Loading

Neden Kendi Hayatınızın Öğrencisi Olmalısınız

Harcayabileceğiniz en iyi para, kendi eğitiminize yatırdığınız paradır. Geleceğinize yatırım yapma konusunda kendinizi küçümsemeyin.

Kendine yatırım yapmak ile ilgili bir görsel yükledim.

Kendi Deneyimleriniz

Kendi hayatınızın iyi bir öğrencisi olmalısınız. Bu en alışık olduğunuz ve en güçlü hissettiğiniz bilgilerdir. Bu nedenle kendi hayatınızı en önemli çalışmalarınızdan biri yapın.

Kendi hayatınızı incelerken, olumlu olduğu kadar olumsuzları, başarısızlıklar ve başarılarınızı da çalıştığınızdan emin olmalısınız. Çünkü başarısızlıklarımız, bize değerli bilgiler öğretip hizmet edecektir.

Bir şeyi nasıl doğru yapacağımızı öğrenmenin yollarından biri, onu yanlış yapmaktır. Yanlış yapmak, öğrenmek için harika bir okuldur, ancak bunu yapmanın çok uzun sürmemesini öneririm 😊

Diğer İnsanların Deneyimleri

Unutmayın, bir şeyleri doğru ya da yanlış yapmayı diğer insanlardan da öğrenebilirsiniz. Olumludan olduğu kadar olumsuzdan da öğrenebilirsiniz. Şundan bahsetmek istiyorum; Kimi insanların hikayeleri örnek oluşturur. Bu insanların yaptıklarını elbette yapabilirsiniz. Bazı insanların hikayeleri ise olumsuz olur, kendi içinde uyarılar taşır. Ne yapılacağını ve ne yapılmayacağını bilmek ne kadar zengin bir bilgi değil mi?

Başkalarından öğrenmenin birkaç yolu vardır.

Harika şeyler başarmış insanlarla ilgili tüm kitapları okuyabilirsiniz. Tanıdığım ve birlikte çalıştığım dünyadaki tüm başarılı insanlar iyi okuyuculardır. Okumaya zorlanırlar çünkü sadece bilmeleri gerekir. Hepsinin ortak noktalarından biri de bence budur.

Başarılı insanlar, özellikle arabalarındayken veya okuyamadıkları diğer zamanlarda sesli kitapları da dinlerler. Ses, hepimizin daha güçlü, daha kararlı, daha iyi bir konuşmacı, daha etkili bir lider, diğer insanlar üzerinde daha iyi bir etkiye sahip olma, daha sevecen olma, daha kazanan bir kişilik geliştirme gibi yeni fikirleri ve becerileri kolayca edinmemize yardımcı olabilir. Zengin olun, ikna edici etki geliştirin, sofistike olun…. 

Pek çok başarılı insan hikayelerini kitaplara yazdı ve dünyaya nasıl başarılı olduklarını anlattı. Çoğu insan onları okumak ya da dinlemek istemiyor. Bunu nasıl açıklarsın? Meşguller sanırım. “Çalıştığım yerde çalışsaydın, evde zorlandığım zamanın geç olduğunu bilirdin. Bir şeyler atıştırmalıyım, biraz televizyon seyretmeli ve yatmaya gitmeliyim. Gecenin yarısında ayakta kalıp okuyamam. "

Bence İyi bir okuyucu ve iyi bir dinleyici olmalısınız. İhtiyacınız olan tek şey günde sadece 30 dakika. Bu kadar. Mümkünse bir saate uzatın, ancak en az 30 dakika ayırın.

Her gün günde en az 30 dakika zorlayıcı, eğitici bir şey duyun veya okuyun. Bir öğünü kaçırın, ama 30 dakikanızı değil. Yemek yemeden geçinebilirsin ama bazı fikirler, örnekler ve ilham olmadan geçinemezsin. Yemek yemek dışında en önemli şey kelimelerdir. Kelimeler zihni besler, kelimeler ruhu besler. 

Harcayabileceğiniz en iyi para, kendi eğitiminize yatırdığınız paradır. Geleceğinize yatırım yapma konusunda kendinizi küçümsemeyin.

GÖKHAN KANPALTA
Standart Üye / 9 Yazı / 25,5K Okunma

Anadolu üniversitesi Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi mezunuyum. Yiyecek içecek sektöründe gelişerek ve geliştirerek birçok iş pozisyonunda görev aldım. Tüm iş birimleri ile aynı dili konuşabilmek adına ‘İşletme yönetimi eğitimi, Kahve uzmanlığı eğitimi, İnteraktif iletişim eğitimi, Etkileme sanatı eğitimi, Eğiticinin eğitimi, işe alım ve mülakat teknikleri eğitimi, Churn ve müşteri elde tutma eğitimi, Pazarlama iletişimi eğitimi, Dijital pazarlama uzmanlığı eğitimi, Sosyal medya uzmanlığı eğitimi, Stratejik yönetim, Wordpress eğitimi ve İçerik editörü eğitimlerini tamamladım. Şu anda mevcut Cold Stone Creamery markasının İş Geliştirme ve Operasyon Müdürüyüm. Aynı zamanda www.isdanis.com, www.kahvefirini.com, www.coffeecell.com.tr olmak üzere danışmanlık ve kahve satışı üzerine girişimci adayı olarak ayrıca iş hayatıma devam etmekteyim. Sosyal sorumluluk alanında Tohum Otizm Vakfı gönüllü elçisiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST