Loading

TSKB ve İKSV “Yarının Kadın Yıldızları Destek Fonu” ile Genç Müzisyenlerin Yanında

iksv

TSKB desteği ve İKSV işbirliğiyle İstanbul Müzik Festivali kapsamında hayata geçirilen Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu üçüncü yılında destek arayan genç kadın müzisyenlerin başvurularını bekliyor. Başvurular 13 Mart’a kadar destekbasvuru@iksv.org adresinden gerçekleştirebilecek.

 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) işbirliğiyle, İstanbul Müzik Festivali kapsamında geçen yıl başlatılan “Yarının Kadın Yıldızları” projesi başvuruları başladı.  Destek fonundan yararlanmak için başvurular, 13 Mart’a kadar destekbasvuru@iksv.org adresinden yapılabilecek. Adaylar, Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu ve şartnameyle ilgili ayrıntılı bilgilere müzik.iksv.org adresinden ulaşabilecek.

Başvurular İKSV Genel Müdür Yardımcısı, müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, orkestra şefi ve CRR Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyano ikilisi Ufuk & Bahar Dördüncü ve piyanist İris Şentürker’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Seçici Kurul tarafından belirlenen müzisyenlere toplam fon miktarı ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak. Desteğe değer bulunan adaylar 48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında müzik dünyasının kanaat önderlerinden birinin eşlik edeceği konserde yer alma şansı elde edecekler.

TSKB 30 yıldır İstanbul Müzik Festivali destekçisi

1990 yılından bu yana İstanbul Müzik Festivali'nin destekçileri arasında yer alan TSKB, kadınların güçlenmesi yönündeki finansman ve sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında “Yarının Kadın Yıldızları” projesinde eğitim destek fonu sponsoru olarak yer alıyor. 2018'de başlayan proje kapsamında oluşturulan fondan, her yıl 14 genç kadın müzisyen yararlanıyor.

Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’na yurtdışında bir müzik okulundan lisans veya lisansüstü seviyesinde kabul alan, yurtdışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler başvurabiliyor.

TSKB’den fırsat eşitliği ve kadın istihdamına çok yönlü destek

70 yıldır Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için çalışan TSKB, fırsat eşitliği, kadın istihdamı, iklim değişikliği, düşük karbonlu ekonomiye geçiş gibi konular başta olmak üzere ülke kalkınması için önem teşkil eden sosyal temalarda sunduğu finansal desteğin yanı sıra pek çok sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriyor.

Tüm sektörlerde kadın istihdamının artırılması için sorumluluk aldıklarına dikkat çeken TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hepkaya ‘’Kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımda fırsat eşitliğine sahip olmasının toplumsal ilerlemenin ön koşulu olduğuna inanıyoruz. Destek sağladığımız firmalarda kadın çalışan oranları gözle görünür oranda artarken, bu alandaki katkımızı sosyal sorumluluk projelerimiz kanalıyla da çoğaltıyoruz. Bu bakış açısı ile İstanbul Müzik Festivali kapsamında hayata geçirdiğimiz “Yarının Kadın Yıldızları” Eğitim Destek Fonunun üçüncü yılında da üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerimize, ülkemizi ulusal ve uluslararası kültür-sanat alanında temsil etmeleri için destek oluyoruz” dedi.

TSKB’nin kadın istihdamı alanındaki başarılı çalışmalarının hem yeni fon kaynakları getirdiğini hem de bu alanda uzun yıllardır değer üreten STK’larla verimli işbirlikleri kurmayı sağladığını belirten Hepkaya, bankanın halihazırda Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, TUSİAD, Global Compact, IDFC  gibi ulusal ve uluslararası inisiyatiflerin fırsat eşitliği görev güçlerinde aktif olarak yer aldığını, ortak projelere destek sağladığını söyledi.

SKD Türkiye ile hayata geçirilen Eşit Adımlar platformunu da bu işbirliklerine örnek olarak gösteren Hepkaya, “TSKB olarak önemli bir hedefimiz de iş dünyasında cinsiyet eşitliği temelinde bir dönüşüm yaratmak. Bu doğrultuda Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile birlikte farkındalık yaratmak amacıyla yola çıktık ve  dijital bir platform olan esitadimlar.com’u kurduk. Sosyal medyanın da gücünü etkin olarak kullanan #esitadimlar, kadın istihdamının desteklenmesi ve iş yerinde fırsat eşitliği yaklaşımının geliştirilmesi için adım atmak isteyen tüm firmalar için çok değerli bir rehber. Dijital bir kütüphane niteliği taşıyan Eşit Adımlar ülkemizden ve dünyadan başarılı uygulamaları, yol haritalarını, standart ve mevzuatı, bu alanda yapılmış tüm nitelikli araştırmaları barındıran bir platform” dedi.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,0K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST