Loading

Lonca yeni dönemde FinTech odağında proje başvurusu alıyor

afiş

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nde beşinci dönem eğitimi yakında başlıyor. Beşinci dönemde sadece FinTech kategorisinde başvuru yapılabiliyor. Başvurular 5 Nisan tarihine kadar www.loncagirisim.com adresinden kabul edilecek. Lonca’ya seçilen startup’lara altı aylık eğitimin yanı sıra çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, 40 bin TL’ye kadar hibe ve Ar-Ge desteği veriliyor.

Ar-Ge destekli inovatif fikirlerin ortaya çıkartılması ve desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nde beşinci dönem başvuruları başladı. Yeni eğitim ve mentorluk döneminde 10 yeni girişime destek vermeyi amaçlayan Lonca Girişimcilik Merkezi’ne startup’lar 5 Nisan 2020 tarihine kadar müracaat edebilecek.

Başvuruları www.loncagirisim.com adresi üzerinden kabul eden merkez yeni dönemde FinTech kategorisinde ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, mobil POS, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, finansal karşılaştırma hizmetleri, kitle fonlama, robot teknolojileri, hukuk ve sigorta teknolojileri, karar destek teknolojileri gibi finansal teknolojiler üzerine geliştirilen projeler kabul ediyor. Her dönem yüzlerce başvurunun alındığı Lonca’da jüri üyeleri, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin olması gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak değerlendirme yapıyor.

40 bin TL’ye kadar hibe desteği…

Girişimcilerin sadece işlerine odaklanmasını önemseyen Lonca Girişimcilik Merkezi, ekiplere 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği veriyor. Cihaz geliştiren girişimcilere Ar-Ge desteği, FinTech’ler için API desteği ve girişimcilere uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme ve yurt dışı etkinliklere katılım desteği  Lonca Girişimcilik Merkezi’nin sunduğu ayrıcalıklar arasında yer alıyor. Lonca girişimcileri ayrıca startup’lara yatırım amacıyla kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuru konusunda önceliğe sahip oluyor.

“Yolumuzda emin adımlarla yürüyoruz”

Lonca Girişimcilik Merkezi’ne bugüne kadar bin 500’ün üzerinde başvuru aldıklarını kaydeden Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, ilk dört dönemde toplam 40 girişimcinin Lonca’dan mezun olduğunu söyledi. Geleceğin teknolojilerinin ortaya çıkması için fikir geliştiren beyinlere destek olmaktan onur duyduklarını aktaran Selman Ortaköy, “Teknolojide ön sırada yer alan ülkeler genellikle gelişmişlik sıralamasında üst sırada kendine yer buluyor. Bu farkındalıkla, geleceğimizin teknolojilerini geliştirmek ve yeni ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan genç beyinlere destek verdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz. İlk 4 dönem için aldığımız bin 500’ün üzerinde başvuru ülkemizden ne denli parlak fikirler çıktığını göstermesi açısından çok önemlidir. Biz bu başvurular arasından 40’ını belirleyerek eğitim, mentorluk, 40 bin TL’ye kadar hibe, çalışma ortamı, Ar-Ge gibi destekler sunduk. Lonca’nın ikinci dönem mezunlarından olan ve müşterilerine açık kaynak kodlu ve ücretsiz online ön muhasebe programı sunan Akaunting'e, Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla geçtiğimiz yıl yatırım gerçekleştirdik. Bu yılın başında ise üretim sektöründe görüntü işleme teknolojisi temelli kalite kontrol ürünleri üreten Visiomex ve 3 boyutlu yazıcı ve sarf malzemeleri üreten Oo-Kuma gibi girişimlere yatırım yaptık. Lonca gibi merkezlerin ülke ekonomisine ve geleceğimize yapılmış en önemli yatırımlardan biri olduğuna inanıyor ve bu merkezlerin sayısının artmasını temenni ediyoruz. Lonca’nın beşinci döneminde de girişimcilere ayrıcalıklar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,0K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST