Loading

Yeşil Teknoloji Girişimi Nutzentech ile Temiz Üretim

foto

İşletmelerinin çevresel ayak izlerini iyileştirmelerini sağlayan veri ve teknoloji odaklı B2B çözümleri sunan tohum aşamasındaki yeşil teknoloji girişimi NutzenTech paya dayalı kitle fonlama kampanyasını başlattı. NutzenTech, atık üreten şirketlerin yararlanabileceği görüntü işleme ve hava kalitesi ölçüm analizi, gerçek zamanlı haritalama ve veri işleme içeren dronlara bulut kontrol yazılımı geliştiriyor. Kitle fonlama platformu fonbulucu’da 2 milyon 50 bin TL fon toplamak üzere yatırımcılarla buluşan girişim, 18 Kasım 2022’ye kadar turda kalacak.

Hızla gelişen paya dayalı kitle fonlaması pazarının lideri fonbulucu platformunda yeni yatırım turu başladı. Platformda yatırım turuna çıkan son girişim NutzenTech oldu. Şirket paylarının %11,25’inin yatırımcılara arzıyla 2 milyon 50 bin TL’ye ulaşmayı hedefleyen girişim 18 Kasım’a kadar turda kalacak. Hava kirliliği ölçümü başta olmak farklı çevresel yönetim süreçlerini drone teknolojileriyle iyileştirmeye odaklanan NutzenTech, işletmelerin ve sanayi bölgelerinin üretim sahalarının havayı ne boyutta kirlettiğini ölçüp analiz ediyor ve gerekli önlemlerin alınmasına yönelik çalışmalarla sosyal farkındalık  yaratıyor.

Şirketin primli pay arzı şeklinde mevcut yatırımcılarından aldığı yatırımların bir kısmının bilançoda sermaye yedeklerinin altındaki "Hisse Senetleri İhraç Primleri" kaleminde bulunduğunu hatırlatan NutzenTech yetkilileri, sermaye yedeklerinde bulunan 886 bin 533 TL’nin yatırım turu sonunda toplanan fon ile birlikte sermayeye ilave edileceğinin altını çizerek, bu turda yatırım yapan yatırımcılara yatırım yaptıkları oranda ortaklık sağlayacağını aktarıyor. Yatırım turunun başlama tarihi olan 19 Eylül Pazartesi saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay vereceğini duyuran NutzenTech; tur kapsamında 10 bin TL üzerinde yatırım yapan yatırımcılara yıl içerisinde gerçekleştirilecek üç adet drone-sensör testlerine davet, 20 bin TL üzeri yatırım yapan yatırımcılara drone yapım eğitimi ve iki kişiye eğitim drone sistemi hediyesi gibi farklı fırsatlarla da sunuyor.

Temiz üretim için gereken teknolojileri üretiyor

Girişimin hedefleri hakkında bilgi veren NutzenTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mirkan Emir Sancak, “Mevzuat kapsamında üretici şirketler üretimlerini başlatmaları, sürdürülebilir kılmaları ve bitirmeleri konusunda hava kalitesi ve baca gazı ölçümlerini yapmak zorunda. Aynı zamanda karbon-nötr projesi kapsamında tüm global şirketlerin temiz üretim yaptığını kanıtlama gerekliliği de bulunuyor. Dolayısıyla çevresel görüntüleme ve dronelar ile hizmet olmak üzere iki pazara hitap eden hizmetlerimiz şirketlerin söz konusu alanda belgelendirmeleri sağlayan zorunlu araçlar konumunda. Öte yandan çevresel görüntüleme pazarının 2026 yılına kadar 29 milyar dolar ve dronelar ile hizmet pazarının 2025 yılına kadar 63 milyar dolarlık bir hacme sahip olacağı öngörülüyor. Global vizyonumuz bizlere bu yolda Türkiye bünyesinde bu teknolojinin kullanılabilirliğinin yanı sıra tüm ülkelerde kullanılabilirliğini gösteriyor. Uluslararası bir ürün tasarlayarak ve küresel mevzuatlara uygun şekilde ilerleyerek Türkiye’den sonra Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere’de faaliyet göstermek, orta vadedeki planlarımıza arasında. Uzun vadede ise dünyanın en büyük problemi olan iklim değişikliği hassasiyeti olan şirketlere çıkış (exit) yapmayı ya da bu şirketlerle birleşmeyi hedeflemekteyiz” ifadelerini kullanıyor. 

Hava kalitesi, baca gazı, 2D/3D haritalama ve görüntü işleme hizmetlerini drone sistemleri ile tam otonom şekilde gerçekleştiren NutzenTech, 2018 yılında Mirkan Emir Sancak, Ayben Özkan ve Cihangün Ayyıldız ortaklığında kuruldu. Ar-Ge çalışmalarının ardından 2020 Aralık ayında tohum öncesi yatırım turunu tamamlayan girişim, Microsoft GrowthX (Abu Dhabi), StartupWiseGuys Pre-Accelerator (Estonya) programlarına kabul almış durumda ve Gener8tor (Amerika) ile onay aşamasında.  NutzenTech bu yatırım turu sonrasındaki kısa vadedeki planlarını beş ana başlıkta özetliyor: Ürün akreditasyonu, satış rakamlarının yükseltilmesi, teknolojik geliştirme, ekip geliştirme, StartupWiseGuys ve Microsoft GrowthX ile UK DIT Global Entrepreneurship Programme (İngiltere Dış İşleri Bakanlığı Global Girişimcilik Programı) bünyesindeki yatırımcılarla yapılarak girişimi globale taşıyacak olan tohum yatırım turu.

Kampanya sayfası: https://fnb.lc/nutzentech

Kampanya videosu: https://fnb.lc/nutzentech-video

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 416,2K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST