Loading

GoDaddy’den Türkiye’deki Küçük İşletme ve Girişimcilere 2020’de Değerlendirmeleri için 3 Fikir

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin 2020 yılında değerlendirmesi için online varlıklarını büyütmelerine yardımcı olmaya yönelik üç fikir paylaştı.

Selina

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin 2020 yılında değerlendirmesi için online varlıklarını büyütmelerine yardımcı olmaya yönelik üç fikir paylaştı. Her ölçekten işletmenin işlerini ve müşteri tabanını büyütmeyi hedeflediğini belirten GoDaddy, profesyonel bir online kimlik ile online dünyada daha görünür ve erişilebilir olmanın bu hedefe ulaşmalarına katkı sağlayabileceğini açıkladı.

GoDaddy Türkiye, MENA ve Güney Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Aralık ve sonrasındaki birkaç ay, Türkiye’deki işletmelerin hedeflerini belirlediği, bu hedeflere doğru planlama yaptığı ve yaptıkları planları uygulamaya aldığı aylar. Bu süreçler her işletmenin ihtiyacına özel bir şekilde ilerlese de üzerinde düşünmeleri gereken ortak bir konu da var: Online varlıkları. Web sitelerinin hem içerik, hem de altyapı açısından güncel olduğundan emin olmaları, 2020 yılında online dünyanın sunduğu avantajlardan faydalanmalarına yardımcı olabilir. Web Siteleri + Pazarlama Araçları ürünümüzü Türkiye’de de pazara sunarak, bu yolda başlangıç için ihtiyaçları olacak araçları bir araya getirdik.”

GoDaddy’nin 2020’de işletmelerin büyümesine yardımcı olmak amacıyla değerlendirmelerini önerdiği üç online fikir şöyle:

Web sitenizi düzenli bir şekilde yenileyin

Yeni yıl yaklaşırken her ölçekten işletme ne gibi değişiklik ve iyileştirmeler yapabileceklerini belirlemek için değerlendirmeler ve planlamalar yapıyor. Küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin de online varlıklarını gözden geçirmeleri önemli. Web sitenizi gözden geçirirken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar şöyle:

İletişim bilgileri: Lokasyon, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma saatleri

Ürün ve hizmetler: Sunulan ürün ve/veya hizmetlerin tanıtım yazıları, fotoğrafları

Markalama ve grafikler: Web sitenizde yer alan logonuzun güncel olduğuna ve renklerle grafiklerin markanızla uyumlu olduğuna emin olun

Sosyal medya: Web sitenizde sosyal medya hesaplarınıza bağlantı verin. Eğer bunu halihazırda yaptıysanız,bağlantıların doğru çalıştığını kontrol edin.

Navigasyon ve mimari: Web siteniz iyi görünüyor ve kolay gezilebiliyorsa, ziyaretçiler sitenizde daha fazla zaman harcayacaktır. Türkiye’de mobil kullanımın giderek arttığı da göz önünde bulundurulursa, web sitenizin mobil uyumlu olması da önem taşıyor.

GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları gibi kapsamlı çözümler küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin bir saatten kısa sürede profesyonel bir web sitesi kurmasını sağlıyor. Web sitelerine kolayca eklenebilen WhatsApp mesajlaşma, İletişim Formu, Fotoğraf Galerisi, Blog, Menü/Fiyat Listesi gibi özellikler ile kullanıcılar ihtiyaçları doğrultusunda online varlıklarını kolayca kurup yönetebiliyor. Bunlara ek olarak, Web Siteleri + Pazarlama Araçları işletmelerin büyümesine yardımcı olmak doğrultusunda Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve E-posta Pazarlama gibi yerleşik pazarlama araçlarına da sahip.

Müşterilerinizle düzenli bir şekilde etkileşim kurmak için profesyonel e-posta kullanın

İşletme ismiyle uyumlu profesyonel e-posta, isletmeadi@gmail.com gibi jenerik bir e-posta adresine oranla işletmelerin daha profesyonel görünmesini, müşterileriyle aralarında güven kurmasını sağlamaya yardımcı olur. Henüz yapmadılar ise, küçük işletme sahipleri ve girişimciler 2020’de profesyonel e-posta edinme fikrini değerlendirebilir. GoDaddy’den Profesyonel E-Posta ile kredibilitelerini artırmakla kalmayıp, işletmelerini daha profesyonel gösterebilirler.

Bunlara ek olarak, profesyonel e-posta adresine sahip olan küçük işletme sahibi ve girişimciler bu adresi müşterileriyle etkileşim kurmak, marka bilinirliğini artırmak ve işletmelerini tanıtmak için kullanabilir. Web Siteleri + Pazarlama Araçları çözümünün bir parçası olan GoDaddy E-posta Pazarlama ürünü, profesyonel şablonlar ve mobil uyumlu tasarımların yanı sıra performans verileri de sunarak kullanıcıların performanslarını değerlendirmelerini ve gerekli iyileştirmeleri yapmalarını sağlıyor. 2020 faaliyetlerinizi planlarken bir e-posta kampanyası düzenleyerek işletmenizin tanıtımını yapmayı, müşterilerinizi yeniliklerden haberdar etmeyi değerlendirebilirsiniz.

SEO’ya zaman ayırın

Ocak 2019 itibariyle internette mevcut web sitelerinin sayısı 1,94 milyar. Bu, bugünlerde her işletmenin online olması gerektiğini gösterdiği gibi yalnızca bir web sitesi kurmanın yeterli olmadığını da gösteriyor. Küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin web sitelerine ziyaretçi çekmek için Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve buna paralel olarak da web sitesi içeriği üzerinde zaman harcamaları gerekiyor. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları, Arama Motoru Optimizasyonu özelliği ile kullanıcılara değerli, kişiselleştirilmiş anahtar kelimeler önerdiği gibi Google Benim İşletmem entegrasyonu ile işletmeleri hakkındaki önemli bilgileri sunmalarını sağlıyor. Web sitelerinin Google ve diğer arama motorlarındaki aramalarda daha yüksek sıralarda yer almasına yardımcı olmasının yanı sıra GoDaddy Arama Motoru Optimizasyonu aynı zamanda Google sıralamalarındaki değişikliklerin izlenmesini de sağlıyor.

 

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin (eski adıyla Web Sitesi Mimarı) yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. 

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,1K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST