Loading

Güney Kore, Kitlesel Fonlama İçin Harekete Geçti

Güney Kore, Start-uplara yapılan yatırımları artırmak için, geniş kapsamlı değişiklikler içeren bir reform paketi önerisi hazırladı.

Güney Kore Ekonomisi

samsung

Asya bölgesinde bulunan Güney Kore, en büyük dördüncü ekonomiye sahiptir ve Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya göre ise dünyada on birinci sıradadır. Ülke ekonomisi büyük oranda ihracata dayalı olup elektrik ve elektronik ürünleri, otomativ, makine ve petrokimya sektörlerinde alanının en iyisi olma yolunda ilerlemektedir.

Güney Kore'de KOBİ'lerin Durumu

grafik

“Yenilikçi ekonomik büyüme ve insana yakışır işler” yaratma adına teknoloji gruplarına günden güne daha da ağırlık veren Güney Kore, küçük ölçekli firmaların finansmana erişimini kolaylaştırarak onların da teknolojik büyümeye olan katkılarını artırmayı hedefliyor. Bunun için öncelikle, banka kredilerine büyük oranda bağımlı durumda olan ve yapılan yatırımın oldukça düşük kaldığı (1.7 milyar won) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için devletin çözüm üretmesi gerekiyor.

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) Değerlendirmesi ve Kitlesel Fonlama

finansalhizmetlerkomisyonu

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) Başkanı Choi Jong-ku' ya göre; sermaye piyasalarında çok ciddi değişikliklere ihtiyaç duyulmakla birlikte sorunların nedeni kaynak yetersizliği değil, finansman sağlayan kuruluşların görevlerini gerektiği gibi yapmıyor olmaları... 

Komisyon, Kitlesel Fonlama'ya (Crowdfunding) dikkat çekmiş ve kitlesel fonlama yoluyla kullanılabilecek kaynak miktarının iki katına çıkarılmasını ve bu tür kampanyaları yürütmek için gerekli olan yedi yıllık süre sınırının kaldırılmasını önermiştir.

 

 

 

Kaynak: https://www.ticaret.gov.tr/blog/sektor-haberleri/guney-kore-start-uplarin-finansmana-erisimini-kolaylastiriyor

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST