmak


Spor yapmak seni her zaman sağlıklı, zinde ve enerjik kılacaktır. Hafta içi spor yapmaya zaman ayıramıyorsan, hafta sonu mutlaka koşmak, yüzmek, doğa yürüyüşleri, bisiklete binmek gibi aktivitelerde bulun. Sağlık, spor ve doğru beslenme başarılı bir girişimcinin hayatında çok önemlidir. Bu sana ruhsal açıdan da sağlık getirir. Spor yapmıyorsan mutlaka kendine bununla alakalı bir hedef koymalısın.

3) Sosyal Aktivitelere Katılmak


İnsanlar sosyal varlıklardır ve bunu koruyabilmeleri için sosyal bir hayatlarının olması gerekir. Hafta sonları mutlaka ailenle veya arkadaşlarınla zaman geçir. Sinema, tiyatro, konferans, konser gibi aktivitelere katıl. Yeni insanlarla tanışmak ve yeni bağlantılar kurmak için toplum yararına çalışan derneklerde gönüllü olabilir veya kulüplere katılabilirsin.

4) Proje Üstünde Çalışmak


Hafta sonları projen ile baş başa kalmak için uygun bir zaman. Hafta içi yoğun tempodan odaklanamadığın projene tamamıyla konsantre olabilirsin.

5) Yaratıcı Faaliyetlerle Uğraşmak


Başarılı girişimcilerin hemen hepsi yaratıcı faaliyetler için zaman ayırır. Bilir ki başarılı ve üretken olmak için yaratıcı etkinliklerde bulunmak gerekir. Yaratıcı faaliyet olarak fotoğrafçılık, kitap yazmak, koleksiyonerlik, herhangi bir müzik aleti çalmak vs.

6) Yalnız Zaman Geçirmek


Kendinle baş başa kalmak, kendini dinlemek, toparlamak için yalnız geçireceğin zaman dilimleri ayarla. Telefonla ilişiğinizi kes, maillerine ve mesajlarına bakma. İnternette, sosyal medyada gezinme. Kendi iç muhasebeni yap. Kitap oku. 

7) Yeni Yerler Keşfetmek


Hafta sonları küçük kaçamaklar için idealdir. Yeni şehirler, yeni sokaklar görmek; farklı atmosferlerde yer almak bakış açını tazeler, olaylara ve olgulara yeni bir perspektiften bakmanı sağlar. Yeni yerler keşfetmek için illa şehir dışına çıkman gerekmez. Hafta sonlarında yaşadığın şehri keşfe çıkabilirsin. Önemli olan mekan ve bakış açısını değiştirmektir. 

8) Yeni Haftayı Planlamak


Hafta sonu haftayı planlamak için harika bir zamandır. Başarılı bir girişimci pazar günü masa başında gelecek haftanın planını yapar. Örneğin; Pazartesi yapılacak olan toplantının gündemini belirler, randevu saatlerini düzenler vs.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.

Sedat 19 Ocak 2020 - 22:20:09

Yanıtla

Mail listesine kayıt olmak isterim


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST