Loading

fonprime GSYF, Kolektif House'a Yatırım Kararı Aldı!

fonprime

Ülkemizdeki girişim ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan fonprime Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ‘Yeni Nesil Girişimcilik ve Yatırım Merkezleri’nin kurulması için büyük bir atılım gerçekleştirerek Türkiye’nin co-working alanında çalışmalarıyla bilinen markası Kolektif House ile önemli bir iş birliğine girdi. Bu kapsamda Kolektif House Gayrimenkul İşletmeciliği ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi (Kolektif House) ve Global Kitle Fonlama Platformu Anonim Şirketi (fonbulucu) güçlerini birleştirerek fonprime Girişimcilik ve Danışmanlık Hizmetleri adında yeni bir anonim şirket kurdular. Bu şirket fonprime GSYF için Türkiye’nin dört bir yanında ‘Yeni Nesil Girişimcilik ve Yatırım Merkezleri’ni faaliyete geçirecek.

Global Kitle Fonlama Platformu Anonim Şirketi (fonbulucu) ile Kolektif House Gayrimenkul İşletmeciliği ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi (Kolektif House) önemli bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında fonprime Girişim Sermayesi Yatırım Fonu; Kolektif House Gayrimenkul İşletmeciliği ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi (Kolektif House) ve Global Kitle Fonlama Platformu Anonim Şirketi’nin birlikte kurdukları fonprime Girişimcilik ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi’ne yatırım yapacak ve ülkemizin tüm illerinde Yeni Nesil Girişimcilik ve Yatırım Merkezleri açılacak.  fonprime’ların işletmesini doğrudan Kolektif House üstlenecek.

İki kurum arasında uzlaşma belgesi imzalandı

Kolektif House ve fonbulucu arasında imzalanan uzlaşma belgesinin yakın zamanda anlaşmaya dönmesi için çalışılıyor. Müzakerelerin hızlı yürütülmesi için fonprime GSYF Yatırım Komitesi Üyesi Hulusi Berik yetkilendirildi. Berik yaptığı açıklamada, “Ankara’da hazırlıkları son aşamaya gelen 5 bin metrekarelik girişimcilik ve yatırımcılık merkezlerinin işletmesini de yapacak olan Kolektif House’a yatırım yapacağız. Yapılacak yatırım, girişimcilik ekosisteminin gelişmesi açısından da son derece değerli bir karar. Ayrıca fondan katılım payı alacaklar için de önemli bir gelir kaynağı olacağını düşünüyorum” dedi.

Kolektif House CEO’su Ahmet Onur, “fonbulucu ile yaptığımız ortaklık sonucunda kurduğumuz yeni şirket Kolektif House'un alanında Türkiye'deki konumunu daha da güçlendirirken büyümesini de daha da hızlandıracaktır. Bu ortaklık sayesinde, girişimcilere daha iyi hizmetler sunarak onların işlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz" sözlerini kaydetti.

İlk lokasyon açılışı nisan sonunda

Yeni Nesil Girişimcilik ve Yatırım Merkezleri için ilk aşamada Ankara Çukurambar’da her türlü ulaşımın kolay olduğu lokasyonda yer alan 1071 Usta Plaza’da 2.567 metrekare ve Next Level Loft Plaza’da ise 2.730 metrekare alanlar 10 yıllık olarak kiralandı. Yeni Nesil Girişimcilik ve Yatırım Merkezleri’nden ilki olacak 1071 Plaza’nın açılışı nisan ayının sonu olarak planlandı. 2.730 metrekare olan Next Level Loft’ta yer alan ofisin projelendirme çalışmaları tamamlanırken Haziran 2023’te hizmete alınması için çalışmalar devam ediyor. Bu merkezlerin hayata geçirilmesi için harcanacak bütçenin 3 milyon dolar olması öngörülüyor. İki merkezin açılışından sonra İstanbul’da görüşmelerde sona gelinen yeni lokasyon ile fonprime sayılarının hızlıca artması planlanmakta.

Yatırımcılar fonprime GSYF’ye nasıl yatırım yapacak?

fonprime Genel Müdürü Emre Akgümüş, “fonprime GSYF’ye yatırım yapan yatırımcılar, bir yandan girişimcilik ekosistemine yatırım yaparken diğer yandan gayrimenkul kiralama yapacak bir fona da yatırım yapmış olacaklar. Yatırımın 24-30 ay içerisinde geri dönüşü olacağını düşünüyoruz. Yatırımın geri dönüşü akabinde her yıl için elde edilecek vergi sonrası karın en az %50'si yeni merkez yatırımlarına, kalan kısmı ise fona aktarılarak katılım pay sahiplerine ödenmesi planlanıyor. Yatırım ön talepleri  https://fnb.lc/fonprime üzerinden, fonun aktif olması ile https://www.fonprime.com’dan alınacak ve her yatırımcı aranarak bilgi aktarımı sağlanacak” açıklamasında bulundu.

fonprime GSYF’nin Türkiye çapında sahip olacağı girişimcilik ve yatırımcılık merkezleri geleneksel co-working alanlarından farklı bir işleve sahip olacak. Bu konuda açıklamada bulunan fonbulucu CEO’su Hakan Yıldız “fonprime’ın çalışma prensiplerini içeren tanıtım dokümanını yakında yayınlayacağız. Paylaşım ekonomisinin ön plana çıktığı bu günlerde fonprime ile girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetler tek bir merkezden sağlanacak. Bu kapsamda konunun önde gelen ulusal ve uluslararası şirketleri ve bazı kamu kuruluşları ile ilerlenmektedir. Ülkemizin önde gelen şirketlerinden biri olan Kolektif House’un fonprime yatırımlarını işletmesinde de mutabık kalmış bulunmaktayız. Yatırımlar fonprime Girişimcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılacak ve işletici ise Kolektif House olacak” ifadelerini kullandı.

fonprime GSYF’nin işleyişi

fonprime GSYF’nin kuruluşu için Sermaye Piyasası Kurulu izni alınırken, yatırımcıların yapacakları ön talep bildirimi herhangi bir yasal taahhüt içermeyecek. Fon ilk etapta 5 bin adet katılım payı ihraç ederken, her bir pay 1.000 dolar ve nitelikli yatırımcıların katılabileceği şekilde olacak. Yatırımcılar ilk pay alımının ardından katılım payı alıma kapanana kadar paylarını arttırabilecek. Yeni yatırıma kapanma süresinin 30-45 gün olacağı öngörülürken fonla ilgili tüm bilgi ve belgeler Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ve ilgili (Portföy Yönetim Şirketi (PYŞ) sayfasında yasal onayların akabinde yayınlanacak.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,0K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST