Loading

Kitle Fonlaması ve Sunduğu İmkanlar Çalıştayı

İSEFAM Çalıştayları - 13 "Kitle Fonlaması ve Sunduğu İmkânlar" Çalıştayına Tebliğ Çağrısı"

İSEFAM Kitle Fonlaması Çalıştayı

İSEFAM’ın düzenlemiş olduğu çalıştaylarda İslam Ekonomisi ve Finansı alanını ilgilendiren güncel sorunların masaya yatırıldığı; alanında uzman akademisyen, sektör temsilcileri ve kamu otoritelerinden temsilcilerin bir araya geldiği bir platform oluşturulmaktadır. İSEFAM çalıştaylarının 13.sünde “Kitle Fonlaması ve Sunduğu İmkanlar” başlığı ile gerçekleştirecektir.

Kitle fonlamasının temelinde, bir grup insan tarafından ortak bir amaca (girişim, sosyal fayda, yatırım, proje) yönelik olarak, internet üzerindeki platformlar aracılığı ile fon temin edilmesi hedefi yatmaktadır. Kitle fonlaması, toplanan fona göre bağış, ödül, yatırım, hisse ve kredi olmak üzere değişik türlere sahiptir. Küçük miktarlardaki çok sayıdaki yatırımı yeni girişimlere aktarma imkânı sağlayarak, girişimciler ve yatırımcılar arasında ağ oluşturmayı mümkün kılan bir sistemdir. Ayrıca girişimcilerin fona erişimini kolaylaştıran, ufak birikimleri olan insanlara da gelişim imkanı gördükleri projelere destek olarak birikimlerini artırma imkanı sunan bu sistem, girişimcilik atmosferi oluşturmak isteyen ülkemiz için önemli bir fırsat sunmaktadır.

Türkiye’de bağış ve ödül temelli bazı kitle fonlaması uygulamaları, son yıllarda artarak büyüyen bir ilgi ile gelişmektedir. Fakat yatırıma yönelik kitle fonlamasının yasal zemini SPK tarafından yayınlanan Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği ile sağlanmıştır. Bu bağlamda kitle fonlaması sisteminin, ülkemizin ve İslami finansın gelişimi adına sahip olduğu imkanların ortaya konması amacıyla İSEFAM tarafından 12 Şubat 2020 tarihinde çalıştay düzenlenecektir.

İSEFAM, kitle fonlaması konusunda çalışmaları olan lisansüstü öğrencileri, akademisyenleri ve sektör temsilcilerini tebliğ sunmak için davet etmektedir. Çalıştayın alt başlıkları aşağıda yer almakla beraber bu başlıklarla sınırlı değildir.

 

  • Kitle Fonlaması Düzenlemeleri
  • Dünyadaki Kitle Fonlaması Uygulamaları
  • Kitle Fonlamasına Dayalı Alternatif Model Önerileri
  • Kitle Fonlamasının İslami Finansa Sunduğu Fırsatlar

 

Çalıştay Tarihi: 12 Şubat 2020

Yer: Sakarya Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu

Kayıt için tıklayınız: https://tinyurl.com/kitlefonlamasi

İletişim: isefam@sakarya.edu.tr



Not: Programa katılım sınırlı olup, alanla ilgili paydaşların katılımına öncelik verilmektedir.

Program lisansüstü öğrencilerinin katılımına açıktır.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST