Loading

Yeni Nesil Girişimcilerin Paylaşımlı Ofisleri

Dünyada oldukça popüler olan ve ülkemizde de yeni oluşmaya başlayan paylaşımlı ofisler, yeni iş modellerine sahip olan girişimciler için en doğru adreslerden oluyor. Geleneksel ofis kültürünü yok eden ve birçok farklı girişimciyi aynı

Dünyada birçok örneğine rastlanılan paylaşımlı ofislerin ülkemizdeki en bilinen adresleri ise Kolektif House, Habita ve Workinton gibi noktalar oluyor. Bu adreslerde girişimciler bir araya geliyor, aynı çalışma ortamlarını kullanıyor ve iş birliği yaparak girişimlerini daha ileriye götürme planlarını gerçekleştiriyor.

Paylaşımlı Ofisleri Geleneksel Ofislerden Ayıran Avantajları


Paylaşımlı ofisler, geleneksel ofislere göre daha uygun maliyetler oluşturuyor. Ancak yanlış anlaşılmaması gereken nokta ise, bu ofislerin ucuz olduğu için tutulmadığıdır. Pahalı da olsaydı paylaşımlı ofisler başarılı girişimciler tarafından tutulurdu. Çünkü paylaşımlı ofisler içerisinde sunulan avantajlar kira bedellerinden veya ofis giderlerinden daha değerlidir.

Paylaşımlı ofislerin en önemli özelliği, girişimcileri sıkıcı ve bunaltıcı kurumsal ofis ortamından uzaklaştırıp, yaratıcılığını açığa çıkartacak sosyal bir alana yönlendirilmesidir. Bu ofislerde girişimciler kendi kararlarını kendileri alır, diğer girişimcilerin çalışma prensiplerine şahit olur ve deneyimlediği birçok şeyle kendi çalışma dünyasını yaratabilir.

Serbest girişimciler için paylaşımlı ofislerin en önemli avantajlarından biri ise birçok farklı meslek grubunun bir arada bulunmasıdır. Bir e – ticaret sayfası için gerekli olan içerik ihtiyacı yan ofisten temin edilebilir. Arayışa gerek duymadan yardım alınabilir veya başka kişilere girişimcilerin yardımı dokunabilir.

Yaratıcılığın Önündeki Engeli Kaldıran; Paylaşımlı Ofisler



Yaratıcılığın, insani ilişkilerin ve kolaylığın adresi olan paylaşımlı ofisler, tüm özgür ruhlu kişileri bir araya topluyor ve daha kaliteli bir çalışma alanı oluşturuyor. Farklı insanlarla aynı ofis içerisinde çalışma imkanı sunan paylaşımlı ofisler izole ofislere göre daha fazla şans sağladığı gibi yeni insanlarla tanışma ve yeni çevrelere girme imkanını da sağlıyor.

Paylaşımlı ofisler bireysel tercihler ile seçildiği gibi son zamanlarda şirketler tarafından da tercih edilir hale geldi. Reklam şirketleri ve ajansları çalışma verimlerini arttırmak için paylaşımlı ofislere geçiyor ve müşterilerine daha kaliteli hizmetler sunmayı amaçlıyor.


www.girisimcikafasi.com

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST