1) Arayüz Tasarımı
Kullanıcıyı bir web sitesinde veya bir mobil uygulamada tutmak çok da kolay bir iş değildir. Bunu sağlamanın en önemli kriterlerinden biri de kullanılan arayüz tasarımıdır. Bu arayüzler "Kullanıcı Dostu" denilen şekilde tasarlanır. Öyle ki, kullanıcı uygulamayı kullanmaya başladığında kafası hiç bir şekilde karışmamalı, tasarım da gözünü yormamalı. Arayüz tasarımcıları güncel tasarımlarda, minimal bir yapı tercih etmeye başladı.
2) ASP Geliştirme
ASP (Active Server Pages), Türkçe ifade ile Aktif Sunucu Sayfaları da denebilir. ASP bir microsoft yazılımıdır. Amacı da temelde dinamik web sayfaları hazırlamaktır. Bu web sayfalarını düzenleyen, değiştirebilen veya özelleştirebilen özelliklerinin yanında forumlardaki sorulara cevap vermek, güvenlik sağlamak ve veritabanı erişimi gibi diğer özellikleri de bulunuyor.
3) SEO ve İçerik Yazımı
SEO (Search Engine Optimization), Türkçe ifade ile Arama Motoru Optimizasyonu ve içerik yazarları, web sitelerinin ve markaların Google, Bing gibi arama motorlarında görünmesine ve ön plana çıkmasına yardımcı olacak şekilde, anahtar kelimelere dikkat ederek ilgi çekici ve orijinal içerikler oluştururlar.
4) Fotoğrafçılık
Artık Herkesin telefonunda bir kamera var "Fotoğrafçıya neden talep olsun?" diye düşünebilirsin. Ama hala ticari ve portre fotoğrafçılarına ihtiyaç duyuluyor. Hatta talep oranı 2014'ten beri 37,2 artış gösterdi.
5) Animasyon
Animasyonları her yerde görebilirsin. Reklamlarda, web sitelerinde, oyunlarda, mobil uygulamalarda, televizyon programlarında... Pazarın, dijital yönde gelişmesinin bir sonucu olarak markalar için, yaratıcı animatörlere duyulan ihtiyaç giderek artıyor.
6) Sosyal Medya Pazarlaması
Markalar, ünlü kişilikler, şirketler bilinirliklerini artırmak için sosyal medyada yer almanın önemini artık biliyorlar. Bu nedenle sosyal medyada güçlü bir yer edinmek ve kendilerini ön plana çıkarmak için sosyal medya konusunda yetenekli bireyler arıyorlar.
7) Yazılım
Bir mobil uygulama veya bir web sitesi geliştirmek için bir arayüz tasarımcısı ne kadar önemli ise bir yazılımcının önemi de o kadar büyük. WordPress, Java, Swift vb. pek çok yazılım dili ve özelliği sayesinde oyunlar oynuyor, hayatımızı kolaylaştıran mobil uygulamaları kullanabiliyoruz. Her şeyin giderek dijitalleşmeye başladığını düşünürsek, yazılımcıya olan talebin artması da kaçınılmaz oluyor.
8) Video Düzenleme
Özellikle oturup açmasan bile günde kaç kez bir videoya denk geliyorsun? Bu videoları kurgulayan, teknik hatalarını araştıran, ses ve grafikler ekleyen çalışanlara ihtiyaç artıyor. Basit bir Youtube videosu bile düzenlenmeden öylece takipçilere sunulamıyor.
Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/281834