Loading

Facebook, Kadın Girişimcilere Yönelik #SheMeansBusiness Programı’nın İkinci Dönemini Başlatıyor

afiş

30 Eylül 2020 – Facebook, Türkiye’de ilk olarak 2018 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle hayata geçirdiği #SheMeansBusiness programının ikinci dönemini başlatıyor. KOVİD-19 sonrası dönemde kadın girişimcilere ve işletme sahiplerine destek olmayı hedefleyen program kapsamında Facebook, TOBB ve Habitat Derneği (Habitat) 2021 yılının Haziran ayına kadar Türkiye genelinde 1,500 kadın girişimciye dijital eğitimler verilecek.

Facebook, #SheMeansBusiness programının ikinci döneminde hem sosyal hem de ekonomik anlamda büyük öneme sahip olan girişimci kadınlara, pandemi gibi zorlu bir dönemde bir araya gelerek paylaşım yapabilecekleri ve hep birlikte işletmelerini büyütebilecekleri bir alan sunmayı hedefliyor.

İki yılda 5 bini aşkın kadına dijital pazarlama eğitimi

Facebook’un kadın girişimcilerin platformları üzerinden işletmelerini büyütebilmeleri ve müşteri profillerini geliştirebilmeleri hedefiyle başlattığı küresel #SheMeansBusiness programı sayesinde, Türkiye’de şimdiye kadar 5,000’den fazla kadına dijital pazarlama eğitimi verildi ve yüzlerce ilham verici başarı öyküsüne imza atıldı.

“Kendimizi pandemiden doğan zorlukları atlatabilmeleri için kadın girişimcilerimize yardımcı olmaya adadık”

 #SheMeansBusiness programı ile Türkiye’deki kadın girişimcilerin pandeminin getirdiği zorlu süreci daha kolay atlatmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirten Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş şöyle dedi: “Ülkemiz ekonomisinde oldukça büyük bir öneme sahip olan kadın girişimciler pandeminin yarattığı ekonomik krizden en ağır şekilde etkilenenler arasında… Öyle ki, yaptığımız bir araştırmaya göre pandemi sürecinde kadınların sahip olduğu KOBİ’lerin kapanma oranı, erkeklerin sahip oldukları KOBİ’lere göre yüzde 7 daha fazla oldu. Biz de Facebook olarak kendimizi bu fırtınayı atlatabilmeleri için kadın girişimcilerimize yardımcı olmaya adadık. Bu doğrultuda, #SheMeansBusiness programımızın ikinci dönemini TOBB ve Habitat iş birliğiyle Türkiye’de hayata geçiriyoruz.

Hedefimiz, Haziran 2021’e kadar ülkemizin farklı illerinden 1,500 kadın girişimciye ve küçük işletme sahibine dijital pazarlama alanında destek olmak. Çünkü biliyoruz ki, kadın girişimcilerin ülkelerinin ekonomisine katkı sağlamalarının yolu, yaşadıkları engellerin belirlenmesinden ve bu engellerin ortadan kaldırılmasından geçiyor. Önümüzdeki süreçte de #SheMeansBusiness ile Türkiye’deki kadınların girişimci ruhunu ve yaptıkları çalışmaları desteklemeye, kamuoyu ile paylaşmaya ve hep birlikte bu zor günlerden daha güçlü ve iyimser çıkmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

“Kadın girişimciler arasında dijital bir network oluşturuluyor”

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanı Özge Akkız, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılmasının önemine değinerek şöyle konuştu: “Teknolojik gelişim ve değişime ayak uyduran kadın girişimcilerin, zamandan ve mekandan bağımsız olarak doğru insanlara ulaşabilme bakımından geleneksel girişimcilere kıyasla avantajlı durumda olduğunu biliyoruz. Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranı %33-34 oranında. Bu oranı artırmayı ve kadın girişimciler arasında dijital bir network oluşturmayı amaçlayan #SheMeansBusiness programı bu anlamda oldukça önemli.”

“Amacımız girişimci kadınlarımızın ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmasını teşvik etmek”

TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı A. Saygın Baban ise programa dair şu şekilde konuştu: “Kadınlara sosyal medya üzerinden ürünlerini pazarlama ve para kazanmanın yollarını öğretmek üzere Facebook ile başlattığımız #SheMeansBusiness projesi kapsamında, 2019 yılında toplam 19 ilde 5 bini aşkın kadın girişimciye ulaştık. Programın ikinci dönemini başlattığımız 2020 yılında da ürünlerini sosyal medya üzerinden pazarlayarak gelir elde etme amacındaki tüm kadın girişimcilerin bu eğitimi almalarının hem kendilerinin hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmaları noktasında çok önemli olduğuna inanıyoruz.”

“#SheMeansBusiness ile kadınlarımız girişimcilik ekosistemine dahil olacaklar”

Bu yıl Habitat olarak dahil oldukları #SheMeansBusiness projesi kapsamında düzenleyecekleri eğitim ve etkinliklerle Türkiye’deki girişimci kadınların işlerini büyütmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da, “#SheMeansBusiness projesi ile amacımız kadınların ihtiyaç duydukları eğitim ihtiyacını gidermek ve burada kurdukları bağlantılar ile girişimcilik ekosistemine dahil olmalarını sağlamak” dedi.

Programla ilgili daha fazla ayrıntılı bilgi almak için https://www.facebook.com/business/shemeansbusiness adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST