Loading

İçerik Pazarlamasının Sosyal Medyadaki Kilit Noktası

İçerik Pazarlama

İnternet'te markaları  KELİME ,SES ve VİDEO olarak ortaya sunduğumuz  her şeye İÇERİK denir. Dijitalde başarı sağlamanın en önemli rolü orijinal içerik yaratmaktan geçiyor. Bu şekilde hedef kitlelerin dikkatini çekmeliyiz. İçerik stratejisi üzerine kurumların kendini  yenilemeye başladığı ve onlarla bağ kurmayı hedefleyen yeni nesil pazarlamalar  oluştuğuna şahit oluyoruz.   

Medyanın, içeriğin aktarılmasını sağlayan araç olduğunu biliyoruz. Geleneksel iletişime baktığımız zaman; İçerik “KRAL”dır. Dijital İletişim ise; Sohbetin Kral olduğunu öne sürer. İçerik sohbet için sadece bir “ARAÇ” tır. İçerik, hikaye anlatmak için var olduğunu biliriz. İyi bir hikâyenin değerli olması için  yaratıcı reklamlar yapılması gerekmiyor, içerik stratejisine yeni ve eski yönleriyle şekil vermesi yeterli bence. Yazılan aynı içerik herkese farklı etki verebileceğini düşünüyorum.  

Mükemmel içerik oluşturmanın yolu; Denemek, Üretmek ve  Tüketmek diye biliyoruz. Araştırma yapmak, konuya  paralel blogları incelemek, genel olarak yorumlamak, konu hakkında dijital mecralarda neler yazıldığını okumak ise bu yollara götürecek izlerdir. Bilgi sahibi olarak  konuya ne kadar  hakim olunursa o kadar kalıcı yer sağlayabilir.  “İçerik üretmek için içerik üretilmez, “Pazarlama” için üretilsin ki , karşılığında markayı ulaşılabilir ve görünebilir olduğuna inandırsın.

İyi içeriğin avantajlarına bakacak olursak; İnsanların kafasındaki sorulara cevap vererek, motive ediyor. Dikkat çekerek harekete geçiriyor. Böylece insanların karar vermesini sağlayarak beklenti oluşturuyor. Marka ile tüketici arasındaki sayfasına düzenli ziyaretçi oluşturmayı sağlayarak , düzgün ilişkinin  sürmesini izleyerek merak uyandırıyor.

Talep yaratmak ve markayı büyütmek içerik pazarlamasına yatırım yapmanızı gerektiren en önemli iki unsur olacaktır. Dan Bergeron ‘un içerik pazarlama için ; Potansiyel müşterilerin dikkatlerini çekerek etkileşime geçmenin bir yolu olduğunu belirtmiştir. İçerik pazarlaması, bir içeriği oluşturmak ve iyileştirmektir. Bu yapılırken içeriğiniz bilgilendirici, eğitici ve eğlendirici olmalıdır.

Mükemmel içeriğinizi, ilgi çekici, unutulmayan ve takip edilen hale getirmeniz şart. Pazarlama profesyonelleri için içerik yöneticiliği yapan Ann Handley ve online pazarlama danışmanı C.C. Chapman tecrübelerini aynı potada bir araya getirerek online içerik üretimi ve etkili yönetiminin tüm kilit noktalarını ve tüm kurallarını Dijital Çağda İçerik YönetimiKuralları” adlı kitapta aktarıyorlar okuyucularına… Bunun için özellikle size kapağın arka kısmından alıntı yapmak istedim. Bu kitabı roman okur gibi değil, her zaman yanınızda bulunmanızı  tavsiye ederim.

İçeriğin hedef kitlenize ulaştırırken  hitap şekli anlaşılır olması önemli bir nokta. Ölçümlerinizi hedeflerinize yönelik yaparsanız ne istediğinizi biliyor olursunuz. İçeriğin hedef noktalarında  ise ,Algı Yönetimini iyi kurguluyor olunmalı ki,   ‘NE’anlattığınızdan çok ‘NASIL’anlattığınız önemlidir. Her şey anı olsa da oluşan duygu ve his farklı olacaktır. Akılda her zaman HİKAYE kalacaktır. Ne olursa olsun İçerik “KRAL” hükümdarlığını sürdürecektir...

 

Müge Oralbay
Standart Üye / 18 Yazı / 19,6K Okunma

1982 yılında İstanbul ‘da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Marmara Koleji’nde bitirip ardından , Üniversiteyi Sinema TV Yapım Yönetim TV Programcılığı Bölümünden mezun oldu. Stajını Kanal D de Zaga programında Yapım Yardımcısı olarak tamamlamıştır. Değerli Duayen Prodüktör İzzet Öz’ün yanında, Yönetmen Yardımcısı olarak çeşitli klip çekimlerinde yer almıştır. Ardından Eski TV8 kanalında Packshot Programında Yapım Ekibinde ardından Elmavizyon TV de bir çok programın Yapım Sorumluluğunu üstlenmiştir. 2004 yılından itibaren Number One TV ve diğer kanalı Fashion TV Türkiye’de bir buçuk sene, ardından da iki buçuk sene boyunca Atv Kanalı’nda Yayın Sorumlusu olarak yer almıştır. 2009 senesinde Medya Sektörünün diğer kollarından PR – Medya İlişkileri Sorumlusu olarak Halkla ilişkiler ajansında çalışmaya başlamıştır. Sonrasında Magazin Portallarında Mekan Editörlüğü ve Magazin Dergilerinde moda editörlüğü yapmıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Sertifika Programı, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Pazarlama Uzmanlığı Sertifika Programı, Temel Düzey Halkla İlişkiler ve Reklam Sertifika Programı, İş Zeka Yönetimi, Zaman Yönetimi, Kriz Yönetimi, Münazara ve Sunum Teknikleri, NLP Uzmanlık, Beden Dili, İnovasyon ve Liderlik, Sosyal Medya’da Liderlik, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), Kendimize ve Topluma Liderlik, Stratejik Planlama, Çatışma Yönetimi, Sosyal Girşimcilik, İmaj ve İletişim, Networking, Dijitalin Pazarlama İletişimindeki Yeri, İyi niyetli Reklamcılık, Viral Pazarlama 2.0, Sosyal Ağlarda Halkla İlişkiler ve Pazarlama ve SEO , Facebook , Instagram, LinkedIn ve bir çok eğitimlerini tamamlamıştır. Halen de güncel trendleri okuyup takip etmektedir. Bir çok haber portalında da uzmanlığını yazılarıyla Köşesinde yer vermiştir. 2012 senesinden itibaren Girişimciliğini farklı sektörlerden oluşan müşterilerin markalarını, sosyal medya ve yazılı basın ile bağlantılı olarak çalışmaktadır. Uzmanlığını İletişim ve Marka danışmanlığı yönetimi üzerine yapmaktadır. 2014 Aralık ayından bu yana Pazarlama, Halkla İlişkiler, Marka çerçevesiyle bir Türk şirketinde Proje Finans ve Yönetim Danışmanlığı şirketinde Stratejik İletişim Danışmanı ve Proje Ortağı olarak profesyonel bir şekilde devam etmektedir. Uzun bir süredir Girişimciliğini Bodrum’da yaşayarak çalışmaya devam etmektedir. İletişim Danışmanı- Dijital Pazarlama, Sosyal Medya ve Marka Uzmanı olarak küçük , orta ölçekli şirketlere danışmanlık vermektedir. Orta ve Büyük ölçekli şirketlere de bazı uzman olduğu alanda eğitimler hazırlamıştır. Uzman olduğu konularda Online Eğitimler vermek için çalışmalar yapmaktadır. Danışmak istediğiniz sorularınız İçin sosyal medya hesaplarından bana ulaşabilirsiniz .


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST