Loading

Birikimin İnsan Olsun

Değer kaybetmeyen ve azalmayan bir birikiminiz olsun ister misiniz? Kumbaranızın yanında yer açın. İnsan biriktirin ve kendinize yatırım yapın.

Kendinize yapacağınız en büyük yatırım biriktirdiğiniz insanlar olacak. Doğru seçimlerle yapıldıysa, değer kazanan ve değer kaybetmeden artarak kalabilen tek birikiminiz.

Hayatımız boyunca birikim yapmaktan bahsederiz. Geleceği öngöremediğimizden olası durumlar için güvence anlamına gelen birikim kavramı, kendimize yönelik yaptığımız en önemli yatırımdır aslında. Yatırımın büyüğüdür. Genelde maddi anlamda kullandığımız  kavramlar olan yatırım ve birikimi biraz farklı açılardan ele almak gerek. Gelecekte paranın değer kaybedebileceğini, hatta birçok maddi mülkün dahi değer kaybedebileceğini düşünecek olursak, bu kavramları değer kaybetmeyecek olan bir şeylere kaydırmak daha akıllıca olabilir.  Yatırımı kendimize yapmak ve birikim olarak insanlara yönelmek. Yani hayattaki en büyük birikiminiz insanlar olsun. İnsan biriktirin. Gelecekte, en çok yakınınızda bir yerde güvenebileceğiniz  birileri olsun isteyeceksiniz, bunu arayacaksınız. Hayat, ne kadar teknoloji ile birlikte sanal ortama taşınsada, insan sosyal bir varlık ve bir başka insana, kanlı canlı bir insana, ihtiyaç duyacaktır. Para, mal ve maddi olan her şey bu ihtiyacı karşılayamaz. Hepsini kaybedebilirsiniz ancak birikiminiz insanlardan oluşuyorsa ve bunu koruduysanız,  işte o zaman garanti altındasınız demektir. 

Hayatınızda güvenebileceğiniz, size karşı bile sizi koruyacak olan, alma- verme ilişkisinde olmayıp, gerçekten dostunuz olabilecek ve sizi seven, size değer veren, size bir şeyler katan insanlar olsun. Bu insanları biriktirin. O zaman yatırımı zaten kendinize yapmış olursunuz. O insanların da hayatına dokunan siz olursunuz. Bu ilişki ve birikim havuzu aslında karşılıklı olacaktır. Sağlam ve sağlaması olan bir birikim ve yatırım değil mi? 

Bu bence en büyük zenginlik emin olun. Birikiminiz ailenize katkı sağlayacak ve sizden sonrakilere en kalıcı miras olacak göreceksiniz.  Kaybetmeyeceğiniz ve değeri azalmayacak, zamana yenilmeyecek bu birikim size yaşama dair güç verecek. Başarılarınızın kaynağı olacak. 

Harcamayacağınız, hep var olan ve giderek artan bir birikim. Size düşen biriktireceğiniz insanları iyi belirlemek, gerçekliklerinden emin olmak, güzel söyleyeni değil, gerektiğinde en acıyı yüzünüze vuracak olanlardan, her koşulda sizin yanınızda olacak olanlardan seçmek. Tabi dediğim gibi bu birikim karşılıklı, siz de onun birikiminde yer alacaksınız unutmayın.  

Kendinize bir iyilik yapın, kumbaranızda para biriktirebilirsiniz ya da banka hesabınızda, gayrimenkuller de alabilirsiniz; ancak hayat sigortanız için, kendinize yatırım yapın ve insan biriktirin. Birikiminiz insan olsun.  

Çimen AKGÜN
Standart Üye / 67 Yazı / 149,6K Okunma

25 Aralık 1985 İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesi doğumluyum. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü yüksek lisans mezunuyum. Lisansım Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olup, ilk yüksek lisansım ise Adlı Tıp alanıdır. Hukuk dalları üzerine KPSS, SMMM ve Açık öğretim kurslarında 8 sene öğretmenlik yaptım, Adlı Tıp alanında da hukuk üzerine çalışmalar yaptım. Lise hayatımdan beri uğraştığım tiyatro alanında akademik olarak yer almak için 2012 yılında konservatuar sınavlarına girerek bu alanda tezli yüksek lisansımı tamamladım. Kedi sahne sanatları tiyatrosunda oyuncu olarak yer almaktayım. Oyunculuk mesleğim içersinde bir çok tiyatro ve dizi içinde yer aldım. Aynı zamanda da profesyonel dans eğitmeniyim. Yaşam koçluğu, motivasyon koçluğu, kişisel gelişim uzmanlığı ve yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım. Yazmayı çok seviyorum. Şiir yazan, şarkı sözü yazan, okuyan, araştırmacı bir kişiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST