1) Aynı Anda İki Arama
Bir aramayı nasıl ifade edeceğinle ilgili iki fikrin varsa veya daha fazla bilgi bulmak istediğin iki şey varsa, her ikisini de aralarında "veya" yazarak arayabilirsin. Örneğin; “çevrimiçi pazarlama araçları VEYA dijital pazarlama yazılımı” olabilir. Başka bir örnek olarak; eğer kediler ile ilgili bir araştırma yapmak istiyorsak "Kedi bakımı veya kedi hastalıkları" yazdığımda her ikisi ile ilgili sonuçları görürüz.
2) Kişisel Bir Sonuca Erişim
Bir Google hesabına giriş yaptıysan ve "seyahatlerim", "uçuşlarım" veya "rezervasyonlarım" gibi bir şey ararsan, Google arama sonuçları listenin üstünde senin için bu bilgilerin bir tablosunu oluşturur. Bu, örneğin Gmail'ini açmak ve bir havayolunu veya restoran adını aramak yerine, sana birkaç adım kazandırabilir.
3) Belirli Bir Dosya Türüne Erişim
4) Zamanlayıcı
Çalışırken, özellikle internet üzerinde çalırken, dikkatini dağıtacak çok fazla etken oluyor değil mi? Bir Youtube videosu izlemeye başladığında bunun 3 dakika süreceğini düşünüyorsun ancak ilgini çeken başka bir Youtube videosu daha izliyorsun. Sonunda 1 saatini harcadığını fark ediyorsun. Eğer senin de çalışırken dikkatin bu şekilde dağılıyorsa, Google, "zamanlayıcı ayarını yap" bölümüne git ve zaman miktarını belirt, ardından "başlat"ı tıkla. Zaman dolduğunda, diğer sekmeden bip sesini duyacaksın.
5) Başkalarının Ne Aradığını Öğrenmek
Google Trendler, ilgili aramaları ve en yaygın olan sonuçları gösterir. Ayrıca web sitesini Google Aramalarda ön plana çıkarmak için yapılan SEO çalışmalarına da yardımcı olabilir. Aradığın öğeyi kategoriye veya ülkeye göre filtreleyebilir, en çok araştırdığın makalelere ve konulara olan ilginin zaman içinde nasıl değiştiğini görebilirsin.