Loading

Çalışanlar girişimci olmanın peşinde

İnsan kaynakları seçme, yerleştirme ve danışmanlık şirketi Randstad’ın yılın 4 çeyreğinde paylaştığı “Workmonitor/İnsan Kaynakları İstihdam Araştırması Raporu” yayınlandı. Raporun ayrıntıları şu şekilde...

Çalışanlar girişim için iş bırakmak istemiyor

Workmonitor / İnsan Kaynakları İstihdam Araştırması, 18-65 yaş aralığında, haftada en az 24 saat çalışan kişilerle gerçekleştiriliyor. 2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları içeren rapor yayınlandı. Global olarak, katılımcıların yüzde 53’ü girişimci olmak istediğini belirtiyor. Ancak konu sahip olduğu işi, girişimci olmak için bırakmaya geldiğinde fikirler değişiyor; yüzde 73’lük kesim iş kurmak için istifa etmeye sıcak bakmıyor. Hali hazırdaki işinden ayrılıp kendi işini kurmayı düşünenlerin oranı küresel ölçekte yüzde 28 olarak belirtiliyor. Türkiye’de bu oran yüzde 42’yi bulmuş durumda.

Yüzde 76 girişimci olmak istiyor

Türkiye’de genel olarak katılımcıların yüzde 76’sı girişimci olmak istiyor; çünkü girişimci olmanın birçok avantajı olduğuna inanılıyor. Global olarak yüzde 53’lük bir kesim girişimci olmak istediğini belirtirken, Türkiye açık ara önde seyrediyor. Global ölçekte katılımcıların girişimci olma fikrinden uzaklaşma sebebi başarısız olma korkusu ve riskin fazla olması. Genç ve erkek katılımcılar, kadınlara nazaran başarısızlıktan daha fazla korkuyor. Türkiye başarısızlık korkusunda yüzde 52’lik oranla, ülkeler arasında 25’inci sırada yer alıyor.

Araştırma kapsamında çıkan sonuçlardan biri de insanların işlerini kaybetmeleri halinde girişimci olma fikrine sıcak bakmaları. İşten çıkarılma gibi bir durum sözkonusu olduğunda toplam katılımcıların yüzde 47’si kendi işini kurmayı düşünebileceğini, belirtiyor. Bu yönde cevap verenlerin oranı Türkiye’de yüzde 69.

“Start up” ların desteklenmesi büyük önem taşıyor

Küresel katılımcıların yüzde 56’sı, yaşadıkları ülkenin bir girişimde bulunmak için iyi bir ortama sahip olduğunu düşünüyor. Yine küresel katılımcıların yüzde 50’si, ülkelerindeki Hükümetin Start Up’ları aktif olarak desteklediğini belirtiyor. Türkiye’de bu oran da globalin üzerinde görünüyor. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 55’i bu soruya olumlu yönde yanıt vermiş. Birinci sırada ise yüzde 86 ile Hindistan bulunuyor.

Bir Start Up kurmak ve onun için çalışmak isteyebileceklerini belirtenlerin oranı Türkiye’de yüzde 72. Bu oran globalde yüzde 50 seviyesinde.




Haber Kaynağı:www.turkishtimedergi.com

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST