Loading

Oyun Dünyasının Girişimcilerine 1 Milyon 250 Bin TL Değerinde Destek!

Türkiye’nin En Kapsamlı Oyun Girişimciliği Yarışması “Next Game Startup” Başlıyor

afiş

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan INTEL ESL Gaming Fest kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen oyun girişimciliği yarışması “Next Game Startup” için başvurular başladı.

“Next Game Startup” oyun girişimciliği yarışmasında dereceye giren girişimlere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 50.000 TL'lik nakit ödül, oFON tarafından 1 milyon TL'lik avans fonlaması desteği ve Intel®, ESL, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ (İzmir Fuar Anonim Şirketi) ve tüm iş ortakları tarafından sağlanacak hizmetlerle 200.000 TL proje desteği ile toplamda 1 milyon 250 bin TL değerinde destek sunuluyor. Ayrıca finalistler yatırımcılara kolayca ulaşabilme fırsatına sahip olacak.

Intel® ESL Gaming Fest 2020 kapsamında düzenlenen Türkiye’nin en önemli ve kapsamlı oyun girişimciliği yarışması “Next Game Startup” için başvurular başladı.

Next Game Startup” ile oyun geliştiren genç girişimcilerin desteklenmesi, küresel oyun dünyasına girişinin kolaylaştırılması, oyun sektöründe yeni istihdam alanları açılması ve yatırımcıların dikkatinin oyun sektörüne çekilmesi hedefleniyor.

Mobil, masaüstü ve konsol platformlarında geliştirilmiş oyunların değerlendirileceği yarışmaya, tamamlanmış, proje halinde veya demo ürünler ile katılmak mümkün. 15 Temmuz’a kadar teslim edilecek projeler, ekip yapısı, örnek ürün, finansal ve pazarlama alanında değerleme ve yatırım ihtiyacını bilme kriterlerine göre değerlendirilecek.

Kazanan girişimlere 1 milyon 250 bin TL değerinde destek

Yarışmada ilk ona giren girişimlere Tiplay ve Rollic Games tarafından oFON kapsamında 1 Milyon TL avans fonu sağlanacak. Girişimler, başarılı olup gelir elde etmeleri durumunda geri ödemesini yapacağı bu finansal destek ile projelerini geliştirme fırsatı bulacak.

Girişimlere Ankara, İstanbul, İzmir ve Denizli’de ortak çalışma alanı, mentorluk ve ofis desteği de sağlanacak.

Ayrıca yarışmanın birincisi 25.000 TL, ikincisi 15.000 TL, üçüncüsü ise 10.000 TL para ödülü ile desteklenecek. İlk üçe giren oyunlar para ödülünün yanı sıra; Intel®, ESL, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ (İzmir Fuar Anonim Şirketi) ve Next In Game tarafından toplamda 200.000 TL üzerinde hizmet desteği kazanacak.

Next Game Startup’ta ilk on girişim arasına giren tüm katılımcılara Intel® ESL Gaming Fest alanında stand hakkı verilecek ve indir.com tarafından SEO desteği sağlanacak. İlk 10’a kalan ekipler Intel® ESL Gaming Fest kapsamında, İZFAŞ (İzmir Fuar Anonim Şirketi) desteği ile fuar alanında girişimlerini Türkiye’nin önde gelen VC’lerine (melek yatırımcı veya risk sermayesi desteği) tanıtma fırsatı bulacak. Geçen sene 17.000 kişinin ziyaret ettiği etkinlik alanına bu sene çok daha büyük bir ilgi bekleniyor.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), oyun şirketlerine, şirket kuruluşları ve işbirliği ihtiyaçları kapsamında mentorluk desteği sağlayacak.

İzQ tarafından ise mentor ve duyuru desteğinin yanı sıra yarışmada ilk üçe giren projelere İzQ hizmetlerinden 1 ay ücretsiz yararlanma hakkı sağlanacak.

Yarışmanın jürisi oyun sektörünün önemli isimlerinden oluşuyor: Tiplay Studio Kurucu Ortakları Ahmet Öney, Mehmet Umut Ermeç, Osman Tutum, Next In Game Ajans Direktörü Aykut Özdemir, Monster Notebook Strateji & İş Geliştirme Direktörü Cem Çerçioğlu, Rollic Games Kurucu Ortağı Burak Vardal, Rollic Games Yayın Direktörü Utku Erdinç, ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar ve Doruk Demirsar, GAMFED Türkiye Kurucusu Ercan Altuğ Yılmaz, imza.com Kurucu Ortağı Hasan Yaşar, Intel® Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi Satış Direktörü Ali Rıza Küçük, Intel® Perakende Satış Direktörü Koray Yıldız, Intel®  Ortadoğu ve Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Dülgerler, Game Factory Kurucusu Murat Kahraman, Masomo İş ve Ortaklık Geliştirme Müdürü Rudi Diriman, Women in Games kurucusu Simay Dinç ve Oyunder Kurucusu Tansu Kendirli.

Next Game Startup’ın kazananları, finalistlerin Eylül ayında İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yapacağı sunumların ardından belirlenecek.

Intel®, ESL, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ (İzmir Fuar Anonim Şirketi) ve Next In Game tarafından organize edilen yarışmaya Monster Notebook, Teknosa ve HepsiBurada etkinlik sponsoru, Tiplay, Rollic ve Game Factory ise oyun sponsoru olarak destek veriyor. Yarışmanın diğer destekçileri arasında İzmir Kalkınma Ajansı, Masomo, indir.com, Pazarlama Türkiye, Günlük Bülten.com ve imza.com yer alıyor.

Yarışma hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve başvuruda bulunmak için:

https://www.nextingame.com/next-game-startup

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST