Loading

Bataryasan Enerji 4,7 milyon TL Hedefle Kitle Fonlamada

afiş

Türkiye’nin en aktif kitle fonlama platformu fonbulucu, yatırım turuna çıkan yeni girişimi duyurdu. Platformda 2022 yılında kitle fonlama turuna çıkan beşinci girişim, enerji ihtiyacına yönelik çözümler üreten teknoloji şirketi Bataryasan Enerji’nin ‘Taşınabilir Güç İstasyonu’ projesi oldu. Bataryasan Enerji, güç istasyonlarının yanı sıra batarya paketleri, batarya yönetim sistemleri, motor sürücüler, akü, pil hücresi, özel elektrokimyasal sistemleri ile birlikte hidrojen enerjisi ve dönüşümleri alanlarında da faaliyet gösteriyor. Girişim, 12 Mayıs 2023’e kadar devam edecek yatırım turunda şirket paylarının %10’nun yatırımcılara arzıyla 4,7 milyon TL fon talep ediyor.

Mevcut ve potansiyel müşterilerinin enerji ihtiyacına yönelik çözümler içeren yazılımlar üreten teknoloji ve Ar-Ge şirketi Bataryasan, ‘Taşınabilir Güç İstasyonu’ projesi ile paya dayalı kitle fonlama turuna çıktı. Cep telefonu, dizüstü bilgisayar, TV, elektrikli ısıtıcı gibi elektronik cihazları  farklı güç değerlerindeki ürünleriyle çalıştırabilen Taşınabilir Güç İstasyonu, donanımında bulunan  USB, AC ve 12 V DC çıkışları sayesinde her türlü enerji ihtiyacında kullanıcıların yanında oluyor. 12 Mayıs 2023’e kadar fonbulucu platformunda turda kalacak olan girişimi, şirket paylarının %10’nun arzıyla yatırımcılardan 4,7 milyon TL fon talep ediyor. Girişim şirketinin hedefi, 2031’e kadar 5,9 milyar dolara ulaşması beklenen küresel taşınabilir güç kaynakları pazarının liderlerinden biri haline gelmek.  

İlk 20 gün yatırımcılara bedelsiz pay verilecek

Yatırım turunun başlama tarihi olan 13 Mart Pazartesi saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %15 fazladan pay vereceğini duyuran şirket, Bataryasan BT-300 W Taşınabilir Güç İstasyonu ürününün V3 versiyonundan sipariş etmek isteyen yatırımcılara özel liste fiyatı uygulayacak. Buna göre; 10 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %10, 20 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %20, 30.bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara %30 indirim sağlanacak.

Doğal afetlerin yanı sıra doğa sporları ve kampçılıkta kullanılıyor

Bataryasan Taşınabilir Güç İstasyonu’nun uzun süren Ar-Ge çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirten Kurucu Ortak ve Genel Müdür Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya’nın verdiği bilgiye göre; içerisindeki li-lon teknolojisi sayesinde oldukça hafif ve taşınabilir olan ürünler, birbirlerine kablo ile bağlanarak kapasitelerini güçlendirebiliyor ve şebeke elektriği ile bir saate kadar hızlı şarj olabiliyor. Gelişmiş ara yüzüyle mobil uygulamalarla kontrol edilebilen, kablosuz şarj olabilen tüm cihazları hızlı bir şekilde şarj edebilen ürünler; savaş, deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerin yanı sıra kampçılık, doğa sporları gibi her türlü enerji ihtiyacında kullanılabiliyor. Ürün içeriğindeki komponentler Bataryasan'ın kendi ürünleri olup, gömülü sistemlerin taklit edilebilmesinin mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Önümüzdeki bir yılda 11 milyon TL üzerinde ciro öngörüyor

Kampanya sonrası hedefleri hakkında konuşan Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya, “Şirketimiz, ulusal ve uluslararası teşvik, destek ve hibe programlarından en etkili şekilde yararlanarak büyüme hedeflerine emin adımlarla yürümekte. Halen satışlarını yaptığımız BT Serisi V3 ürünlerimizin yanı sıra bu kampanya sonrasında BT Serisi V4 ürünümüzde farklı teknolojik geliştirmeler yapacağız ve küresel rekabette kullanıcılara daha fazla hitap eden bir ürün ortaya çıkaracağız. Kampanyanın başarıyla sonlanmasını takip eden dönemde, üretim kapasitemizi artırarak ve nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayarak dünya genelinde meydana gelen savaşlar ve ülkemizde meydana gelen depremler gibi doğal afetlerde veya diğer özel kullanımlarda mevcut talebi karşılayabilir bir konumda olabileceğimize inanıyoruz. Öte yandan önümüzdeki bir yılda 2022 yılında elde ettiğimiz yaklaşık 1,2 milyon cironun üzerine çıkarak 11 milyon TL’nin üzerinde ciroya ulaşacağımızı öngörüyoruz” dedi.

İlerleyen dönemlerden temiz ve sürdürülebilir enerji dönüşümü sağlayan yenilikçi hidrojen enerjisi sistemleri alanında ikinci  yatırım turuna çıkmayı planlayan girişim; uzun vadede 1MWh güç değerlerinin üzerinde enerjiye sahip Bataryasan Stationary (BS) serisi ürünlerle hem yenilenebilir enerji sistemleri ile entegre olabilen hem de konteynır boyutlarında şebekeden bağımsız olarak enerji ihtiyacını karşılayabilen sistemler geliştirerek rekabette öne geçmeyi hedefliyor.

Kampanya sayfası: https://fnb.lc/bataryasan

Kampanya videosu: https://fnb.lc/ bataryasan-video

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,1K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST