Loading

Girişim Ekosistemimizin 13 Yeni Paydaşı

Serkan Ünsal’ın yeni girişimler için çok faydalı bir yazısı

2017 oldukça hareketli geçmeye devam ediyor. İlk 9 ayın oldukça iyi geçtiğiniz önceki yazılarımda belirtmiştim. (Tabi İyzico gibi 3-4 yatırıma daha ihtiyacımız olduğunu da not düşmüştüm) Ekosistemimizde yatırım yapan, girişimlere destek olan oyuncu sayısı ne kadar çok olursa o kadar iyi. Şimdiye kadar bizim saydığımız 13 tane paydaş ekosistemimize bir şekilde dokunmuş.

Albaraka Garaj: Albaraka Türk’ün kurduğu merkez kuluçka ve hızlandırma desteği veriyor. Bu sene açılan merkez 12 haftalık mentorluk ve eğitim desteği ile girişimcileri hızlandırıyor. Finans dünyasına yönelik girişiminiz varsa Albaraka Garaj’a başvurabilirsiniz.

Amadeus Capital
: İyzico yatırımı ile ekosistemimize dokunan bir yatırım firması. İlk yatırımını yapan firmanın İngiltere, Amerika, Hindistan ve Brezilya'da ofisleri var. Şu ana kadar 130'dan fazla yatırım yapmışlar. Türkiye'de ilk yatırımlarından memnun kalırlar ve daha çok yatırım yaparlar diye umuyoruz.

Bosphorist
: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneğinin Melek Ağı BUBA ve İstanbul Portföy tarafından kurulan fon 25 milyon Türk Lirası büyüklüğünde ve nesnelerin interneti, e-ticaret, tarım teknolojileri, biyoteknoloji, yapay zeka ve finans teknolojileri konularında girişimleri desteklemeyi planlıyor. Bu konularda girişimleri olanları Bosphorist'in kapısını çalmaya davet ediyoruz.

Demirören Ventures
: Demirören grubunun bünyesinde kurulan ve Bilemezsin girişimi ile ilk yatırımını yapan girişim medya, içerik, yapay zeka gibi konularda girişimleri olan girişimcilere kapıları açık.

Fidesa Ventures
: Tohum sonrası ve büyüme aşaması için yatırım yapmayı planlayan Fidesa Ventures, Markafoni'nin ilk yatırımcılarından Erinç Alper ve Avrupa Yatırım Bankasından Emre Karabekiroğulları gibi isimlerden oluşuyor. Henüz fon kurma aşamasında olan firmaya kurulduktan sonra girişiminizin bulunduğu aşamaya göre başvurmakta fayda var. Tohum sonrası ve büyüme dedikleri için fikir aşamasında, veya girişiminiz henüz lanse edilmişse gitmemenizi öneririm. Büyüme gösteriyorsanız o zaman kapılarını çalabilirsiniz.

Growth Circuit
: ODTÜ Teknokent'in kurucuları arasında olduğu Growth Circuit hem bir hızlandırma programı, hem de yatırımcı. Özellikle Silikon Vadisi'ne
gidip orada kendimi ve girişimimi ispatlamak istiyorum diyorsanız ve girişiminize güveniyorsanız mutlaka başvurun. Bu sene kurulan oluşum ilk yatırımlarını yaptı, ilk hızlandırma programını da hayata geçirdi. Hızlandırma kısmının 4 farklı aşaması var, fikir aşamasındakiler, ürünü henüz lanse etmiş olanlar, global doğanlar ve globalde büyümek isteyenler diye ayrılan programda girişiminize hangisi uyuyorsa ona başvurabilirsiniz.

Logo Ventures
: Logo Yazılım ve Actus Portföy Yönetiminin kurduğu yatırım şirketi henüz yatırımlara başlamadı fakat kuruluş işlemleri bitmek üzere. Tahminim 2017 Aralık ayına gelmeden girişimleri incelemeye başlarlar. Özellikle kurumsal yazılımlarla sinerji yaratabileceğini düşündüğünüz bir fikriniz varsa Aralık ayı başında Logo Ventures'ın kapısını mutlaka çalın. Örneğin "girişimim Logo Yazılım'ın yapmadığı bir işi yapıyor, hedef kitlemiz ortak ve onların bize kaldıraç etkisi yaratacağını düşünüyoruz" diyorsanız tam aradıkları girişimsiniz.

Lonca
: Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından bu sene açılan Lonca hem kuluçka, hem hızlandırma  sunuyor. Aynı zamanda girişim sermayesi yatırım fonunun da ilk adımlarını atan oluşum girişimlerinizi bekliyor.

Monkfish Equity
: Bulut tabanlı insan kaynakları yönetim aracı KolayIK'ya yatırım yapan Monkfish Almanya merkezli bir yatırım şirketi. Kurucuları arasında 24
Saatte İş'e de yatırım yapan Trivago'nun kurucusu Rolf Schrömgens de var. Bireysel olarak da yatırım yapan Rolf S'nin önümüzdeki dönem Türkiye'de yatırımlarını artıracağını düşünüyorum çünkü Türkiye'yi ve girişimleri oldukça sevdi. Avrupa'ya açılmasını istediğiniz büyüyen bir girişiminiz varsa kapılarını çalabilirsiniz.

ScaleX Ventures
: Fidesa gibi kurulma aşamasında olan girişim sermayesi şirketine sadece lokal pazarı düşünmeyen, globalleşmek isteyen, büyüyen girişimler başvurabilir.

Vostok Emerging Finance (VEF)
: İsveç'te halka açık bir yatırım şirketi olan VEF yine iyzico sayesinde Türkiye'de ilk yatırımını yapan şirketlerden. Büyüme evresine girmiş finans teknolojisi veya pazaryeri girişiminiz varsa kapılarını çalabilirsiniz.

WAY Turkey
: Bu sene kurulan ön kuluçka, kuluçka ve hızlandırma programlarından biri de WAY Turkey. Eğitim ve finans teknolojisi ile ilgili girişiminiz veya fikriniz varsa sitedeki uygun programa başvurabilir ve mentorluk, ofis, eğitim desteği alabilirsiniz.

Workup
: Bu senin girişim ekosistemi adına en aktif bankalarından biri İş Bankası. Workup ile Kolektif House Levent'te girişimcilere kucak açan oluşum hızlandırma programı ile girişimleri büyütmeyi ve ülke ekonomisine katmayı planlıyor. Hem ofis alanım olsun, hem mentorlardan destek alayım, hem de bir banka desteği alayım diyorsanız mutlaka başvurun.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST