Loading

Hangi Tür Motivasyon Daha Etkili?

Hem olumlu motivasyon hem de olumsuz motivasyon bir madalyonun iki tarafıdır.

Olumlu Motivasyon Nedir?

odul

Olumlu motivasyon ödül bazlı bir teşvik yöntemidir. Olumlu motivasyon, sizi hedefe doğru ateşleyen bir katalizördür. Maddi veya manevi herhangi bir ödülün beklentisi, olumlu motivasyonun itici gücüdür. Başarılı olma hissi, sizi aynı anda hem dinamik hem de umutlu kılmak için yerinde bir destek sağlar.

Olumsuz Motivasyon Nedir?

olumsuz

Bu bir ceza tabanlı artırma yöntemidir. Kişi hiçbir şeyden ve her şeyden başarısız olmanın korkusundan kaçar. Zorunlu devam şartını yerine getirmek için okula devam etmek bazı öğrencilerin itici gücüdür. Bir üst sınıfa geçmenin başka türlü imkansız olduğunu bilirler. Olumlu motivasyondan farklı olarak, bir çalışanın tereddüt ettiği patronundan korktuğu için uğradığı bir yöntem ya da izleyicilerin takdirinden sonra duyulan gurur duygusunun değil, eleştirmenlik korkusunun sizi motive ettiği motivasyon tekniğidir. Yani sürekli değişimi kabul etmenizi sağlayan güçlü, yoğun ve etkili bir tekniktir.

Hangi Tür Motivasyon Daha İyi?

hangisi

Hem olumlu motivasyon hem de olumsuz motivasyon tek bir madalyonun iki tarafıdır. Başarı için ödül beklemek, itici gücündür, olumlu motivasyona sahip olursun. Başarısızlık için ceza korkusu olduğunda olumsuz motivasyon için çabalıyor olursunuz. Hangi tekniğin daha iyi olduğu; Bireysel görüşlere ve durumların yoğunluğuna bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Bazı insanlar için, pozitif motivasyon harikalar yaratır veya bazı durumlarda negatif motivasyon sihir yaratır. Bir varsayımla ilişki kurmak istersek; Patronunuzun yaklaşmakta olan projede çok para kazanmanız durumunda sizi teşvik edecek bir ödül vermeyi istediğini varsayalım. Gelecekteki projede başarısız olursan seni kovacağını söylediğinden yola çıkarsak bu da ceza temelli bir olumsuz motivasyon olur.

Öyleyse evet… her iki teknik de değişken durumlara bağlı olarak sizin çabalarınız başarı için hayati bir rol oynamaktadır. Ödüller hakkında düşünmek belli bir durumun talebi ise; diğer durum cezalardan ve eleştirilerden kaçma önlemlerine yönelik bir eğilim yaratabilir. 

Bir Kazanan Yok

Her ikisi birlikte önemli olsa da; Olumlu motivasyon yoğunluğunun daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Artan pozitif motivasyon seviyesi enerji seviyesini yükselttiğinde, yüksek negatif motivasyon seviyesi sizi aşırı yükleyebilir. Çoğumuzun yaşadığı senaryoyu hatırlayalım. Bir öğrenci olarak, eğer sınavlarınızda başarılı olursanız, aileniz yeni bir bisiklet vaat ettiğinde; Yeni bir bisiklete sahip olmayı düşünmek başarı isteğini artırır. Ebeveynleriniz, sınavlarınızda başarısız olursanız tatil seyahatinizi iptal edeceklerini söylediğinde, seyahati kaybetme düşüncesi korku yaratır. Şimdi size hangisinin daha iyi sonuç verdiğini sorarsam, bir seçenek verirseniz, sizi daha iyi performans göstermeye iten bir tatil kaybetmenin acısı değil, bisiklete binmenin zevkini inkar etmeyeceksiniz. Bunun sebebi basınçsız, stressiz ve işlemin keyifli olmasıdır. Yani çoğu durumda, bu olumlu motivasyon kazanır. Başarılı sonuçlar için teşvikler arayan gülümseyen bir patronun altında çalışmayı sevdiğine eminim. Ve hiç kimse sürekli şevkini kıran bir işveren için tehditlerle verimlilik isteyen bir işveren için uğraşmaktan hoşlanmaz.

Hangi Tür Motivasyon Sizin İçin Etkilidir?

motivasyon

Örnek olarak; Düşme korkusu beni tutmaya teşvik ederken, başarı beklentisi beni tırmanmaya zorluyor. Her ikisi de duruma bağlı olarak benim için önemlidir. Ama evet, bazen olumsuz motivasyonun üstesinden gelmek zordur. Kaybetme korkusu kendine güven ve saygı üzerinde olumsuz etki yaratır. Uzun vadeli bir hedefiniz varsa, yalnızca olumsuz motivasyona hız vermek hata olabilir.  Eğer olumsuz kalıcı bir hatıranız varsa, negatif motivasyona aşırı doz verilmesi tehlikeli olabilir.Üzüntü, hayal kırıklığı ve elbette korku gibi olumsuz duygulara açılan bir kapı olabilir. Sizi motive etmek yerine, onu motive ettiği ölçüde etkilenebilirsiniz. Yatağınızdan çıkmanız için sizi neyin motive ettiğini sorarsam: Heyecan mı korku mu?

Bunun bir heyecan olduğunu inkar etmeyeceksiniz; nedeni basit: Heyecan olumlu bir duygudur, olumlu motivasyonun bir yan ürünüdür. Öte yandan, korku olumsuz bir duygudur, olumsuz motivasyonun özü... Heyecan her zaman sizi dinamik tutar. Bugünün hızlı ve yoğun yaşamı, sabrı ve kendine inancı test ediyor. Bu nedenle motivasyon herkes için önemlidir. Hangi tip motivasyon şeklinin seçileceği, hangisinin sizi başarıya götürebileceği tamamen sizin kişilik yapınıza kalmış durum. Bunu bilinçli olarak seçmeniz gereken kişi sizsiniz. Seçme lüksünüz varsa pozitif motivasyonun daha güvenli bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası, ormanda uzak bir aslanın size yaklaştığını görürseniz, vücudunuz ne kadar boşalmış olursa olsun, koştuğunuz en hızlı şekilde koşarsınız. Ve bu sizin için çalışan olumsuz motivasyon olur. Orada kalmayı beklerseniz de ne olacağını bilirsiniz. Bunun üzerine, herhangi bir motivasyon tekniğini seçmeden önce kendinizi sorgulayın.

Sonuç olarak; olumsuz motivasyonun temel taşı korku ve olumlu motivasyonun başlangıcı bir zevktir. Bana göre olumsuz motivasyon son çare olmalı… Sevinçle dolmak mı, yoksa korkmak mı istiyorsunuz, karar sizin…

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST