Loading

Liderlik İçin Günde 15 Dakika

İyi bir lider olabilmek için günlük işlere ek olarak daha fazla yük alman gerektiğini düşünme. Ek bir yük almadan da iyi bir yönetici ve bir lider olabilirsin. Olay zaman ya da rakamsal verilerin dışında yönetim kalitesinde yatıyor.

Haddinden fazla çalışmaya değil, çalıştığın 15 dakikanın ne kadar verimli geçtiğine odaklanman iyi bir lider olmak için çok daha faydalı bir yöntem.

1) Ölü Zamanını Gelişime Harca

geribildirim

15 Dakika: Bir toplantıdan ofisine doğru geçerken yolda astına sunumu ile ilgili geri bildirim ver. Toplantının nasıl gittiğini, belirli noktalarda daha iyi neler yapılabilirdi diye sorarak onunla küçük çaplı bir beyin fırtınası yap. İnsanları geliştirmek için yapabileceğin en doğru adım, anında vereceğin geri bildirimler.

2) Ölü Zamanlarının Sürekli Farkında Ol ve Değerlendir

zaman

15 Dakika: Sadece araba içerisinde bir yerden başka bir yere giderken değil, gün içerisinde koçluk vermek için fırsata çevireceğin çok fazla boş zaman var. Örneğin; beraber arabalara doğru yürürken, kahve almaya giderken, havaalanına giderken... Bu zamanlarda da çalışanlar için sürekli iletişimde kalmaya çalış. Etkileşim ne kadar çok olursa, etrafında olan bitene daha çok hakim olur daha doğru kararlar alırsın. 

3) Odandan Çık

ofis

15 Dakika: Koltuğunda oturan bir yönetici olma. Her gün bir kere olsun ağaya kalk ve sırayla konuşmadığın birinin masasına giderek işi ile ilgili konuş. İşi için nasıl yardımcı olabileceğini, projesinin başarıya ulaşması için nasıl destek olabileceğin gibi sorular sor. Burada verdiğin mesaj seni tanıyorum, önemsiyorum ve senden büyük beklentilerim var. Çalışanlarınla olan birebir iletişimin onları motive eder. Seni kendilerine daha yakın hissettiklerinde işlerine olan bağlılıkları da daha güçlü olacaktır.

4) Günde İki Telefon Konuşması Yap

telefon

15 Dakika: Eve dönerken o gün konuştuğun iki insanı ara veya mail at. Onlara da ileri bildirim sun. İşlerinde beğendiğin noktalar için, azimli çalışmaları için teşekkür ederek, bir dahaki sefere maliyetleri azaltmaya çalışmalarını istemek gibi. Yukarıda verdiğimiz stratejiler sürekli uygulamalar ile faydalı olacaktır. Çalışanlar senin sadece bir patron olduğunu değil aynı zamanda koçları da olduğunu düşünerek becerilerini geliştirecek ve daha motive olacaklarıdır.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST