Loading

Instagram'da Binlerce Takipçi Nasıl Kazanılır?

Sosyal medya araçlarının kazanç sağlamadaki büyük etkisi artık iş dünyasının kabul ettiği bir gerçek.

Bir ürünü veya hizmeti tanıtmak amacıyla Instagram sayfası açan şirketlere rastladığımız gibi tüm kazancını Instagram üzerinden sağlayan, artık bunu başlı başına bir iş kaynağı haline getirmiş bireysel sayfalara da rastlıyoruz. Tüm bu sayfaların başarısını belirleyen en önemli etken ise takipçi sayısı.

Özellikle ilk 10.000 takipçiyi elde etmek yeni bir sayfa için oldukça zordur. Çünkü, kimse henüz kim olduğunu bilmiyor hatta varlığının farkında bile değil. Kendini kanıtlaman gereken bir sürece giriyorsun. Elbette bunu başarmak imkansız değil. Sana vereceğimiz tavsiyeler ile 6 ayda 10.000 "gerçek" takipçiye ulaşabilirsin. 

1) Hashtag Kullanımı

hashtag

Amaç daha hızlı bir şekilde daha fazla kullanıcının seni fark etmesini sağlamaksa, hashtag kullanman gerekir. Kaç tane hashtag kullanılacağına dair "en fazla 5", "en fazla 15" gibi uzman yorumları bulunsa da, bu sayıları aştığında da işe yarayabilir. Amaç görünürlüğü artırmaksa, bunu yapmanın en kolay yolu daha fazla hashtag eklemektir. Daha pratik olması için telefonunda bir hashtag listesi oluşturarak bunu paylaşımın altına kopyalayabilirsin. Etiketlerin, senin sayfanla alakalı kelimelerden oluşması gerekir.

Hashtag'lar ile birlikte ilk yorumu da sen ekle. Kullanıcı sayısı az olduğunda, ilk yorumun sana ait olduğu fark edilebilir ama bu önemli değil. Kullanıcı sayısı arttıkça zaten fark edilmeyecektir. 

2) Alakalı ve Düzenli Paylaşımlar

paylasim

Sayfanın belli bir konu ve konseptte olması gerekir. Her kitleye tek bir sayfa üzerinden hitap edemezsin. Aynı ilgiye sahip kişiler seninle buluşacaktır. Örneğin; makyaj malzemeleri ile ilgili paylaşımlar yaptığın bir sayfa oluşturduysan, seni takip eden kitle de "güzellik ve bakım" ile ilgilenen kitle olacaktır. Paylaştığın içerik ve kullanılan hashtag'lar aynı konu ile ilgili olacağından, "güzellik ve bakım" ile ilgili sayfalara merak duyan diğer kullanıcılara da daha kolay ulaşacaktır. 

Yeni takipçilerin seni unutmaması için belli aralıklar ile yeni içerikler paylaşman da gerekir. Kendine uygun gün ve saat belirleyerek yeni içerikler paylaş. Belirlediğin gün ve saat de çok önemli. Bunu belirlerken, insanların en çok hangi saatlerde veya günlerde Instagram'ı ziyaret edeceğini göz önünde bulundurmalısın. Örneğin; hafta içi saat 3'de insanlar okulda veya işyerlerinde olabilir. Sosyal medya ziyaretleri daha düşük olacaktır.

3) Rakip Sayfalar

sayfa

Çok büyük rakipler yerine, daha küçük rakip markaları arayarak başlayabilirsin. Büyük firmalar müşteri sadakatine daha fazla sahiptirler. Ancak, sayfasında 100.000 takipçisi olan bir rakip varsa, o markaya sadakatleri olmayabilir ve senin sayfana yönelebilirler. Böyle sayfaları ve onların kullanıcılarını bularak, takip et ve onlarla bağlantı kur. Etkileşim çok şey ifade ediyor. Sık sık yorum yap, sorular sor, beğeni yap, geribildirim iste. 

Her takip ettiğin kullanıcıya aynı yorumları yapmamalısın. Başkalarının yaptığı yorumları inceleyerek, onları bir rehber gibi kullanabilirsin. 

4) Diğer Sosyal Ağlar

sosyalag

Facebook gelişen veya gelişmekte olan pek çok sosyal medya uygulamasını satın alıyor. Bunlardan biri de Instagram. Bu iki platform birbiri ile sürekli etkileşim halinde. Eğer bir Facebook sayfasına sahipsen, Instagram hesabını da Facebook'a ekleyebilirsin. Aynı şekilde diğer platformlarda da aynı marka adıyla sayfalar oluşturabilir, birbirilerine yönlendirebilirsin. Böylece seni Instagram yerine başka bir platformda fark etmiş kullanıcı da, Instagram sayfanı takip etmeye başlayabilir.

5) Çekiliş

cekilis

Bir ödül vermek üzere yapılan çekiliş yöntemi Instagram'da sıkça kullanılıyor. "Sayfamı takip et", "3 arkadaşını etiketle" gibi istekler karşılığında, çekiliş yaparak, kazanan kişiye belirlenen bir ödülü göndereceğini ilan ediyorsun. Ödül ne kadar ilgi görürse, o kadar katılımcı olacak. İnsanlar arkadaşlarını etiketlediklerinde, sayfan daha çok fark edilecek.

Etiketlenen diğer kullanıcılar sayfanı takip etmeseler bile en azından ziyaret artacak, ziyaret arttıkça Instagram, içeriklerini daha da ön plana çıkaracak.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST