Loading

Hayatınızı İyileştirecek 7 Kişisel Gelişim Önerisi

sandalye

Aşağıda hayatınızı iyileştirecek kişisel gelişiminize katkıda bulunacak 7 ana başlık altında önerilerimizi bulacaksınız…

Sağlık

Beslenmenize dikkat edin, şekerli gıdalardan, hazır yiyeceklerden ve kızartmalardan uzak durun. Mutlaka spor yapın. Spor size enerji verir, zinde tutar, stersinizi hafifletir ve formda kalmanıza yardımcı olur. Haftada 3 gün egzersiz yapmanız faydanıza olacaktır. Bunun yanı sıra her gün iki litre su içmeyi ihmal etmeyin.

Yeteri kadar ve nitelikli uyku uyuyun. Vücudunuz için kaliteli uyku spor kadar önemli. Uyku vücudunuzun yenilenmesini ve konsantrasyonunuzun artmasını sağlar.

İlişkiler

Kendi özelliklerinizin, olumlu veya olumsuz, güçlü veya zayıf yanlarınızın farkında olun. Aile toplantıları yapın, günde bir defa bir arkadaşınızı arayın. Bu insanlarla sürekli iletişim halinde kalmanızı sağlar. İnsanları çok fazla sorgulamayın, yapıcı ve saygılı bir şekilde tartışın.

Finans

Uygulaması zor ama kazandığınızdan az harcayın. Bu para biriktirmeniz için yardımcı olacaktır. Hem de bir köşede birikmiş nakit paranızın olması stresinizi azaltacaktır. Gelir probleminiz varsa daha fazla para kazanmanın yollarını bulmalısınız.

Kariyer

Sizi mutlu eden işi yapmaya çalışın. Hayatta sizi mutlu eden işi bulana kadar aramaktan vazgeçmeyin. Evden çalışmanın yollarını bulun çünkü geleceğin popüler çalışma şekli olacak.

İşinize uygun giyinin ki etkiniz artsın.

Liderlik becerilerinizi geliştirin. Eğitim ve seminerlere katılın. Bu sizi hayata ve kariyerinize hazırlayacaktır.

Kişisel/ Manevi Gelişim

Şükretmek mutlu olmanın bir yoludur. Bakış açınızı olumlu yönde etkileyecek ve olumlu bir ruh haline bürüneceksiniz. Mükemmeliyetçi olmayın ve konfor bölgenizden çıkın. Büyüyüp gelişmek için tek yol konfor alanınızdan çıkmanızdır.

Affedici olun. Yaratıcıya inanın. İnanmak hayatınızı daha anlamlı hale getirecektir.

Dinlenme

Sağlıklı ve mutlu olmak için dinlenmeye zaman ayırın. Sağlık ve mutluluğunuz için dinlenmek kadar eğlenmekte gereklidir. Ancak eğlenceyi de kararında tutun.

Bir hobi edinin. Zihninizi dağıtmak için faydalı olacaktır.

 Kahkaha ruhun ilacıdır, bol bol gülmeyi ihmal etmeyin.

İnsanlara Hizmet

Sahip olduklarınız için şükredin ve yardım için gönüllü olun. Zamanınızı gönüllü olarak harcamak toplumun bir parçası olarak hissetmenizi sağlayacaktır.

 

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 419,4K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST