Loading

"Hakkımda" Kısmını Daha Az Sıkıcı Yapacak 5 Eğlenceli Detay

Hakkında bilgi verirken sadece profesyonel geçmişin ile ilgili yazma tuzağına düşme. Bir kaç eğlenceli detay eklemek daha ilgi çekici olabilir.

LinkedIn profilini güncellerken veya web sitendeki "Hakkımda" içeriğini oluştururken, eğlenceli gerçekleri yazdığından veya "Hakkımda Bilmediğiniz Eğlenceli Gerçekler" başlıklı ayrı bir bölüm eklediğinden emin ol. İşte başlamak için 5 fikir.

1) Çocukluğun

cocukluk

Çocukluğun seni bugünkü işine nasıl hazırladı? En çok satan yazar Henry DeVries biyografilerinden birinde bunu kullanmıştır. Biografisinde çocukluğuna değinen yazar, 6 yaşındayken, ailesine ait süt çiftliğinde çalışmaya başladığından bahseder. Ailesi, Henry'nin çiftliği devraldıktan sonra yapacakları konusunda planlarını öğrendiklerindeyse çiftliği satmaya karar verdiklerini söyler. Bu da Henry’i yazarlığa itmiştir.

2) İlk Araban

araba

Belki de otomobillere her zaman ilgin vardı. Otomobil fuarlarını kaçırmadın. Bir otomobilin çalışma aksamından dünden bugüne gelişimine kadar her şeyi takip ettin. Ama ilk araban en özel olanıydı. İlk arabanı ve en çok neyi sevip neyi sevmediğini açıklayabilirsin. Bu fikirden oldukça eğlenceli içerikler çıkabilir! Belki de ilk arabanı alabilmek için bir yarışmaya katıldın veya başın belaya girdi. Bu hikayeleri paylaşmalısın.

3) Hayalindeki İş

astronot

Hayalini kurduğumuz şeyler ile elde ettiklerimiz her zaman aynı olmayabiliyor. Kendini tanıtırken metni farklılaştırmak için hayalindeki işten bahsedebilirsin. Hayalindeki mesleğin veya işin nedir? Şu anda yaptığın şeyi yapmasaydın, yapmak isteyeceğin iş ne olurdu?

4) Gizli Yeteneklerin

yetenek

Dilini dirseğine değdirebilmek veya burnuna... Bu tür garip yetenekler duyuyoruz. Kimileri için anlamsız olsa da herkesin yapamadığı bir şeyi yapabiliyor olmak ilgi çekmeyi başarıyor. Senin de çoğu insanın bilmediği gizli yeteneklerin var mı? Hakkımda yazılarında bunlardan bahsetmek insanların ilgisini çekecektir. 

5) En Gurur Duyduğun Başarın

basari

En çok hangi başarın ile gurur duyuyorsun? Hayatta elde ettiğin başarılar kendine olan özgüvenini, duruşunu sağlamlaştırır. Senin de küçük veya büyük pek çok başarın olmalı. Alçakgönüllü olacağım diye çekinme. Kendinle gurur duyduğun o başarıdan herkese bahset!

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST