Loading

MilkApp 1,6 Milyon TL Fon Talebiyle Yatırım Turunda

afiş

Türkiye coğrafyası üzerinde elde edilen süt ve süt ürünleri kalitesini uçtan uca takip edilerek sürdürülebilir hale getirmek üzere geliştirilen süt analiz cihazı ve yazılımı MilkApp, paya dayalı kitle fonlaması turuna çıktı. Şirket paylarının %12’sinin arzıyla 1,6 milyon TL fon hedefleyen girişimin talebi, %20 ek fonlama ile %14,4 hisse karşılığı 1 milyon 920 bin TL’ye çıkacak. fonTar tarım fonunun yatırım kararı aldığı tur, fonbulucu platformunda 5 Mayıs 2023’e kadar devam edecek.

Süt ve süt ürünleri üreten mandıralar, çiftlikler, çiftçiler, süt toplama kooperatifleri ve süt birlikleri için analiz ile raporlama odaklı yazılımlar üreten teknoloji girişimi  MilkApp, kitle fonlama platformu fonbulucu’da yatırım turuna çıktı. Süt ürünlerinin üretimi esnasında oluşan üretim kaçaklarını tespit etmenin yanı sıra ürünlerin hammadde kalitesini ve kimliğini belirleyen bir yazılım olan MilkApp, piyasa ortalaması 60 saniye olan ölçüm süresini 10 saniyeye indirerek zaman ve maliyet verimliliği sağlıyor.

Üç yıl sonunda Türkiye'nin en büyük süt analiz hizmet sağlayıcısı ve en büyük süt veri bankası hedefiyle fon arayışına giren girişim, yatırım turunda şirket paylarının %12’sinin arzıyla 1,6 milyon TL fon talep ediyor. %20 ek fonlama ile %14,4 hissesi karşılığı talebini 1 milyon 920 bin TL’ye çıkaracak olan MilkApp, yatırım turunda fonTar tarım fonu tarafından da desteklenecek. 6 Mart Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle tura başlayan girişim şirketi, ilk 15 iş gün içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verecek.

Geleneksel yöntemler süt ölçümünde verimsiz

Ulusal Süt Konseyi’nin yayınlamış olduğu Ulusal Süt Kalite Raporu verilerine göre Türkiye'de toplama usulü ile fabrikalara götürülen sütlerin ortalama %40'ında usulsüzlük yapıldığının tespit edildiğini söyleyen  MilkApp Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mert Ulukurt, “2020 yılında, toplama yöntemi ile elde edilen sütlerin en az %10'unda su ekleme usulsüzlüğü tespit edilmiş ve %50'den fazlasında süt yağının alındığı kanısına varılmıştır. Günde 2 bin litre süt işleyen bir mandırada hesaplamalar yapıldığı zaman yıllık maddi zararın 600 bin TL'den fazla olduğu hesaplanıyor. Hali hazırda süt analizi yapan sistemlerde ise 60 saniye ile başlayan ölçüm süresi 150 saniyeye kadar çıkıyor ve bu uzun süreler sütün sağlına zarar verdiği gibi çevresel şartlardan da etkilenen sütün ölçüm sonuçlarına tutarsızlık olarak yansıyor” açıklamasında bulundu.

Ölçüm süresini altı kat hızlandırıyor

Donanım olarak mobilite tabanlı yepyeni ve gelişmiş bir tasarım sunan MilkApp yazılımı hakkında bilgi veren Ahmet Mert Ulukurt, “MilkApp’in ölçüm modülü, toplama araçlarına entegre edilebilir şekildedir. Bu sayede ek efor gerektirmez. Tüm süt sağlayıcılarını teker teker kaydeden ve bu kişileri muhasebe, kalite, ödeme alanlarında özelleştiren yazılımımız, tüm süt tedarikçilerine teker teker kimlik oluşturan, süt ürünleri üretimini kolaylaştıran ve uçtan uca takip edilebilirlik sağlayan bir ürün. Ürünümüz benzerlerinden ayıran en önemli unsur ise ölçüm süresi. MilkApp, piyasa ortalaması olan 60 saniyelik ölçümden tam altı kat daha hızlı bir şekilde yani 10 saniyede  ölçüm yapma kabiliyetine sahip. Hızlı ölçüm süresi ile gecikmeden sütü tanımayı sağlıyor, kalitesini tayin ediyor, endüstriyel planlamaya katkı sağlıyor verileri bulut ortamında yıllar boyu saklayarak sürdürülebilir bir takip sistemi yaratıyor” dedi.

fonbulucu Girişim İlişkileri Direktörü Muhammed Bellek ise, “Gelecek beş yıl içerisinde Türkiye pazarının yüzde 20'sinden fazlasına erişerek 50 milyon TL’nin üzerinde net kâr öngören MilkApp, süreç boyunca yüksek teknoloji üretimi için çalışacak. Üçüncü yılın sonunda şirket değerlemesini en az %50 artırmayı planlayan girişimimiz, dördüncü ve beşinci yılda yurt dışı pazarına açılıp global piyasada bilinir seviyeye gelmeyi hedefliyor. fonbulucu olarak “MilkApp’in bu potansiyelde olduğuna inanıyor, bireysel ve kurumsal yatırımcılarımızı bu yerli girişimi desteklemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kampanya sayfası: https://fnb.lc/milkapp

Kampanya videosu: https://fnb.lc/milkapp-video

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,0K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST