Loading

Zamanı yönetmek mi Zamanı  kullanmak mı ? 

Zaman yönetiminin Kişisel Etkileri

Zaman yönetimi

Zaman, hepimiz için hareket  etmeyen sabit bir dilimdir. Günde 24, haftada 168 saat vardır.  Hayatın içinde çalışan ve üreten bireyler olarak yeteneklerimizi farklı koşullarda göstererek  sürdürmeye devam ediyoruz. Adeta zamanı yarışmaya döndürmüş durumdayız. 

Buna en büyük etkenlerden biri de insanların zamanı nasıl kullandığıdır. Gündelik yaşam şartlarına uyum sağlamak için zaman ile bir uğraş haline gelmek zorunda oluyoruz. Bu durumda zamanı yöneterek daha verimli sonuçlar elde edilmesini sağlayabiliriz. Bunun için yapılması gereken ilk şey zamanın nasıl geçirdiğini belirlemektir. Herkesin yapmakta zorunlu olduğu işler için ayrılan zamanı çıkarıldıktan sonra geriye düzgün bir planlama oluşturmak kalıyor.

Uzun ve kısa vadeli hedeflerimizi, öncelikleri belirlemek, bunlar için eylem planı yapmak,  bunları gerçekleştirmek için yapılacak işler listesi hazırlamaktır.

Süreli işlerimizi bitirmek için gün, saat ve saniyeler çok kıymetli oluyor.  Bazen bunları hesap dışı bırakmak anı yaşamayı istiyor insan.

Çok önemli durumlarda zamanı bize hatırlatması için çalar saat kullanmayı tercih ediyoruz. Yapılacak işler sizler için ne kadar önemli ise ona olduğundan daha fazla zaman ayırmayı da bilmek gerekiyor. Ünlü Rus romancı Dostoyevski (1821- 1881) diyor ki:  “Yaşama yeniden başlasaydım, saniyelerin nabzını tutardım”.

Zaman öyle bir kaynaktır ki; 1. Onu başkaları ile paylaşamayız, 2. Onu başkasından alamayız, 3. Daha fazlasına veya daha azına sahip olamayız. 

Zamanı iyi kullanabilmeyi ve yönetmeyi bilmeyiz. İkisini aynı anda yapabilmek; hedeflerimize doğru ulaşmamızı sağlar, kendimizi daha fazla denetleme fırsatına sebep oluruz. Netleşmiş bir vizyona sahip olmamızı sağlar.

Zamanı iyi kullanmak; hedeflerimize daha yaklaştıracak çalışmalar üzerine akıllıca fikir üretmemizi sağlatır. Zaman, bizi çalışmaya değer buldururken, planlama sürecini yönetmemiz doğrultusunda sinyal verir. Zamanı iyi kullanan, zamanı yönetmeyi iyi bilmek sağlam stratejiden geçer.

Zaman yönetiminde var olan düzeni uygulamak ve bunun sürekliliğini sağlamak olmalı. Zamanı iyi kullanan, iyi yönetir. Zamanı etkili olarak kullanmak için çalışma sistemimize göre bir düzen oluşturmalıyız. Zamanı yetkin kullandığımızda dinlemeye de, sevdiklerimizin yanında olmak için de yer kalır.

Var olan saat dilimine baktığımızda; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk zamanını çok iyi yöneten ve kullanan Türk Ulusuna en değerli mirasını Türkiye Cumhuriyeti’ ni bırakan saygın bir liderdir.

Zamanı iyi kullanmak ve yönetmek bizim elimizde. Yaşam kalitemizi zamana göre planlamak ve her şeyden keyif almayı bilmeliyiz.

Müge Oralbay
Standart Üye / 17 Yazı / 19,4K Okunma

1982 yılında İstanbul ‘da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Marmara Koleji’nde bitirip ardından , Üniversiteyi Sinema TV Yapım Yönetim TV Programcılığı Bölümünden mezun oldu. Stajını Kanal D de Zaga programında Yapım Yardımcısı olarak tamamlamıştır. Değerli Duayen Prodüktör İzzet Öz’ün yanında, Yönetmen Yardımcısı olarak çeşitli klip çekimlerinde yer almıştır. Ardından Eski TV8 kanalında Packshot Programında Yapım Ekibinde ardından Elmavizyon TV de bir çok programın Yapım Sorumluluğunu üstlenmiştir. 2004 yılından itibaren Number One TV ve diğer kanalı Fashion TV Türkiye’de bir buçuk sene, ardından da iki buçuk sene boyunca Atv Kanalı’nda Yayın Sorumlusu olarak yer almıştır. 2009 senesinde Medya Sektörünün diğer kollarından PR – Medya İlişkileri Sorumlusu olarak Halkla ilişkiler ajansında çalışmaya başlamıştır. Sonrasında Magazin Portallarında Mekan Editörlüğü ve Magazin Dergilerinde moda editörlüğü yapmıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Sertifika Programı, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Pazarlama Uzmanlığı Sertifika Programı, Temel Düzey Halkla İlişkiler ve Reklam Sertifika Programı, İş Zeka Yönetimi, Zaman Yönetimi, Kriz Yönetimi, Münazara ve Sunum Teknikleri, NLP Uzmanlık, Beden Dili, İnovasyon ve Liderlik, Sosyal Medya’da Liderlik, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), Kendimize ve Topluma Liderlik, Stratejik Planlama, Çatışma Yönetimi, Sosyal Girşimcilik, İmaj ve İletişim, Networking, Dijitalin Pazarlama İletişimindeki Yeri, İyi niyetli Reklamcılık, Viral Pazarlama 2.0, Sosyal Ağlarda Halkla İlişkiler ve Pazarlama ve SEO , Facebook , Instagram, LinkedIn ve bir çok eğitimlerini tamamlamıştır. Halen de güncel trendleri okuyup takip etmektedir. Bir çok haber portalında da uzmanlığını yazılarıyla Köşesinde yer vermiştir. 2012 senesinden itibaren Girişimciliğini farklı sektörlerden oluşan müşterilerin markalarını, sosyal medya ve yazılı basın ile bağlantılı olarak çalışmaktadır. Uzmanlığını İletişim ve Marka danışmanlığı yönetimi üzerine yapmaktadır. 2014 Aralık ayından bu yana Pazarlama, Halkla İlişkiler, Marka çerçevesiyle bir Türk şirketinde Proje Finans ve Yönetim Danışmanlığı şirketinde Stratejik İletişim Danışmanı ve Proje Ortağı olarak profesyonel bir şekilde devam etmektedir. Uzun bir süredir Girişimciliğini Bodrum’da yaşayarak çalışmaya devam etmektedir. İletişim Danışmanı- Dijital Pazarlama, Sosyal Medya ve Marka Uzmanı olarak küçük , orta ölçekli şirketlere danışmanlık vermektedir. Orta ve Büyük ölçekli şirketlere de bazı uzman olduğu alanda eğitimler hazırlamıştır. Uzman olduğu konularda Online Eğitimler vermek için çalışmalar yapmaktadır. Danışmak istediğiniz sorularınız İçin sosyal medya hesaplarından bana ulaşabilirsiniz .


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST