Loading

E Ticarete Başladığım İlk Göz Ağrım

Gittigidiyor Kapanıyor

game over

Tüm dünyanın dijital çağda, bir çok şeyi yeniden farklı şekillerde deneyimlediği bir dönem uzun zaman önce geride kaldı. Buna en yakın zamanda pandemi döneminde şahit olduk. Örneğin; ticaret sistemi yeni bir form kazanarak online, e ticarete dönüştü. Hepimizin bildiği, yakından takip ettiği ve kullandığı platformlar da pastadan payını alırken büyük rekabetleri ortaya çıkardı. 

Benim kişisel e ticaret hikayem de bundan tam 3 yıl önce başladı.

İlk kez Gittigidiyor mazağası açarak online ürün satışlarından kendi paramı kazandım. Çok kısa bir sürede art arda ürün satışları ekrana düştükçe kargo ve paketlemeye yetişmekte zorluk dahi çektim. Hatta bazı sistem hatalarından, kargodaki karışıklıklardan yakınmaya başlayacak kadar bu işle uğraştım. Aslında her şey ufak bir girişimle hatta hobi sayılacak düzeyde başlamıştı.

 

 

Daha sonra tam zamanlı kamuda işe başlayınca bu işlerle ilgilenemedim. Sonuç olarak Türkiye pazarında e ticarete ara verdim.

Tam da acaba yeniden başlasam mı diye düşünürken bir haber aldım.

 

GittiGidiyor kapanıyor ve bir devrin sonu!

ABD merkezli küresel e-ticaret şirketi eBay, Gittigidiyor'u kapatacağını açıkladı. Ama zaten sosyal medya olmak üzere bu haber çok hızlı şekilde yayılmıştı. Uzun zamandır bakmadığım mağazamı kontrol ettiğimde ise bana da mesaj gönderdiklerini gördüm. İşte o mesajda şunlar yazılıydı;

gittigidiyor

Kadın girişimcileri destekleyen hatta çeşitli projelerle ücretsiz mazağa açılmasına öncü olan bir platformun kapatılması beni bir parça üzdü. Ancak sisteme adapte olamayan veya ezici rekabete girmeyi tercih etmeyen bir pazaryerinin kaderi doğal olarak bu sonucu ortaya çıkarıyor. Aslında tam olarak Türkiye pazarından çekilmesinin bir çok nedeni olabileceğini düşünüyorum. 

 

Mesajın devamında tarihler ve kapatılma sürecinin detayları yer alıyor;

mesaj

Peki bu kapatılmayla beraber yeni mecralardan devam mı? Yoksa Anne babalarımızın dediği gibi sigortalı iş garanti iştir, diye mi düşünüyorsunuz. Yorumlarınızı merak ediyorum.

 

Derya BUDAK
Standart Üye / 6 Yazı / 29,1K Okunma

Gazi Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu. Girişimci marka sahibi. Kalbi Ege'de, işi Ankara'da, aklı başka yerlerde...


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST