Loading

Bir Restoranda Dikkat Edilmesi Gerekli Olan 7 Uyarı İşareti

7 Uyarı İşareti

Restaron Servis Örneği

Siz ve aileniz her öğünü aylarca her gün pişirdikten sonra haklı olarak güzel bir gece yemek yemeyi hak ediyorsunuz. Muhtemelen koronavirüs kısıtlamaları kaldırıldıktan sonra en sevdiğiniz restoranda yemek yemeyi dört gözle bekliyorsunuz, ancak bu yemek yerken korumanızı tamamen bırakabileceğiniz anlamına gelmez.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, restoranların yeniden açmak için izlemeleri gereken yönergeleri yayınlasa da bu, tüm restoranların uygun olacağı anlamına gelmez.

Bir restorana gittiğinizde bu uyarı işaretlerinden herhangi birini fark ederseniz, kendinizi koronavirüs almaktan korumak istiyorsanız hemen geri dönün. 

Hostes yüz maskesi takmıyor

Tüm restoran çalışanlarına göre kumaş yüz maskeleri kullanmak zorundadır. Bu, hosteslerden garsonlara kadar herkes için geçerlidir. Bir restorana yürüdüğünüzde ve mekân sahibinin maske takmadığını fark ettiğinizde, geri dönmelisiniz. Restoran çalışanlarının bilmeden virüs sahibi olmaları ve asemptomatik olmaları durumunda maske takmaları gerekir. Bu şekilde virüsü sana geçiremezler. 

Masanın üzerinde çeşniler var

Bir restoranda paylaşılan nesne sayısının azaltılması, koronavirüsün müşteriler arasında yayılmasını önlemede anahtardır. Bir kullanıcı COVID-19 ile enfekte olursa ve paylaşılan çeşniler kullanıyorsa, garsonlar bunları düzgün bir şekilde sterilize etmezse, bir sonraki kişiye geçmesi mümkündür. Bunun yerine, tek kullanımlık çeşniler kullanacaksınız. 

Garsonunuz size yeniden kullanılabilir bir plastik menü veriyor

Yönergeler restoranların "menüler gibi yeniden kullanılabilen öğeleri kullanmaktan veya paylaşmaktan kaçındığını" önerir. Alternatif olarak, restoranlar "tek kullanımlık veya dijital menüler kullanmalıdır". Restoranlar, kullanımlar arasında düzgün bir şekilde sterilize edilmişlerse plastik menüleri kullanmaya devam edebilirler, ancak garsona, size teslim ettikleri menüyü almadan önce sağlık politikalarının ne olduğunu sorun.

İnsanlar restoranın içine oturmayı bekliyor

Restoranlar, yönergelere göre oturmak için bekleyen kullanıcıları, otoparkta, arabalarında veya başka bir yerde restoranın dışında beklemeye teşvik etmelidir. Güvenli bir sosyal mesafeyi korumak neredeyse imkânsız olduğu için restoranın lobi alanında beklemenize izin verilmeyecek. 

Restoran doludur

Oturmadan önce etrafına bak. Bazı masalar kapalı mı? Masalar arasında yeterli boşluk var mı? Yönergeler, restoranların oturma kapasitelerini masaların en az 1,5 metre aralıklı olmasını sağlayacak kadar azaltması gerektiğini söylüyor. Yemek yemek üzere olduğunuz restoran doluysa, bu mekân sahibinin güvenli sosyal mesafe yönergelerine uymadığı anlamına gelir ve bu da COVID-19 ile karşılaşma riskinizi artırabilir.

Havalandırma

Kapalı, dar alanlarda olmak koronavirüs ile karşılaşma riski taşır. Çünkü enfekte bir kişi öksürür, hapşırır veya nefes alırsa, solunum damlacıkları havada asılı kalabilir ve size geçebilir. Yönergeler, restoranların "havalandırma sistemlerinin düzgün çalışmasını ve dış ortam havasının dolaşımını mümkün olduğunca arttırmasını" gerektirdiğini söylüyor. Restorandaki tüm kapılar ve pencereler kapalı ve içeride sıcak veya havasız hissediyorsanız, restoranın uygun hava akışına sahip olmadığı anlamına gelebilir. 

Açık Büfe

Restoranlar tam olarak güvenli olarak yeniden açma prosedürlerini izlese bile, restoranın büfesinin hala açık olduğunu görürseniz, başka bir yerde rezervasyon yaptırın. Aynı sorun herhangi bir salata barı veya meşrubat istasyonu için de geçerlidir. 

GÖKHAN KANPALTA
Standart Üye / 9 Yazı / 25,7K Okunma

Anadolu üniversitesi Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi mezunuyum. Yiyecek içecek sektöründe gelişerek ve geliştirerek birçok iş pozisyonunda görev aldım. Tüm iş birimleri ile aynı dili konuşabilmek adına ‘İşletme yönetimi eğitimi, Kahve uzmanlığı eğitimi, İnteraktif iletişim eğitimi, Etkileme sanatı eğitimi, Eğiticinin eğitimi, işe alım ve mülakat teknikleri eğitimi, Churn ve müşteri elde tutma eğitimi, Pazarlama iletişimi eğitimi, Dijital pazarlama uzmanlığı eğitimi, Sosyal medya uzmanlığı eğitimi, Stratejik yönetim, Wordpress eğitimi ve İçerik editörü eğitimlerini tamamladım. Şu anda mevcut Cold Stone Creamery markasının İş Geliştirme ve Operasyon Müdürüyüm. Aynı zamanda www.isdanis.com, www.kahvefirini.com, www.coffeecell.com.tr olmak üzere danışmanlık ve kahve satışı üzerine girişimci adayı olarak ayrıca iş hayatıma devam etmekteyim. Sosyal sorumluluk alanında Tohum Otizm Vakfı gönüllü elçisiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST