Loading

Para ile İlgili Kısıtlayıcı İnançlarınız Olabilir

Para ile olan inançlarınızı test ederek, paranın akışıyla ilgili sizleri kısıtlayan inançların olup olmadığını anlamaya çalışacağız.

Bu yazıda para ile olan inançlarınızı test etmenizi ve paranın akışıyla ilgili sizleri kısıtlayan inançların olup olmadığını anlamaya çalışacağız. Aşağıdaki uygulamanın içerisinde bazı adımlar, sizi düşünürken veya yaparken rahatsız ederse sizi rahatsız eden bu "şey"in ne olduğunun farkında olmanız gerekecek. Böylece "para konusunda sizi kısıtlayan inançlarınız var mı" ve "düşüncelerinize ne şekilde yansıyor" bunları ortaya çıkarabileceksiniz.

Şimdi teste geçelim…

Lüks Araba Testi

Bu testi daha önce hayal ederek, sonra isterseniz uygulayarak da yapabilirsiniz. Şimdi kendinizi oldukça kalabalık bir caddede hayal edin. Sağınızda muhteşem, siyah renkli, ışıltılı, yeni ve lüks bir araba duruyor. Arabanın açık camından beyaz deri kaplı döşemelerine gözünüz çarpıyor. Tam bu anda aklınızdan geçen düşünceler neler? Bu düşüncelerin farkına varın ve bir kağıda not edin.

Eğer para ile ilgili sizi engelleyen inançlar besliyorsanız, düşüncelerinizin aşağıdaki gibi olması beklenir:

- Bu kadar pahalı bir araba almanın ne gereği var.
- Adam gösteriş meraklısı olmalı.
- Arabasına baktığımı düşünmesin, kafamı başka yöne çevireyim.
- Ben bu arabayı mümkün değil alamam.
- Bu arabayı alabilmek için bir ömür çalışmalıyım.
- Bu arabaları zenginler alır, ben onlardan değilim.

Eğer para ile ilgili sizi engelleyen inançlarınız yok ise düşünceleriniz aşağıda ki gibi olmalı:

- Ne güzel bir araba, ileride bende bu arabayı alabilirim.
- Bu araba en sevdiklerimden biri.
- İnsanların lüks araba alabilecek zenginlikte olması güzel bir şey.
- Arabanın sahibi çok başarılı olmalı, böyle insanlarla yan yana gelmek ve bir şeyler öğrenmek harika.

Eğer kaynakla uyum içerisinde iseniz o zaman aşağıda ki gibi düşünüyor olmalısınız:

- Ben bu arabayı kolayca alabilirim.
- Bu arabanın benim hayatta ki deneyimlerimin arasına gireceğini hissediyorum.
- Para hayatıma o kadar kolay akıyor ki, niyet ettiğimde arabayı da kolaylıkla alabilirim.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST