Loading

Osevio.com Kadın İstihdamına Destek Oluyor!

osevio

Türkiye’nin genç çiçek ve hediye platformu osevio.com, kadın emeğini değerlendirmek, hane gelirine katkı sunmalarını sağlamak ve ekonomik güce ulaşmalarına destek olmak amacıyla kolları sıvadı. Pozitif Tasarımlar projesiyle kendi imkanlarıyla yeni şeyler üretme kabiliyetine sahip olan kadınları gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen marka, Türkiye’nin dört bir yanındaki üretici kadınlara platformunun kapılarını açıyor.

Yaşadıkları yerde iş imkanlarının kısıtlı olması, Anadolu’da ki zor çalışma koşulları ve eğitim fırsatlarından yararlanama gibi nedenlerle iş hayatına katılamayan kadınlar, osevio.com ile kendi işinin sahibi olma fırsatı elde ediyor. Şık ve kaliteli ürünler üretebilen kadınlara osevio.com web sitesi üzerinden satış yapma imkanı sunan marka, projeye dahil olan kadınlardan ilk 6 ay boyunca komisyon almayacağının da müjdesini veriyor. Aynı zamanda geleceğin girişimci kadınlarıyla tüm know-how’larını paylaşacağını belirten marka; reklam, tanıtım, yeni nesil medya planlamaları ve sosyal medya gibi birçok kanalda da destek olacağının altını çiziyor.

Projeye son başvuru tarihi 30 Haziran...

TÜİK araştırmaları, Türkiye nüfusunun yüzde 49.8’ini oluşturan kadınların istihdam oranının yüzde 34,9 seviyelerinde olduğunu gösteriyor. Kadın istihdamı, ülke ekonomisi, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma açısından da büyük önem taşıyor. Ürün çeşitliliği, kaliteli butik hizmeti, özgün çiçek ve hediye tasarımlarıyla 2018 yılından beri hizmet veren osevio.com, e-ticaret sektöründe bir ilke imza atıyor. Kadın istihdamının öneminden yola çıkarak Pozitif Tasarımlar projesini hayata geçiren marka, www.osevio.com web sitesinde yer alan başvuru formunu dolduran kadınlara, ürettikleri tasarımları osevio.com platformunda satış yapma imkanı sunarak destek olmayı amaçlıyor. Özellikle Anadolu’da üretim yapan kadınlar ürettiği yerel ve otantik ürünlerin ulusallaşması açısından büyük fayda sağlayacak olan proje, yeni girişimci hikayelerinin filizlenmesine de zemin hazırlayacak.

Ülkemizin üretici kadınları aynı platformda buluşuyor

Kurulduğu yıldan bu zamana 3 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan ve yakın zamanda globalleşmeyi hedefleyen osevio.com, hızla büyüyen hacmine emekçi kadınları da dahil ediyor. Üretici kadınlara ürettikleri tasarımları platformda satma fırsatı veren marka, kendi işinin sahibi olmak ve hane gelirine katkı sunmak isteyenlerin elinden tutuyor.  Ülkedeki kadın girişimci adaylarının önünü açmak ve kadın istihdamını artırmak amacıyla Pozitif Tasarımlar projesine adım attıklarını belirten osevio.com Kurucusu Cem Kara; “ Kadınlarımızın emeğini çok önemsiyoruz ve Türkiye’nin her bir köşesinde kısıtlı imkanlarla harika ve çok kıymetli tasarımlar ortaya çıkaran birçok kadınımızın olduğunu biliyoruz. Ülke istihdamını ve gelişmişliğini üst seviyelere taşımak için bu kadınlarımıza destek olmak ve onları ekonomiye kazandırmak çok büyük önem taşıyor. Bu düşünceden yola çıkarak oluşturduğumuz projemizle, ülkemizin her neresinde olursa olsun yeni şeyler ortaya koyan kadınlara ürettiklerini osevio.com platformunda satışa sunma imkanı sağlıyoruz. Web sitemizde bulunan başvuru formunu dolduran tüm üretici kadınlarımızın başvurularını tek tek inceleyip her birine geri dönüş yapacağız. Sonrasında ürettikleri ürünler, ürünlerin fotoğrafları, kaç adet ürün ürettikleri ve bir ürünü kaç günde hazırladıklarına dair bir takım bilgiler rica edeceğiz. Bize ulaşan verilerin proje sözleşmemizde yer alan şartlarla uyumlu olması durumunda projemize dahil olanlar üretici kadınlar, ürünlerinin fotoğraflarını platformumuza yükleyerek kullanıcıların beğenisine sunabilecek.” dedi.

Kapımız herkese açık...

Anadolu’da yaşayan ve ürettikleri ürünleri satarak ekonomik gelir elde etmek isteyen kadınlar başta olmak üzere birtakım sebeplerden dolayı çalışamayan, beyaz yakalı olup farklı nedenlerle işten ayrılan ve kendine yeni bir iş alanı yaratmak isteyen tüm kadınlar projeye dahil olabiliyor. Ülkenin her bir köşesindeki üretici kadınları aynı çatı altında buluşturmak istediklerini belirten Cem Kara; “Henüz projemizin temellerini atmamışken kadın butik üreticilerden gelen talepleri görünce üreten kadınların platform arayışında olduğunu fark ettik. Böylelikle projeye daha kurumsal bir şekilde başlamaya ve süreci hızlandırmaya karar verdik. Hali hazırda platformumuzda bulunan butiklerin 15 tanesi kadın üreticilerimize ait. Projemizle bu sayıyı daha da yukarıya çıkararak çok daha fazla kadına dokunmak ve fayda sağlamak istiyoruz. Kar amacı gütmeden başladığımız projemizi osevio.com ekibi olarak bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz ve bu işi çok samimi bir şekilde yapmanın gururunu da taşıyoruz. Kadınlarımızın sistemli ve disiplinli bir şekilde kaliteli işler ortaya koyacağına eminiz ve hep birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Kadınlar Üretiyor, Osevio.com Destekliyor

Projeye dahil olan girişimci kadınlara tüm desteği sağlayacaklarını da belirten Cem Kara; “osevio.com olarak üretim konusunda kendine güvenen, yetenekli, kaliteli ve şık ürünler ortaya çıkarabilen, bunu sürekli yapabilen ve bunu sürdürülebilir iş anlayışına dönüştüren her kadına tüm imkanlarımızla destek olmaya hazırız. Öncelikle projemize dahil olan kadın üreticilerimizden ilk 6 ay hiçbir komisyon almayarak destek olacağız. Projemize dahil olanlarla tüm know-how’ımızı paylaşacağız ve ürün gruplarına yönelik sosyal medya, kendi dağıtım ağımız ve sms gibi birçok kanalda hiçbir bedel almadan tanıtımlar yapacağız. Bununla birlikte panelin nasıl yönetileceği, hangi ürünlerin daha çok satılacağına, ürünlerin fotoğrafının nasıl çekileceğine, ürün isimlerinin nasıl tanımlanacağına ve platforma nasıl yükleneceğine dair her konuda eğitim vereceğiz. Böylelikle ürettiklerini alıcıyla buluşturacak satış kanallarına ulaşamayan kadın girişimcilerin dijital platformumuzda büyük bir hedef kitle ile buluşmasına vesile olacağız. Ayrıca projemizin içerisinde yer alan üreticilerimizin ürünlerine sitemizde yer alan Pozitif Tasarımlar kategorisinin yanı sıra hediyelik ve tasarım ürünler gibi birçok kategoride de yer vererek satışların artmasına destek olacağız.” dedi.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 419,3K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST