Loading

Dünyanın İlk ve Tek Sanal Futbol Okulu SENSIBALL VR 1,8 Milyon TL Yatırım Aldı

afiş

VR The Champions sloganı ile yola çıkan dünyanın ilk ve tek sanal futbol okulu SENSIBALL VR, 1,8 milyon TL yatırım alarak değerlemesini 4 milyon 800 bin dolara çıkardı.

Geliştirdiği sanal antrenman platformu üzerinden simülasyon ile çalışma imkânı sunan ve futbol çalışmalarındaki teknik, taktik, antrenman programlama süreçlerinde karşılaşılan zorlukların giderilmesini sağlayan SENSIBALL VR girişimi, aldığı yatırımla değerlemesini yükseltti. Ci İnşaat Yapı Taahhüt ve Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Uğur Kafadar, Ali Onur Cerrah, Abdullah Ruhi Soylu ve Umut Şentürk’ün %2,5 şirket hisselerine denk gelen kısma 1,8 milyon TL ödeyerek SENSIBALL VR’nin değerlemesini 4 milyon 800 bin dolara ulaştırdı.

Kitle fonlamasında 1 milyon TL sınırı aşan ilk girişim olmuştu

SENSIBALL VR, fonbulucu.com’da Mayıs 2021’de VR The Champions sloganı ile çıktığı yatırım turunda hedeflenen ve ek olarak bildirilen tüm fonlamayı başarmıştı. 2 ay gibi kısa bir sürede 384 yatırımcıdan %141 oranında ön talep toplayan girişim, Türkiye’nin milyon TL’yi aşan ilk paya dayalı kitle fonlaması kampanyası olmuştu. Tur boyunca arz edilen %9,6 şirket payına karşılık 960 bin TL talep bildiren ve ödeme yapan yatırımcıların toplam talep tutarı 1 milyon 128 bin TL olarak gerçekleşmişti. Alınan yatırımlar şirket büyüme hedefleri için yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını hızlandırırken, Turcorn olma hedefine de adım adım yaklaştırmakta.

Turcorn olma yolunda hızla ilerleyen SENSIBALL VR nasıl bir teknoloji?

SENSİBALL VR, geliştirdiği sanal antrenman platformunda çalışan amatör ya da profesyonel oyuncuların teknik, oyun zekası, reaksiyon ve performans testlerini yapıyor. Oyuncuların o anki yeterlilik seviyelerini analiz eden ve sonuca göre kişinin hedeflediği alana uygun bir gelişim programı öneren SENSIBALL VR, bu sayede kullanıcılarının hedeflenen kaliteye en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlıyor. Ayrıca oyuncuların ilerleme süreçlerini raporlayabilme kabiliyeti olan ve oyunculara kendilerini platformdaki diğer oyuncularla kıyaslama olanağı sunan SENSIBALL VR, 2023'te dünya çapında çevrim içi yetenek tespiti özelliğini devreye alarak oyuncuların dünyanın herhangi bir yerinden keşfedilebilmenize de imkan verecek. Tüm bu çalışmalar, metaverse'de deneyimlenen futbol vuruşları ile birebir eşleşen SENSIBLES haptik aparatlarıyla gerçekleştiriliyor. SENSIBLES, metaverse’deki dokunsal deneyimleri birebir hissettiren, 17 spor dalında iki dünya patentine konu olan ve tamamen SENSIBALL VR tarafından geliştirilen yeni nesil bir teknoloji. Kısa zamanda futbol takımlarının, profesyonellerin ve amatörlerin ilgisini büyük ilgisini çeken SENSIBALL VR, futbolun içinden gelen pratik bilgileri bilimsel verilerle birleştirebilmesi ve dünyada benzeri olmayan ölçüm yeteneği ile futbolu gözlemsel değerlendirmelerden ispatlanabilir değerlendirmelere taşıyan bir platform. SENSIBALL VR’nin bu analitik niteliği, sınırsız eğlence ve gelişim imkanı veren VR teknolojileri ile birleşerek kullanıcılara benzersiz bir öğrenme imkanı sunarken eğlenmeyi de mümkün kılıyor.

 

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 416,5K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST