Loading

Giriş Yap

Durmak mı istiyorsun? Yoksa harekete geçmek mi? Her ne istiyorsan şimdi Giriş Yap!

Bilinçaltınızı bu kez siz kodlayın ve cesaret edemediğiniz, ertelediginiz ya da engel oluşturduğunuz tüm kararlara ya da durumlara 'Giriş Yap' ın.

Farz et tesadüfen gezindiğin bir internet sayfasındasın ve karşına 'Giriş Yap' butonu çıktı. Bu butona neden bu isim verilmiş dersiniz? Bence üstünde düşünülmüş bir şey. Sanki yeni bir dünyaya ya da sana özel bir dünyaya giriş yapman için konulmuş hissi veriyor. Sadece üyeler giriş yapabiliyor çünkü. Daha bir özel hissediyorsun kendini bu bilgi ile değil mi? Bilinçaltın için bu sorunun cevabı evet. Ama bilinciniz yani bu yazıyı okuyan sen, bu durumu sıradan algılıyorsun. Sana göre bu bir prosedür ve her sitenin yaptığı bir uygulama. Ama onlar senin bilinçaltına farklı bir kodlama yaptılar bile yani sen 'Giriş Yaptığında' onlar da zihnine giriş yaptılar.

Peki bu durumu kendi hayatında uygulamak istersen? Yani ihtiyacın olan yeni dünyaya giriş yapmak için kendine hayali bir buton oluştursan nasıl olur? Belki de adım atmak kolaylaşabilir. Bir fikrin var ve hayata geçirmek için cesaretin yok ya da çok yoruldun, yüklerin arasında nefes arasına ihtiyacın var ama işlerin ve zihnindekiler izin vermiyor ve onları geri plana itmeye yine cesaretin yok. 

İki durumda da cesaretin yok. Cesareti sana verecek bir yöntemden bahsediyorum bu yazımda. Ama alışılmış yöntemlerin dışında bir yöntem olacak bu. Sanal dünyanın stratejilerinden yararlanacağız. Zihninizin cesaret veren kısmına 'Giriş Yapacağız'. 

Bilinçaltınızda bir sürü blokaj var. Yani sizi engelleyen, sürekli ertelemenize sebep olacak bahaneler üreten ve sorular çıkartan bir çeşit yığın havuzu olan bilinçaltınız var. İşte sanal dünyada hizmet veren siteler sizin bu yığın havuzunuzu aşan bir yöntem bulmuşlar, diyorum ben bu yazımda. Onların dünyasına 'Giriş Yap' butonu ile rahatlıkla erişiyorsunuz. Çünkü üye olup giriş yaptığınızda onların dünyasından bilgi alıyor ve hizmetlerinden ayrıcalıklı olarak yararlanıyorsunuz. Hatta bu o kadar önemli ki ücretsiz oldukları üzerinden reklamını yapanlar ve kendilerini cazip hale getirenler var. Demek ki 'Giriş Yapmak' önemli. 

Ben de, bu durum madem zihinlerde işe yarıyor ve bilincinizi altı ile üstü ile cezbediyor ve kodluyor o zaman neden bunu kendi ertelediklerinizde ve cesaret edemediklerinizde uygulamayalım diyorum. Zihninizde bir 'Giriş Yap' butonu oluşturun. Tam karşınızda duruyor. Üstelik ücretsiz. Ayrıcalıkları olan bir dünya. Sizin için ve sizin gerçekten istediğiniz, ihtiyacınız olan dünya. Aslında zaten üyesiniz. Uzun uzun üyelik bilgileri doldurmanıza da gerek yok. Sadece 'Giriş Yap' butonuna basacaksınız. 

Karar vermenizi kolaylaştıracak bir eylem olacak bu. Çünkü zaten rutin yaptığınız bir şey sanal alemde. En basiti sosyal medya hesaplarınıza her gün tereddüt etmeden giriş yapıyorsunuz. Bunu da sizin hayatınızın sosyal medyası gibi düşünün. 

Neye karar vermek istiyorsanız o karara 'Giriş Yapın'. Durmak istiyorsanız ona, adım atmak istiyorsanız ona. Zihininizdeki yığın havuzundan bu şekilde kendinize ulaşabilir ve kendi hayatınıza giriş yapmış olursunuz. Bu durumu zorlaştıran tüm nedenlerden bu rutin olarak yaptığınız 'buton' hilesi ile kurtulabilirsiniz. Birkere de bilinçaltınıza siz komut verin. Zaten üçüncü kişilerden oluşan sanal veya gerçek tüm dünya komut verir halde. En azından bu kez gerçekten güvenilir bir yerden bu komut geliyor olacak. 

Bütün engellerden, blokajlardan, seslerden kurtulmak için yeni bir pencere açın önünüzdeki ekrana. Parmaklarınızın zaten alışkın olduğu refleks ile 'Giriş Yap' butonuna basın. Cesur ve ayrıcalıklı olduğunuz iletisi zihninize gelsin. 

Şunu da unutmamak gerek, istediğiniz an 'Çıkış Yap' butonunu da kullanabilirsiniz. Sonuçta sizin hayatınızın sosyal medyasına pencere açtınız ve yine siz kapatabilirsiniz. 

Hayat sizin ister 'Giriş Yap' ın ister 'Çıkış Yap'ın...

Çimen AKGÜN
Standart Üye / 67 Yazı / 149,7K Okunma

25 Aralık 1985 İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesi doğumluyum. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü yüksek lisans mezunuyum. Lisansım Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olup, ilk yüksek lisansım ise Adlı Tıp alanıdır. Hukuk dalları üzerine KPSS, SMMM ve Açık öğretim kurslarında 8 sene öğretmenlik yaptım, Adlı Tıp alanında da hukuk üzerine çalışmalar yaptım. Lise hayatımdan beri uğraştığım tiyatro alanında akademik olarak yer almak için 2012 yılında konservatuar sınavlarına girerek bu alanda tezli yüksek lisansımı tamamladım. Kedi sahne sanatları tiyatrosunda oyuncu olarak yer almaktayım. Oyunculuk mesleğim içersinde bir çok tiyatro ve dizi içinde yer aldım. Aynı zamanda da profesyonel dans eğitmeniyim. Yaşam koçluğu, motivasyon koçluğu, kişisel gelişim uzmanlığı ve yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım. Yazmayı çok seviyorum. Şiir yazan, şarkı sözü yazan, okuyan, araştırmacı bir kişiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST