Loading

fonbulucu’nun Desteklediği ESTU Solar Team, Teknofest’i Başarıyla Tamamladı

afiş

Türkiye'nin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslıyla faaliyete geçen ilk paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTU) Solar Team tarafından bu yıl üretilen Phantom isimli yeni elektrikli araca sponsor oldu. 19-24 Temmuz tarihleri arasında İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleşen Teknofest Efficiency Challenge yarışına ‘Phantom’ isimli elektrikli aracıyla katılan ESTU Solar Team, bütün turları tamamlayarak yarışmayı 6’ncı sırada bitirdi.

Türkiye’nin ilk paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu, gençlere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 19-24 Temmuz’da İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleşen Teknofest Efficiency Challenge yarışmasına katılan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTU) Solar Team’e destek veren fonbulucu, takımın sponsoru oldu. Yarışmada 64 takım arasından 6’ncı olan ESTU Solar Team, 30 turun hepsini tamamlayan üç takımdan da biri oldu.

30 turun hepsini tamamladı

Paya dayalı kitle fonlanmasında rekorlar kıran girişim EVbee Elektrikli Araç Mobil Şarj Sistemleri’nin doğrudan desteklediği, Doç. Dr. Ahmet Ozan Çelik’in de danışmanlığını yaptığı ve 15 kişiden oluşan ESTU Solar Team’in bu yıl ürettiği Phantom isimli yeni elektrikli aracına, fonbulucu destek verdi. ESTU Solar Team ekibi, zorlu teknik kontrolleri başarıyla geçerek 19-24 Temmuz tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşen Teknofest Efficiency Challenge yarışmasına katılmaya hak kazandı ve Phantom birçok başarıya imza attı. Yarışta 30 turun hepsini tamamlayabilen üç takımdan biri olan ESTU Solar Team, ilk kez yarıştığı ‘Teknofest Efficiency Challenge’ yarışmasını 64 takım arasından 6’ncı olarak tamamladı.

Geçmişinde başarılar olan bir takım

Geçmiş yıllarda Türkiye şampiyonluğu ve Sasol Solar Challenge yarışlarında dünya ikinciliği bulunan takımın, yeni üyeleriyle birlikte katıldığı Efficiency Challenge (TÜBİTAK) yarışmasında da en başarılı takımlar arasında yerini aldı.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 416,3K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST