Loading

Suudi Arabistan Dünyanın Dört Bir Yanından Girişimcilere Yatırımların Kapısını Açacak

dijital adam

Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MCIT) tarafından desteklenen teknoloji etkinliği LEAP, önde gelen küresel teknoloji şirketleri ve girişimcilere ev sahipliği yapacak. Etkinlikle birlikte Suudi Arabistan’ın globalde start-up ekosistemine yaptığı yatırımın 1 milyar doları aşması bekleniyor.

 Suudi Arabistan Krallığı ve çok sayıda kamu kuruluşu tarafından desteklenen teknoloji etkinliği LEAP, Suudi Girişim Sermayesi Fonları, yerel ve küresel startup ekonomisini dönüştürmeye hazırlanıyor. Bilgiye dayalı bir ekonomi kurulması için 2030 Ulusal Vizyonu çerçevesinde yıldızlaşan girişimcileri hedefleyen etkinlik, Suudi endüstrisinin ve iş dünyasının tüm sektörlerinin dijital dönüşüm sürecinde katalizör görevi görecek. Global etkinlik devi Informa Tech Genel Müdürü Carolyn Dowson, “LEAP, Suudi Hükümeti’nin ve Krallığının yanı sıra özel olarak düzenlenen varlık fonlarının dünyanın herhangi bir yerinde herkesten önce pilot teknoloji satın alacağı yer olacak” diye konuştu.

Kapsamlı teknoloji çözümlerinin sergileneceği organizasyon, önümüzdeki yıl 1-3 Şubat'ta Suudi Arabistan'ın en büyük merkezi olan yeni Front Exhibition Center’da gerçekleştirilecek.

Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın (MCIT) da desteğini alan ve Informa Tech tarafından düzenlenen LEAP, Suudi Arabistan Hükümeti ve Krallık’ın büyük yatırımcıları ve mega altyapı projelerinin de katkısı ile iş fırsatlarında reform yaratacak. Suudi Arabistan'dan San Francisco'ya kadar tüm dünyada fikirlerin finanse edilmesini ve teknoloji girişimlerinin güçlendirilmesini amaçlanıyor.

500 Milyon Dolarlık Teknoloji Fonu

LEAP’le birlikte Suudi Arabistan'ın yurtiçi ve yurtdışındaki start-up ​​ekosistemine yaptığı yatırımın önümüzdeki yıllarda 1 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. Krallık ve Orta Doğu'nun en büyük risk sermayesi fonu olan Saudi Technology Ventures (STV), start-up kurucuları, genç girişimcileri ve şirketleri desteklemek için 500 milyon dolarlık bir teknoloji fonunu duyurdu. LEAP, start-up ​​iklimini besleyecek yıldızlaşan girişimcileri geleceğe odaklanan yatırımcılarla bir araya getirecek.

LEAP’in Suudi Hükümeti ve Krallık’ın yanı sıra özel olarak düzenlenen varlık fonlarının dünyanın herhangi bir yerinde herkesten önce pilot teknoloji satın alacağı yer olacağını vurgulayan Carolyn Dowson, “Hükümet yatırım fonları, aile ofisleri, devlet fonları, kurumsal hızlandırıcılar, kuluçka şirketleri, risk sermayesi, özel sermaye ve melek yatırımcılar etkinliğin benzerlerine kıyasla daha fazla teknoloji yatırımı fırsatı sunacak. Global teknoloji inovasyonuna bir kanal olacak bu organizasyon ile kurumsal alıcılar, teknolojinin küresel merkez üssünde sismik bir değişim yaratmak için büyük teknoloji anlaşmalarına imza atacak” dedi.  


Teknolojide değişimin öncü isimleri

LEAP’te yapay zeka, blockchain ve kripto, robotik, 3D Baskı, IoT, biyoteknoloji ve sağlık teknolojisi, akıllı mobilite ve insansız sistemler, açık kaynak, kuantum, 5G ve bağlantı, materyal bilimi, uzay ve uydular, veri ve fintech konusunda olmak üzere 14 sergi alanı bulunacak. Ziyaretçilere dünyada teknoloji sektöründe değişimin öncüsü olanlar ile sistemin yıkıcı güçleri olan fikir liderleri ile yüzlerce saatlik konferanslar, açılış konuşmaları, görüşmeler ve canlı tartışmalar vaat eden etkinlik, birçok alanda teknolojiye dair gelişmeler hakkında da bilgiler sunacak.

Yapay zekay, start-up, enerjinin geleceği, FinTech, yaratıcı ekonomi, BioTech, EduTech ve akıllı şehirlerle ilglili konu başlıkları, etkinliğin 'LEAP Keynote Stage', 'LEAP AI Summit', ‘Orbital Talks’ ve 'Startup Pitch Stage'de ele alınacak.

LEAP Yatırımcı Kulübü kuruluyor

Dünyanın her yerinden yenilikçi bir icadı veya iş fikri olanlar hızlandırılmış kalkınma programlarını teşvik etmek için tasarlanmış özel 'LEAP Yatırımcı Kulübü' toplantıları aracılığıyla potansiyel yatırımcılara ve son kullanıcılara benzeri görülmemiş bir erişime sahip olacaklar. Risk sermayedarları, özel sermaye sağlayıcıları, devlet fonları, kurumsal ve hükümet hızlandırıcıları, aile ofisleri, üniversite Ar-Ge laboratuvarları, kuluçka şirketleri ve melek yatırımcılar, son teknoloji çözümlerini duyma, görme ve satın alma amacıyla Yatırımcı Kulübü'nün omurgasını oluşturacak.

Kayıtların başladığı etkinlik için daha fazla bilgi için :

https://www.youtube.com/watch?v=7IEwl8uVxaE&utm_source=webrefer&utm_medium=tu-promoted-content&utm_campaign=pr-action-launchvideo

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST