Loading

Online Kuru Temizleme Ağı Networkdry Kitle Fonlamada Hedef 14 Milyon TL Fon

afiş

Büyüyen bayi altyapısı ve kullanıcıları ile Türkiye’nin en büyük kuru temizleme, ütü ve halı yıkama ağı Networkdry, Türkiye’deki son yatırım turuna fonbulucu platformunda çıktı. Farklı kuru temizleme firmalarını tek bir çatı altında toplayarak çağrı merkezi, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden kullanıcılar ile buluşturan girişim, 24 Mart’a kadar devam edecek olan kitle fonlama turunda şirket paylarının %6’sının arzıyla 14 milyon TL fona ulaşmayı hedefliyor. 10 milyon dolar değerlemeyle hizmetlerini sürdüren girişim şirketinin geçmiş yatırımcıları arasında Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Getir Kurucu Ortağı Serkan Borançılı, Gittigidiyor Kurucuları Burak Divanlıoğlu ve Aydonat Atasever, Markafoni, Evtiko ve Girişimcilik Vakfı Kurucusu Sina Afra, Hedef Filo ve Tiktak Kurucusu Ersan Öztürk ile Finberg YK Üyesi İhsan Elgin var.

Kuru temizleme, halı yıkama ve ütüleme hizmetlerini dijital platformda buluşturan Türkiye'nin en büyük online kuru temizleme ağı Networkdry paya dayalı kitle fonlama turunu başlattı. 14 milyon TL fona ulaşmak için 24 Mart 2023’e kadar fonbulucu sistemi üzerinden yatırımcılarla bir araya gelecek olan girişim, şirket paylarının %6’sını arz edecek. Yatırım turunun başlama tarihi olan 23 Ocak Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay vereceğini duyuran Networkdry, yatırımcılarına platforma üye olunmasının ardından tüm hizmetlerinde %35 indirim sağlayacak.

Değerlemesi 10 milyon dolar

Bu yatırım turu kampanyasıyla Türkiye'deki son yatırım turuna çıktığını açıklayan şirket, bir sonraki yatırımı globalden alarak başta Avrupa olmak üzere dünyaya açılmayı hedefliyor.  Son 6 yılda toplamda 1,3 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 10 milyon dolara çıkaran Networkdry’ın geçmiş yatırımcıları arasında Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Getir Kurucu Ortağı Serkan Borançılı, Gittigidiyor Kurucuları Burak Divanlıoğlu ve Aydonat Atasever, Markafoni, Evtiko ve Girişimcilik Vakfı Kurucusu Sina Afra, Hedef Filo ve Tiktak Kurucusu Ersan Öztürk, Finberg YK Üyesi İhsan Elgin gibi önemli isimler var. 2023 Ocak itibariyle 70 binden fazla üye kaydı, 2 bin 500'den fazla sadakat programı NClub üyesi, 118 bin 500 adet sipariş, 2,5 milyondan fazla adette ürün temizleme ve 15,5 milyon TL ciro rakamlarına ulaşmış durumda olan Networkdry; öncelikle yurt içi operasyonlarında büyüme, yurt dışı operasyonun kurulması ve genişlemesinden sonra sektörün dünyadaki liderlerinden birine exit planlıyor.

Esnaf, kullanıcı ve çevre dostu bir kuru temizleme ağı

Çamaşır yıkamak, ütü yapmak, halı yıkamak gibi zorunlu işlerin verdiği zahmet ve yarattığı zaman kaybını ortadan kaldırmak için 2014 yılında hayata geçirilen Networkdry, uzun yıllar sektöre emek vermiş deneyimli kuru temizleme işletmelerinin bir araya gelmesi ile oluşan güçlü bir yapı. Esnaf dostu bir ağ oluşturan girişim; çağrı merkezi, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden kullanıcılar ile bayileri bir araya getirerek kaliteli kuru temizleme, ütüleme ve halı yıkama hizmeti veriyor. 2017 yılında kuru temizleme konusunda Türkiye’nin ilk sadakat programı olan NClub’ı devreye alan, 2019 yılında askı depozito sistemini geliştiren Networkdry; plastik kullanımı azaltıyor ve kullanıcı dostu iş modeliyle pazarın standartlarının yükselmesine online varlığı ile öncülük ediyor. 2020 yılından bu yana İstanbul’daki kuru temizleme ürünlerinin toplama ve dağıtımını kendi araçları ile sağlayan girişim şirketi, bu yolla hem teslim alma - teslim etme sürelerini kısaltıyor hem de kullanıcılara istihdam ettiği eğitimli personeliyle hizmet vererek müşteri memnuniyetini optimize ediyor.

Yatırım turu hakkında konuşan Networkdry Eş Genel Müdürü Ahmet Gürol Başev, “fonbulucu platformunda çıktığımız yatırım turunda sağlanan fonlama ile şirketin büyümesinin ivmelenmesini ve Networkdry’ın değer olarak çok daha yukarı seviyelere ulaşmasını beklemekteyiz. Şirketimiz, büyüme aşamasında bir girişim olduğundan, kâr payı dağıtma yerine elde edilen gelirin şirket içinde kalarak büyümeye harcanmasını benimsiyoruz. Bu yöntemin, yurt dışı açılımımızın başarıyla gerçekleşmesinin ardından şirket değerimizin daha da arttırmasıyla beraber yatırımcılarımıza yüksek getiri olarak geri dönmesini hedefliyoruz” ifadelerini kaydediyor.

Kampanya sayfası: https://fnb.lc/networkdry

Kampanya videosu: https://fnb.lc/networkdry-video

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,0K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST