Loading

Takasbank, MKK ve fonbulucu.com Online Yayında Buluşuyor

afiş

Girişimcilik ve yatırımcılık ekosisteminde finansmana erişim sorunlarını büyük ölçüde çözecek olan Paya Dayalı Kitle Fonlaması; MKK, Takasbank ve fonbulucu.com’un katılacağı online yayında masaya yatırılıyor. Paya Dayalı Kitle Fonlaması tebliğinde payların kaydileştirilmesi ve limitlerin takibiyle görevlendirilen MKK, yatırımcıların aktaracağı fonların “emanet yetkilisi” olarak görevlendirilen Takasbank ile Paya Dayalı Kitle Fonlama platformu fonbulucu.com’un sistemin çalışma prensiplerini aktaracağı yayın, 28 Şubat Pazar günü saat 20.00’da youtube.com/c/fonbulucu üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek.

Girişimcilik ve yatırımcılık ekosisteminde finansmana erişim sorunlarını çözmek üzere geliştirilen ve 2019 Ekim ayında SPK tarafından tebliği yayınlanarak yürürlüğe giren Paya Dayalı Kitle Fonlaması, son zamanlar üzerine en çok konuşulan finansal sistemlerden biri. Paya Dayalı Kitle Fonlaması hakkında pek çok merak edilen varken, sistemin paydaşları bilinmeyenlere ışık tutmak üzere kolları sıvadı.

Paya Dayalı Kitle Fonlaması tebliğinde payların kaydileştirilmesi ve limitlerin takibiyle görevlendirilen MKK, yatırımcıların aktaracağı fonların emanet yetkilisi olarak görevlendirilen Takasbank ile söz konusu fonlama kapsamında SPK’ya lisans başvurusu yapan ilk şirket olan fonbulucu.com; 28 Şubat Pazar günü saat 20.00’da youtube.com/c/fonbulucu üzerinden gerçekleştirecekleri canlı yayında sistemin işleyişi hakkında merak edilenleri konuşacak.

Takasbank’ın Paya Dayalı Kitle Fonlamasındaki görevleri

Canlı yayına konuk olacak İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Ödeme ve Transfer Hizmetleri Bölümü Direktörü Nesrin Özkurt, Takasbank’ın temel amacını, ilgili mevzuat çerçevesinde takas ve saklama hizmetlerinin nasıl yapılacağını aktararak verilecek finansal hizmetlerden bahsedecek. Nesrin Özkurt ayrıca, Paya Dayalı Kitle Fonlaması tebliği kapsamında platformlar adına açılacak hesaplar altında girişim/girişim şirketi adına toplanan fonların, kampanya süresince Takasbank tarafından nasıl bloke edileceği, kampanya sonrasında toplanan fonların girişim/girişim şirketine aktarılma süreçleri ve kampanyanın başarısız olması halinde toplanan fonların yatırımcılara iade edilme süreçleri hakkında detaylı bilgi verecek.

MKK’nın sistem içerisindeki işlevleri

Merkezi Kayıt Kuruluşu Saklama Operasyonları Başuzmanı Özgün Türköz ise yayında Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ile ilgili bilgilerin yanında sistem içerisinde MKK’nın rolü ve işlevlerinden bahsedecek. Ayrıca, sermaye artırım işlemlerinin tamamlanmasını müteakip girişimci ve platformların sorumlulukları, MKK nezdinde hesapların kayden oluşturulması, hak sahiplerinin hesaplarına aldıkları payların aktarılması, yatırımcılar için uygulanacak prosedürler ve yatırım sınırları, girişimciler için uygulanacak fonlama ve kampanya limitleri ve işlem süreçleri hakkında detaylı bilgiler paylaşılacak.

 Platformların rolü

Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve sermayeyi tabana yaymak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren fonbulucu.com’un ev sahipliği yapacağı yayında, fonbulucu.com Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız da yer alacak. Hakan Yıldız,  platformların sistem içerisinde SPK, Takasbank ve MKK ile olan entegrasyonlarını, bunun önemini ve yatırımcı ve girişimciler açısından sonuçlarını değerlendirecek. Hakan Yıldız,  sistemin güvenli bir şekilde çalışmasına dair yapılan hazırlıklardan da bahsederek, işlem yapılırken nelere dikkat dilmesi gerektiğine dair ipuçları verecek.  

 

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 419,3K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST