Loading

fonbulucu.com’dan Yeni Nesil Finansman Eğitimleri

afiş

SPK tarafından tebliği 2019 yılında yayımlanan Paya Dayalı Kitle Fonlaması, hem girişimciler hem de yatırımcılar için birçok bilinmezle doluyken, fonbulucu.com tüm sorulara cevap olabilecek nitelikte bir eğitim serisini hayata geçiriyor. Bu yeni nesil finansman modeliyle girişimci ve yatırımcı ekosisteminde yepyeni bir dönemi başlatacak olan fonbulucu.com, bilinmeyenlere ışık tutmak üzere hazırladığı ücretsiz online eğitim serisinin ilkini 14 Şubat 2021’de gerçekleştirecek.

Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirme ve sermayeyi tabana yayma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren fonbulucu.com, yeni nesil finansman aracı olarak tanımlanan Paya Dayalı Kitle Fonlamasının bilinmeyenlerini girişimci ve yatırımcılara aktarmak üzere yola çıktı. 2019 yılında SPK tarafından ikincil mevzuatı yayınlanan Paya Dayalı Kitle Fonlaması kapsamında 14 Ağustos 2020 tarihinde SPK’ya lisans başvurusu yapan ilk şirket olan ve yakın bir zamanda lisans alması beklenen fonbulucu.com,  “Paya Dayalı Kitle Fonlaması nedir ve nasıl uygulanacak?” merkezinde yürüteceği online eğitim serisinin hazırlıklarını tamamladı. Katılımın ücretsiz olacağı eğitim serisinin ilki, 14 Şubat günü saat 18.00’da fonbulucu.com’un YouTube kanalı youtube.com/c/fonbulucu üzerinden gerçekleştirilecek.

Girişimciler tüm sorularına cevap bulacak

“Paya Dayalı Kitle Fonlaması nedir?” sorusunun cevaplanmasıyla başlayacak olan eğitimde, bu yeni nesil girişim finansmanına girişimcilerin nasıl ulaşacağına, finansmanın ekosistem açısından önemine, neden tercih edilmesi gerektiğine ve nasıl yapılacağına kadar birçok konu irdelenecek.  Eğitimde; başvuru koşulları, girişimlerin değerlemeleri, pay fiyatlarının nasıl oluşturulacağı,  fonlama, kampanya başarısı için neler yapılacağı, seçim ve onay aşamaları, kampanya formlarının nasıl hazırlanacağı gibi bilinmeyenlere ışık tutulacak. Girişimcilerin veya girişim şirketlerinin kampanya sonrası süreçlerinin de tartışılacağı eğitim sürecinde, girişimci- yatırımcı ilişkisinin nasıl yürütülmesi gerektiği hakkında da bilgiler verilecek. Yanı sıra, finansal raporlar için fonbulucu.com’un oluşturduğu akıllı formlar girişimcilere tanıtılacak.

Yatırımcılara yeni nesil yatırımcılığın temel dinamikleri aktarılacak

Verilecek ücretsiz online eğitim, Paya Dayalı Kitle Fonlaması hakkında yatırımcılara da büyük destek olacak. Yeni nesil yatırımcılık olarak da tanımlanan sistemde kimlerin yatırımcı olabileceği, yatırımcı tanımı, limitler, nasıl kayıt olunacağı, e-devlet doğrulaması ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) kayıtları ile payların nasıl satın alınacağı gibi konular işlenecek. Ayrıca, girişim kampanyalarında hazırlanan ve bir çeşit izahname olan Kampanya Bilgi Formu değerlendirmesine, yatırım kararının nasıl alınacağına ve portföy oluşturmanın önemi değinilen konular arasında olacak.  Nitelikli ve nitelikli olmayan yatırımcı kavramlarının da ele alınacağı eğitim;  yatırımların emanet yetkilisi olarak tanımlanan Takasbank ile yatırımcı ilişkileri, yatırımların girişimlere aktarılması ve takibi, imtiyazlar ve yönetime katılma, pay devirleri, başarısız olan kampanyalarda yatırımların iade süreçleri, girişimcilerin yatırımcılarına sunacakları bağımsız denetim raporları hususlarında da yatırımcılarının sorularını cevaplayacak.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,0K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST