Loading

Temizlik & Hijyen Teknolojileri Üreten Sitrett MX Girişimi, 12 Milyon TL Fon Hedefiyle Kitle Fonlamada

afiş

İnsan sağlığına, doğaya ve kullanılan yüzeylere zarar vermeyen nano teknoloji temizleyici cihazlar üreten Sitrett MX, fonbulucu platformunda kitle fonlaması turuna çıktı. 23 Eylül 2022’ye kadar turda kalarak 12 milyon TL hedefiyle Türkiye kitle fonlaması sisteminin en yüksek fon tutarına ulaşmaya çalışacak olan girişim,  başarılı olduğu taktirde her finansal çeyrekte temettü ödemesi yaparak  dağıtılabilir kârının %2'sini yeni startup’lara veya yatırım fonlarına aktaracak.

Nano teknoloji temizleyici ürünler ve cihazlar üreten Sitrett MX, fonbulucu platformunda kitle fonlama turunda.

Altı yıllık Ar-Ge sürecinin ardından bir yıl boyunca test aşamasına tabi tutularak yerli ve milli sıvı nano teknoloji yüzey temizleyiciler, dezenfektan cihazı, far parlatma kiti, zirai don önleme cihazı ürünlerini piyasaya sunan Sitrett MX, yatırım turunda şirket paylarının %12’sinin yatırımcılara arzıyla 12 milyon TL fon toplamaya çalışacak. Bu tutarla şu ana kadar Türkiye kitle fonlaması sisteminde görülmüş en yüksek fon hacmine ulaşmaya çalışacak olan girişimin nihai hedefi, global rekabet sahasında güçlenerek ithalatı azaltmak ve ihracat potansiyeli ile ülke ekonomisini geliştirmek.  

Tur boyunca bedelsiz pay  hediye kampanyası 

Yatırım turunun başlama tarihi olan 25 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile ilk 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay verilecek. İlk 10 iş günü sonrasında ise fonlama rakamı %100'e ulaşana kadar yapılan yatırımlarda yatırımcılara %15 fazladan pay dağıtılacak. Ankara Kalkınma Ajansı ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 500 bin TL eş finansman ile yatırım yapma kararı aldığı tur, 23 Eylül 2022’ye kadar devam edecek.

Şirket temettü ödemesi de yapacak

Girişim şirketi, yatırım turunun başarıyla sonuçlanması durumunda her finansal çeyrek sonunda elde edeceği dağıtılabilir kârın %2’si ile yeni startup firmalara veya yatırım fonlarına yatırım yapacak. Ancak kitle fonlaması mevzuatı gereği bu yatırımlarda toplanan fon değil, diğer kaynaklar kullanılacak. Böylece şirkete yatırım yapan yatırımcılar bu yatırımlara hisseleri oranında ortak olmuş olacak. Yine dağıtılabilir kârın en az %48'i ile ise genel kurullarda alınan kararlara bağlı olarak hissedarlara temettü olarak dağıtılacak. Temettü ödemeleri oranı, sonraki yıllarda genel kurulda alınacak kararlara göre belirlenecek.  Bu ödemeler, şirketin kurumsal bir geleneği olarak değiştirilmeyecek şekilde düzenlenerek esas sözleşmeye eklenecek.

Sitrett MX'in doğuş hikayesi

Sitrett MX Kurucusu Muhammet Sütcü, TİKA öncülüğünde Dost Eli Derneği ile gittiği Afrika başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde sosyal yardım faaliyetlerine katıldı ve binlerce ihtiyaç sahibi aile ile röportaj yaptı. Sütcü, bu röportajlardan yola çıkarak, dünyada gerçek dönüşümün girişimcilik olduğuna kanaat getirerek ülkemizden çıkacak bir girişim için Ar-Ge çalışmalarına başladı. Dünyanın en güçlü çok amaçlı zararsız temizleyicisini geliştirmek için yedi üniversitenin ortak olduğu İnnopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde başlayan Ar-Ge çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “Teknolojik Ürün Belgesi” ile resmileşti. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Teknolojik Ürün Belgesi almayı hak eden ürün, Devlet Malzeme Ofisi Teknolojik Ürünler Kataloğunda Sitrett MX ile sektörün ilk ve tek markası olarak yer aldı. Girişim, şu aşamada 70 ülkede marka tescili almış durumda ve Avrupa başta olmak üzere onlarca ülkeye ihracat yapıyor. Sitrett MX’in vizyonu; sektöründe öncü, zararsız ve etkili çözümler üreten, geliştirdiği teknoloji ve ürünler ile fark oluşturan, bireye ve çevreye saygılı özel bir dünya şirketi olmak.

“İlk yıl sonunda %500'lük büyüme hedefliyoruz”

Yatırım turu hakkında konuşan Muhammet Sütcü, “Bugüne kadar birçok farklı sektörden 17'si kamu kurumu olmak üzere 1.502 müşteriye ürün satışı yapmış durumundayız. Kısa sürede 6 milyon TL ciroyu aştık. Türkiye’nin en büyük kitle fonlama platformu fonbulucu’da çıktığımız bu yatırım turunda binlerce ortağımız ve gönüllümüzü bünyemize katarak şirket politikalarımızdan ödün vermeden tabana yayılacak ve güçlü sermaye elde etme süremizi hızlandıracağız. Alacağımız yatırımla yerel ve global çapta büyüme ivmemizi fazlasıyla artıracağımızı düşünüyoruz. İlk yıl sonunda %500'lük büyüme hedefliyoruz. İkinci yıl sonunda ilave %100 büyüme ve devam eden üç yıl en az %50 büyümeye devam edebilme potansiyelinin oluşacağını öngörmekteyiz. Bu alandaki stratejimizde kararlıyız. İşimize sahip çıkan yatırımcılarımızla birlikte dünyanın en güçlü temizleyici cihaz ve ürünlerinin üreticisi olacağımıza yönelik inancımız sonsuz” ifadelerini kullandı.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 416,5K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST