Loading

Verimli Çalışmanın Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 5 Yolu

Kendi işini kurmaya çalışan bir girişimci veya bir çalışan olabilirsin ancak başarı elde etmek için verimini her daim koruman gerekir.

Bilimsel olarak kanıtlanmış tavsiyelerimizi dinle, çalışmaların daha verimli olsun.

1) Düzenli Ara Ver

mola

Zihnimiz ara vermeden 90 ile 120 dakika odaklanabilir. Bu sürelerden daha fazla çalışmak için ısrarcı olmamak gerekir. Çünkü her ne kadar işi devam ettirdiğini, daha fazla iş ürettiğini düşünsen de dikkatin gittikçe dağıldığından, hata yapma olasılığını da artırmış oluyorsun. Bu şekilde aslında işi tamamlamaya çalışırken tam bir karmaşa yaratabilirsin. 

2) Doğal Işık Tercih Et

gunisigi

Yapılan araştırmalar işyerinde gün ışığında çalışma ile ofis çalışanlarının uykusu, etkinliği ve yaşam kalitesi arasında güçlü bir ilişki olduğu görülmüştür. Doğal ışıkta çalışanlar gece ortalama 46 dakikalık daha verimli bir uyku çekiyorlar. Eğer doğal ışıkta çalışma şansın yoksa bile, doğal ışığı taklit edebilecek bir lamba kullanabilirsin.

3) Hızlı İnternet Kullan

internet

İnternette basit bir bilgiye ulaşmak isterken bile sayfanın çok yavaş yüklenmesi ve bekleme süresinin artması şevkini kırabilir. Özellikle yaptığın iş internete büyük oranda bağlı bir yazılım işi gibi bir iş ise, tamamen verimsiz bir çalışma ortaya çıkabilir. İş yaparken kullandığın araçların ayak bağı olmak yerine sana fayda sağlaması gerekir. O nedenle, elindeki internet hızına razı olmak yerine daha bir an önce daha hızlı bir pakete geç.

4) Müzik Dinle

muzik

Elbette gürültü, uğultu gibi şeylerden bahsetmiyoruz. Kalabalık bir firmada çalışıyorsan uğultu kaçınılmazdır. Fark edilmese uğultu faktörü konsantrasyonu dağıtabildiği gibi bir süre sonra baş ağrısı da yapabilir. Eve gittiğinde başında hissettiğin ağırlığı hatırla. Bütün gün çalıştın ve radyasyona, uğultuya maruz kaldın. Ancak kalabalık bir ortam olsun veya olmasın müzik dinlemek, odaklanmayı kolaylaştırarak üretkenliği artırıyor. Çünkü sürekli belli ve hoş bir melodi duyuyorsun. Enstrümental bir müzik arşivi yardımcı olabilir. 

5) Oda Sıcaklığını Kontrol Et

sicaklik

Helsinki Teknoloji Üniversitesi, Isıtma Havalandırma ve İklimlendirme Laboratuvarı'nda yapılan araştırmada performansın 21-22 derecelik sıcaklıklarda arttığı keşfedildi. Sıcak ve havasız ortamlar mide bulantısı, baş dönmesi gibi hafif rahatsızlıklara yol açabilir veya ortam yeterince sıcak değildir ve üşürsün. Böyle durumlarda işine konsantre olamazsın ve bulunduğun ortamdan uzaklaşmak, hava almak veya ısınmak istersin. Ancak çalışman gerektiğinden sık sık bunu yapamazsın. Verimin düşmesi kaçınılmazdır.

 

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST